در حالی که معاون توسعه منابع وزیر بهداشت تعداد تختهای بیمارستانی را ۱۵۰ هزار تخت اعلام کرده بود، معاون درمان این وزارتخانه اعلام کرد که تعداد تختها ۱۶۰ هزار تخت است.
به گزارش آیمد ۳۶۰ ، بهروز رحیمی، معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت تعداد تختهای بیمارستانی کشور را ۱۵۰ هزار تخت اعلام کرد و بیان کرد که ۱۵ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسیدهاند و ۷ هزار تخت دیگر در حال ساخت هستند.
همزمان، سعید کریمی، معاون درمان وزیر بهداشت، آمار دیگری را اعلام کرده است. بر اساس گزارش وبدا، او در نشست وزیر بهداشت و سفرای کشورهای مختلف روز سهشنبه اعلام کرد که در ایران ۱۶۰ هزار تخت بیمارستانی وجود دارد و ۱۵ هزار و ۳۹۹ تخت در همین دو سال افزوده شده است.
وی افزود: در ایران، تعداد ۶۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص وجود دارد که با مهارت بسیار زیاد به درمان بیماران میپردازند. همچنین، تعداد ۹۰ هزار پزشک عمومی و ۳۰ هزار مرکز درمانی در کشور داریم.
وی اظهار کرد: برای اینکه بیماران خارجی از امکانات درمانی استفاده کنند، ۲۵۰ مرکز مجوز دریافت کردهاند که دارای مترجم دو زبانه هستند. از این مراکز، ۴۴ درصد مراکز دولتی و ۵۶ درصد مراکز خصوصی هستند.
ورود بیماران خارجی برای درمان بیماریهای زنان و ناباروری
معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد: بیشترین تعداد بیماران خارجی که به کشور مراجعه کردهاند، برای درمان بیماریهای زنان و مشکلات ناباروری بوده است.
وی افزود: در سال گذشته، بیش از ۱.۲ میلیون بیمار خارجی در کشور درمان و پذیرش شدند و این روند نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
وی ادامه داد: کشور ما دارای ۱۱۰ مرکز سطح ۳ و ۵۰ مرکز سطح دو برای درمان موارد ناباروری است. همچنین، در زمینههای ارتوپدی، سرطان و دندانپزشکی نیز بیماران خارجی به ایران مراجعه میکنند.
۱۰۱۶ اهدای عضو در سال گذشته
وی با اشاره به کشورهایی که بیشترین تعداد بیماران را به ایران برای درمان ارجاع دادهاند، افغانستان، عراق، عمان، بحرین، پاکستان، کویت، آذربایجان، هند، تاجیکستان، و عربستان را نام برد.
کریمی افزود که در زمینه پیوند اعضا در ایران، در سال پیش تعداد ۱۰۱۶ پیوند اعضا انجام شده است. او اشاره کرد که اولین پیوند اعضا در ایران به پیوند قرنیه برمیگردد که تقریباً ۹۰ سال پیش انجام شده است و تاریخچه طولانی و تجربه زیادی در این زمینه وجود دارد. در کشور ایران، ۳۰ مرکز برای پیوند کلیه، ۱۱ مرکز برای پیوند کبد، و ۲۲ مرکز برای فراهم آوری بافتها فعالیت میکنند.
وجود ۱۵ مرکز برتر درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان در ایران
کریمی ادامه داد و اظهار کرد که در ایران، ۱۵ مرکز برتر درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان وجود دارد که دارای تجهیزات و تکنولوژی پیشرفتهای هستند. او افزود که در مورد بیماران ایرانی، تلاش میشود تا خدمات درمانی به سمت ارائه رایگان برود.
وی همچنین به ورود بیماران خارجی به کشور اشاره کرد و تصریح کرد که باید یک شبکه اطلاعاتی وجود داشته باشد تا بیماران از کشور مبدأ اطلاعات لازم را برای درمان در ایران داشته باشند و بتوانند به سادگی برای درمان به کشور ایران مراجعه کنند. این شبکه در حال تشکیل است و در ماههای آینده رونمایی خواهد شد. امیدواری است که سفیران و نمایندگان کشورهای دیگر بیماران خود را به این مسیر توجیه و هدایت کنند.