به گزارش آیمد۳۶۰، حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم افتتاحیه نمایشگاه ایرانهلث گفت: بازار تجهیزات پزشکی کشور به حدود ۳ میلیارد دلار میرسد که حدود ۲ میلیارد دلار سهم واردات و ۱ میلیارد دلار سهم تولید است.
وی در ادامه اعلام کرد: جمعا ۴۳۳ هزار پروانه صادر شده که ۱۳۹ هزار پروانه تولید فعال بوده و ۶۵۵ پروانه صادرات معتبر در این حوزه وجود دارد.از بیش از ۵۰۰۰ شرکت فعال در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی، حدود ۱۷۰۰ تولیدکننده تجهیزات پزشکی فعالیت میکنند.تسهیل صدور پروانه های تولید، ایجاد شرایط و تشویق سرمایه گذاران با هدف صادرات به منطقه و اتحادیه هایی مانند اوراسیا و تفاهمات و پیمان های منطقه ای مانند G5 یا شانگهای و بریکس و غیره از جمله اقدامات حمایتی سازمان غذاودارو بوده است.
محمدی تاکید کرد: برای کاهش ارزبری تجهیزات و ملزومات پزشکی و حمایت از تولید تلاش میکنیم.مشکلات تامین ارز از ابتدای زنجیر تا انتهای آن بر هیچکس پوشیده نیست و سازمان غذا و دارو برای حل این موضوع به دنبال مدیریت ارز در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی است. امیدواریم با حمایت ستاد تنظیم بازار امسال وابستگی به ارز ترجیحی کاملاً قطع شود؛ بر این اساس با تغییر سیاستهای ارزی به یارانه ارزی تغییر رویکرد خواهیم داشت. در این رویکرد محوریت اصلی و تاکید عدم تغییر پرداختی از جیب بیمار خواهد بود.
وی بیان کرد: بیشترین ارزبری ملزومات پزشکی در حوزه ملزومات مصرفی قلبی مانند بالن و استنت قلبیست که امروز خوشبختانه از یک کتتر قلبی تولید داخل رونمایی میشود. ماهانه ۵ محصول جدید در حوزه تجهیزات پزشکی را به سبد تجهیزات پزشکی اضافه خواهیم کرد. تامین نقدینگی بزرگترین چالش شرکتهای تولیدی و تامینیست که امیدواریم با حمایت بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه این حوزه مدیریت شود. بر اساس امضا تفاهمنامه با بانک مرکزی ۴۰ هزار میلیارد تومان برای شرکتهای تجهیزات و ملزومات پزشکی تسهیلات و خط اعتباری درنظر گرفته شده است.
رییس سازمان غذاودارو اشاره کرد: از حدود ۲۰۰۰ شرکت تولیدی فعال در حوزه تجهیزات پزشکی ۴۰۰ شرکت دانش بنیان هستند که رشد فزایندهای طی سالهای اخیر داشتهاند.