نمایندگان مجلس، در جلسه علنی و در حین بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، تصویب کردند که وزارت بهداشت باید سالانه به نسبت ۱۲ درصد، ظرفیت تربیت نیروی انسانی گروه پزشکی را افزایش دهد. این تصمیم با تصویب بند ج ماده ۶۹ لایحه به اجرا درآمد.
به موجب بند ج ماده ۶۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است به منظور توسعه کمی و کیفی نظام آموزش علوم پزشکی، افزایش دسترسی به خدمات سلامت، به ویژه در مناطق کم برخوردار، ایجاد آمادگی برای مواجهه با سالمندی، جلوگیری از فرسودگی پایوران (کادر) درمان، و افزایش ظرفیت پزشکی تخصصی، سالانه به میزان دوازده درصد (%۱۲)، با اخذ تعهد خدمت در مناطق مورد نیاز و با فراهم آوری زیرساختهای آموزشی در سقف بودجه مصوب، برنامهریزی و اجراء نماید.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ملزم به تدوین برنامه افزایش ظرفیت تربیت نیروی انسانی گروه پزشکی است، با اولویت در رشتههای پرستاری، مامائی، پیراپزشکی، داروسازی، و رشتههای حد واسط، و این برنامه را طی مدت سه ماه پس از لازمالاجراء شدن این قانون تدوین کرده و جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه نماید.
مشکل گرایش پزشکان به تخصصهایی که پولساز هستند
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس، در حین بررسی این ماده از لایحه برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: “یکی از مشکلات کشور این است که امروز پزشکان متخصص داخلی به سمت رشتههای زیبایی گرایش پیدا کردهاند چرا که این رشتهها به نظرشان پربازده و سودآور میباشند.”
وی افزود: “اگر اکنون ما افزایش ظرفیت را در تمامی رشتههای تخصصی پزشکی در نظر بگیریم، دولت مکلف خواهد بود سالانه در همه رشتهها ۱۲ درصد ظرفیت را افزایش دهد، که این امر به نظر منطقی نمیآید.”
وی در ادامه اظهار کرد: به عنوان مثال، در حوزه مغز و اعصاب، شاید به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک پزشک لازم باشد، اما در حوزه داخلی، به ازای هر ۱۰ هزار نفر، نیاز به ۱۰ پزشک ممکن است وجود داشته باشد.
زنگنه بیان کرد: “مطمئناً، اگر دولت در تمامی رشتهها موظف به افزایش ظرفیت باشد، رشتههای تخصصی زیبایی بطور قطعی بیشتر رشد خواهند کرد. همانطور که امروز در یک شهرستان پنج کلینیک زیبایی وجود دارد، اما یک کلینیک تخصصی اطفال مشاهده نمیشود.”