سازمان غذا و دارو برای حل مشکلات تولید تجهیزات پزشکی برنامهای را راهاندازی کرده است. این برنامه شامل رفع موانع تولید در کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل تجهیزات پزشکی و حمایت از نمایشگاههای منطقهای است.
به گفته دکتر جلال غفارزاده، مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، حدود دو هزار شرکت تولیدی تجهیزات پزشکی در کشور فعالیت میکنند که ۴ هزار خط تولید در آنها فعال است. همچنین، ۶ هزار و ۲۰۰ شرکت توزیعی تجهیزات پزشکی در کشور وجود دارد.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: سازمان غذا و دارو از مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی آگاه است و به همین دلیل برنامهای برای حل این مشکلات راهاندازی کرده است. در این برنامه، واحدهای تعطیل و نیمهتعطیل شناسایی و موانع تولید با حضور مستمر در شهرکهای صنعتی رفع میشود.
وی همچنین از اجرای برنامه بدون واسطه برای رشد تولید خبر داد و گفت: در این برنامه، سازمان غذا و دارو به صورت مستمر در استانها حضور مییابد و ضمن حمایت از نمایشگاههای منطقهای، دغدغهها و انتقادات تولیدکنندگان را از نزدیک میشنود.
فراخوانهای مهار تورم
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: برای کاهش قیمت سمعک، سازمان غذا و دارو فراخوانهایی صادر کرده است. در نتیجه یکی از این فراخوانها، قیمت سمعک ۵۰ درصد کاهش یافت.
وی افزود: در نتیجه این فراخوان، ۵۱ هزار و ۵۰۰ عدد سمعک با قیمت ۳ میلیون و ۳۹۰ هزار دلار تأمین شد. این شرایط در حالتی است که در سالهای اخیر ۱۰۰ هزار سمعک با ۱۶ میلیون دلار تأمین شده بود. با این حساب، بیشتر از ۹ میلیون دلار صرفهجویی ارزی حاصل شده است.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: برنامهای برای رشد ۳۰ درصدی تولید تجهیزات پزشکی در کشور طی سال جاری تدوین شده است. در این راستا، زمان بررسی پروندههای تولید تجهیزات پزشکی به میزان ۴۰ درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه توضیح داد: تجهیزات پزشکی پیشرفته مانند ونتیلاتور و مانیتور به بیش از ۳۵ کشور جهان صادر میشود.