در جلسه مورد بررسی چالشهای مرتبط با قیمتگذاری دارو، مواد موثره، و مکملها در ایران، علیرضا یکتادوست، عضو کمیسیون قیمتگذاری سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: یکی از مشکلات مهم در فرآیند قیمتگذاری، عدم واقعیت در تعیین هزینههای دستمزد و سربار است.
به گزارش آیمد ۳۶۰ ، وی افزود: تعیین سهم مناسبی برای هزینههای دستمزد و سربار از اهمیت بسیاری برخوردار است و عدم در نظر گرفتن این موارد باعث مشکلاتی در فرآیند قیمتگذاری محصولات دارویی میشود.
یکتادوست به توضیحات خود ادامه داد: مشکل دیگری که با آن روبهرو هستیم، عدم هماهنگی با سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان است.
وی افزود: راهحل بهبود وضعیت این مسائل این است که ما تمامی اعداد، ارقام، و فرمولهای مرتبط با قیمتگذاری را بر اساس واقعیتهای موجود تنظیم کنیم و تمام تلاشمان را برای دستیابی به قیمتگذاری واقعی انجام دهیم.
شهریار امیدوار، که عضو هیأت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی است، نیز تصریح کرد: حاکمیت در شرایط خاص و بحرانی حق دارد در فرآیند قیمتگذاری دخالت کند، اما باید این تداخل با واقعیتها همخوانی داشته باشد.
وی توضیح داد: برای واردات مواد اولیه، ما به حداقل ۶ ماه زمان نیاز داریم و در طی این مدت، هزینههای قابل توجهی صرف مواد اولیه میشود. اما کاست پلاس با این مشکل روبرو است که تنها توانایی دریافت سود ۱۲ درصدی از این فرآیند را دارد، که با همه هزینهها و زمانها تطابق ندارد.
امیدوار اظهار داشت: چرا ما باید خسارت تورم را تحمل کنیم؟ دولتها باید این مسئله را اصلاح کنند. بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش قیمت دارو به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه اتفاق میافتد.
وی افزود: معمولاً قیمت داروها در ابتدای سال تعیین میشود ولی اهمیت کمتری به مواد اولیه داروها داده میشود.
منوچهر دادگرنژاد، مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی، و مکمل در سازمان غذا و دارو، افزود: در حال حاضر، مکملها به عنوان داروها محسوب نمیشوند، اما به اشتباه به آنها فشار آورده شده و در دستور کار قرار گرفتهاند.
وی توضیح داد: باید به این موضوع توجه داشت که در صورت تغییر قوانین، چه تضمیناتی برای آینده حوزه مکمل وجود دارد؟ مخصوصاً اگر این محصولات به قیمتگذاری مشمول نشوند.
دادگرنژاد تأکید کرد: قیمتگذاری باید دارای شفافیت و دقت باشد.