مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، در خصوص منشور اولویت تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی که نیاز به تولید آنها در کشور وجود دارد، اظهار نمود: این منشور منتشر شده و در آن اولویت اصلی اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، حمایت از تولید داخلی را به عنوان اولویت اصلی اعلام کرده است. این اقدام به منظور حمایت از تولیدکنندگان و شرکتهای دانشبنیان انجام شده و منشور دقیقاً جزئیات مرتبط با کالاهای مورد نیاز کشور را شامل میشود. این منشور اطلاعاتی از قبیل نام کالاها، رتبه ارزی، میزان ارزبری، گروه کالایی، کلاس خطر، وضعیت منابع سازنده، ماهیت کالا، تعداد IRC، مجموع اقلام تولید و وارداتی آن، شاخص اولویت تولید داخل، تعداد شرکتهای وارداتی، تعداد شرکتهای تولیدی، و سهم تولید از بازار ایران را در خود جای داده است.
به گزارش آیمد ۳۶۰ ،مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: این منشور اطلاعات مرتبط را در دو جدول جداگانه شامل کالاهای نهایی، از جمله مواد و لوازم مصرفی و دستگاههای پزشکی و لوازم جانبی، و کالاهای واسطهای که شامل قطعات یدکی، مواد اولیه خط تولید و قطعات ساخت دستگاه هستند، در اختیار شرکتهای تولیدکننده و دانشبنیان قرار داده است.
وی اضافه کرد: این منشور در داشبورد اولویت تولید داخل تجهیزات پزشکی منتشر شده و در راستای افزایش تولید داخلی تجهیزات پزشکی اقدامات موثری به عمل میآورد.
درمورد تخصیص ارز ترجیحی به برخی کالاهای وارداتی مشابه محصولات تولید داخل، دکتر غفارزاده اظهار کرد: در گذشته، برخی موارد از اختصاص ارز ترجیحی به محصولات وارداتی مشابه محصولات داخلی بهره مند بودند. اما این مسئله در حال حاضر در حال تصحیح و تنظیم است، و محصولاتی که شباهتی با تولید داخلی دارند دیگر ارز ترجیحی نمیگیرند.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: برخی تولیدکنندگان داخلی انتقاد کردهاند که برخی کالاهای وارداتی که شبیه محصولات آنها هستند از ارز ترجیحی بهرهمند میشوند. این امر در گذشته واقعیت داشته، اما در حال حاضر در حال اصلاح و تنظیم است به نحوی که یا ارز اختصاص داده شده به واردکنندگان، ارز نیمایی باشد یا بخشی از مواد اولیه تولیدکنندگان داخلی تحت پوشش ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: این مسئله به ویژه درباره برخی از ملزومات پزشکی، به ویژه پروتزهای ارتوپدی، پیش از اصلاحات انجامشده وجود داشته و در حال حاضر، با تصحیحاتی که انجام گرفته، تولیدکنندگان داخلی نسبت به وضعیت راضیتری دارند و تولید این محصولات افزایش یافته است.
دکتر غفارزاده اظهار کرد: اصلاحات مورد نیاز برای حمایت از تولید داخل به چندین روش انجام میشود، اغلب باعث افزایش قیمت محصولات تولید داخلی میشود یا روشهای تخصیص ارز اصلاح میشود، یا هر دو روش به صورت همزمان اعمال میشود.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو توضیح داد: با توجه به حمایتهایی که به تولیدکنندگان داخلی ارائه شده، مشکل جدی از نظر کمبود ملزومات پزشکی در کشور وجود ندارد. مسئله اصلی در ماههای گذشته به تاخیر در اختصاص ارز و تجمیع برخی کالاها در گمرک برمیگشت که تا حد زیادی اصلاح شده است.