محمدعلی صحرائیان اعلام کرد که بیماران مبتلا به اماس بر اساس نوع داروهای کاهنده توان سیستم ایمنی بدن به دو دسته تقسیم میشوند. او افزود: تمامی بیماران مبتلا به اماس باید حتما واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.
به گزارش آیمد ۳۶۰ ، وی توضیح داد: با آغاز فصل پاییز، بیماریهای فصلی به ویژه آنفلوانزا افزایش مییابند و بیمارانی که از داروهای کاهنده توان سیستم ایمنی استفاده میکنند باید توجه ویژهای به بهداشت شخصی داشته باشند. آنان باید فاصله خود را از افراد سرماخورده یا دارای علائم بیماری نگه دارند و استفاده از ماسک را حتماً رعایت کنند. همچنین توصیه میشود که از رعایت فاصله اجتماعی نیز بهرهبردارند.
این متخصص مغز و أعصاب در ادامه افزود: برای همه بیماران مبتلا به اماس، حال آنکه آیا دارو مصرف میکنند یا نه، توصیه میشود که در ماههای شهریور و مهر واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.
عضو هیأت مدیره انجمن بیماران اماس ایران افزود: به ویژه برای افرادی که در سالهای گذشته سابقه سرماخوردگی مکرر داشتند و یا از داروهای کاهنده توان سیستم ایمنی استفاده میکنند، توصیه به استفاده از واکسن آنفلوانزا به شدت جدی و حیاتی است.
یک استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد واکسن ایرانی نوترکیب آنفلوانزا توضیح داد: زمانی که یک دارو یا واکسن توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تأیید میشود، این به معنای تأیید قابلیت استفاده و اخذ مجوز مصرف است.
صحرائیان اظهار کرد: من با واکسن ایرانی آشنایی دارم و سال گذشته از این واکسن تولید داخلی استفاده کردم.
وی افزود: اگر فردی به بیماریهای ویروسی و سرماخوردگی مبتلا شد، حتماً باید استراحت کافی داشته باشد و با توجه به شدت بیماری، به مشورت با پزشک معالج خود بپردازد و همچنین باید توصیههای اجتماعی را رعایت کند.
این فوق تخصص بیماری اماس افزود: اگر یک بیمار مبتلا به اماس به بیماری ویروسی یا آنفلوانزا نیز مبتلا شود، مهمترین نکته این است که بدن خود را گرم نگه دارد و از مصرف نوشیدنیهای گرم در طول بیماری استفاده کند.
وی در مورد توصیههای تغذیهای برای بیماران مبتلا به اماس، توضیح داد: نکته مهم این است که افراد بیمار به میزان کمتری غذای چرب مصرف کنند و به میزان بیشتری از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنند. همچنین باید تا حد امکان از استرس و اضطراب پرهیز کنند.