با توجه به گزارش آیمد ۳۶۰، در یک گفتگو تلویزیونی، عباس عبادی اظهار داشت که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از سال ۱۳۸۶ تصویب شده است. او تأکید کرد که این قانون، علیرغم اینکه به طور عادی معمولاً بین ۳ تا ۶ ماه طول میکشد تا آئیننامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شود، اما متأسفانه باید توجه داشت که حدود ۱۵ سال زمان برد تا این قانون اجرا شود. این اقدام بعد از شیوع ویروس کرونا و توجه ویژهای که رهبری به آن داشت، به انجام رسید.
وی ادامه داد: میتوانیم بگوییم که در حال حاضر این قانون به تازگی تولد یافته و همچنان مانند یک جنین و نوزاد تازه متولد شده نیاز به مراقبت دارد. باید کمک کنیم تا به رشد و بلوغ کافی برسد.
عبادی اظهار کرد: از سال گذشته، ما به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پرداختیم. هرچند پرداختهایی که در سال گذشته انجام شده، به صورت موقتی بوده و محاسبات نهایی هنوز در حال تکمیل است. این اقدام به منظور اصلاح معوقاتی است که همکاران ما برای خدمات پرستاری انجام دادهاند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار داشت: اتفاقات مهمی که در سال دوم اجرای تعرفه گذاری افتاده، ابتدا این است که تعرفه خدمات پرستاری به عنوان یکی از تعرفههای حوزه پزشکی وارد سرانه سلامت شده است. این موضوع با تفاوت از سال گذشته که فقط یک اعتبار ثابت توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود، امسال وارد سرانه سلامت شده است که این یک نکته مثبت است. تغییر دیگری که ایجاد شده است، این است که در سال گذشته ۱۷ بسته خدمت پرستاری تعریف شده بود و این تعداد در سال ۱۴۰۲ به ۲۷ مورد افزایش یافته است.
عبادی اظهار کرد: در سند توزیع جدید که در چهارشنبه گذشته به مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد، در برخی جزئیات که در سال ۱۴۰۱ به آن انتقاد شده بود، به عنوان مثال در مورد همکاران شب کار، ضرایب آنها افزایش یافته و در برخی از بخشها از جمله اتاق عمل، همودیالیز، اورژانس و بخشهای دیگر، شرایط نسبت به سال ۱۴۰۲ بهبود یافته است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح شامل همه گروههای پرستاری اعم از شرکتی، دولتی و خصوصی میشود، اظهار کرد: تمام کارکنان پرستاری که خدمات بالینی ارائه میدهند، مشمول این تعرفه خواهند بود. بدون توجه به اشتغال در حوزه خصوصی، نیروهای مسلح، خیریه، یا بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی نیز میتوانند از مزایای این تعرفه برخوردار باشند. اما باید توجه داشت که مسئولیت تولید این تعرفه متعلق به بیمارستانهای تحت پوشش وزارت بهداشت است. دیگر مراکز مانند تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح، و بخش خصوصی همچنان میتوانند از این الگو استفاده کنند، زیرا در حال حاضر این تعرفه را از بیماران و بیمهها دریافت میکنند. به این ترتیب، تمام همکاران در تمام حوزهها حق دارند از مزایای این قانون بهرهمند شوند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار کرد: یکی از نواقصی که سال گذشته با آن مواجه شدیم – که به علتی دقیق هم بود – مرتبط با تأخیر در دریافت اولین اعتبار از سازمان برنامه و بودجه برای ما بود. زیرساختها، به عنوان مثال HIS، کافی برای ارائه خدمات به مراقبت پرستاری کفایت نمیکردند. اما خوشبختانه، با اعلام فراخوانی که از همه شرکتهای قراردادی با بیمارستانها داشتیم، دستورالعملها منطبق شدهاند. میتوانیم با اطمینان بگوییم که اکثر خدمات مراقبت پرستاری با ضریب بالای ۹۵ درصد اکنون قابلیت ثبت دارند. بنابراین، دقت به ثبت درست و دقیق این خدمات بسیار حائز اهمیت است تا همگان از دانشگاه تا بیمارستان و همکاران پرستار به عادلانهترین و منصفانهترین نحو از این مزایا بهرهمند شوند.