متاسفانه مشکلات و چالشهای حوزه سلامت کشور آنقدر کم نیستند که بتوان آنها را به راحتی رفع کرد. متأسفانه، هر روز با معضلات جدیدی روبهرو میشویم که در نهایت تنها بیماران آسیب میبینند.
احتمالاً تا به حال تجربه کردهاید که پزشک در نسخهای برای شما چند عدد آمپول تجویز کرده و تأکید داشته که این آمپولها باید به سرم بیمار تزریق شوند. در این مواقع، سرنگهایی که همراه با آمپولها توسط داروخانه به بیمار داده میشود ولی بدون استفاده باقی میمانند، میتواند موجب ایجاد شک و تردید در اذهان افراد شود.
سوال اصلی این است که پولی که به عنوان هزینه سرنگهای بلااستفاده پرداخت میشود، به کیف کدام فرد یا نهاد میرود. آیا این پول به داروخانه، تزریقات چی، پزشکان، یا شاید بیمهها میرود؟ اما نکته مهم این است که این هزینه به جیب بیمار نمیرود و او پولی را پرداخت میکند که به نفع خود هیچ فایدهای ندارد.
سیدعلی فاطمی، نایب رئیس سابق انجمن داروسازان ایران، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد اینکه آیا هزینه سرنگها در نسخه بیمار محاسبه میشود یا خیر، اعلام کرد: بله، هزینه سرنگ به طور مجزا محاسبه و در فاکتور مندرج میشود.
وی افزود: وقتی من به منشی درمانگاه اعلام کردم که در مورد این سرنگهای بیاستفاده چه اقدامی انجام میدهید، او کوتاهی کرد و گفت: سرنگهای استفاده نشده را دور میاندازیم.
نیشخند تلخی زدم و سکوت کردم.
به نظر میآید که من نمیدانم که سرنگهای مصرف شده دور انداخته میشوند. منظور من همان کیسههای پر از سرنگهای بدون استفاده بود که هزینه آنها از جیب بیماران پرداخت میشود.
هادی احمدی، عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، این مشکلات را به بیمهها نسبت داد و اظهار کرد: مشکل اصلی در نظام سلامت به بیمههای پایه باز میگردد که وظایف اصلی خود را به درستی انجام نمیدهند.
وی افزود: چرا باید بیش از ۲۰ بیمه تکمیلی در کشور داشته باشیم، در حالی که بیمه پایه وظایف و مسئولیتهای خود را به درستی اجرا نمیکند.
آقای احمدی ادامه داد: سیستم بیمهای کشور ما، استانداردهای جهانی را رعایت نمیکند و این موضوع باعث تضرر بیماران میشود.
به گزارش آیمد ۳۶۰ ، این عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، تاکید کرد که باید سازمانهای نظارتی به موضوع پوشش کامل خدمات بیمهای دخالت کنند و اظهار کرد: وقتی ما دارای بیمه پایه هستیم، نباید بیمه تکمیلی داشته باشیم که بیاید و وظایف اصلی بیمه پایه را اجرا کند.
وی تصریح کرد: در سراسر کشور، بیش از چند هزار درمانگاه و کلینیک وجود دارد که روزانه بسیاری از بیماران را دریافت میکنند و برخی از آنها به تزریق آمپول نیاز دارند، اما اغلب سرنگهای آمپولها بدون استفاده دور انداخته میشوند.
با محاسبات سادهای میتوان به اعداد و ارقام قابل توجهی دست یافت که نشاندهنده جریان مالی بزرگی است که از طریق پرداخت هزینه سرنگها توسط بیماران ایجاد میشود و نامشخص است که سود از سرنگهای بدون استفاده به کجا میرود.