به گزارش آیمد ۳۶۰،عضو شورای عالی نظام پزشکی با ابراز نگرانی، به وضعیت نظام سلامت کشور اشاره کرد و تأکید کرد: دست به فروپاشی این نظام زده شده است، و به سرعت پزشکان و دندانپزشکان از کشور خارج میشوند. در آینده نزدیک، ممکن است به جای پزشکان و دندانپزشکان ایرانی، پزشکان و دندانپزشکان افغانستانی و پاکستانی وارد کشور شوند.
وی افزود: اگر تصمیمهای موثری توسط مسئولان سیاستگذار در زمینه سلامت گرفته نشود، در آینده نزدیک، ممکن است شاهد این باشیم که دست و چشم متخصصان سلامت به سوی کشورهای همسایه و دیگر مناطق برود و پزشکان افغانستانی و پاکستانی جایگزین پزشکان ایرانی شوند.
وی ادامه داد: این پزشکان و دندانپزشکان از کشورهای دیگر حداقل حقوقی در حدود ۲ هزار دلار میخواهند. با این حال، ما حاضر نیستیم حداقل با ۵۰ میلیون تومان از دندانپزشکان خدمت بخریم و انگیزهای برای آنها ایجاد کنیم.
وی تأکید کرد: وضعیت خدمات دندانپزشکی در حال سقوط است و نارضایتی عموم مردم از این خدمات، نشانهای از بحران در حوزه سلامت دهان و دندان به شمار میآید که باید برای آن پیگیریهای جدیتری انجام داد.
دکتر بهنام عباسیون تأکید داشت: از یک سو، عدم پشتیبانی مطلوب بیمهها از خدمات دندانپزشکی و از سوی دیگر، نداشتن کنترل و نظارت مؤثر دولت بر مواد و تجهیزات مورد نیاز دندانپزشکان، سبب تنگتر شدن فرصتها و امکانات مردم و دندانپزشکان شده است.
این عضو شورای عالی نظام پزشکی ادامه داد: ما به شدت شاهد بیانگیزگی دندانپزشکان، بهویژه جوانان، هستیم. دندانپزشکان جوان بهطور کلی جایگاه و ترکیبی را برای خود در نظر نمیگیرند. در طی دوران تحصیلی، انگیزه کمی برای پیگیری مسیر حرفهای در دندانپزشکی دارند. اکثر دندانپزشکان جوان پس از فارغالتحصیلی به مراکزی در مناطق محروم تعیین میشوند.
وی افزود: از یک طرف، تصمیمات اشتباه در سیاق سیاستهای انقلاب فرهنگی باعث افزایش تعداد دانشجویان در رشته دندانپزشکی شده است و از سوی دیگر، وزارت بهداشت تشویق مؤثری برای دندانپزشکانی که بهاجبار به مناطق محروم اعزام میشوند، ایجاد نکرده است.
دندانپزشکان با حدود ماهانه ۱۲ میلیون تومان حقوق در مناطق محروم
دندانپزشکان به مناطق محروم اعزام میشوند و حقوق ماهانه آنها حدود ۱۲ میلیون تومان است. آیا این مقدار کافی است؟ چرا نمیتوانیم انگیزه دندانپزشکان در مناطق محروم را افزایش دهیم، بهویژه با اجازهی انجام فعالیت در ساعات غیراداری در مطب؟
یک میلیارد تومان ، حداقل هزینه راه اندازی یک مطب برای یک دندانپزشک جوان
وی ادامه داد: چرا وزارت بهداشت از فعالیت دندانپزشکان طرحی در ساعات غیر اداری ممانعت میکند؟ آیا همکاران جوان تازه فارغ التحصیل با حقوق ۱۴ میلیون تومان میتوانند تشکیل خانواده دهند؟ یک جوان دندانپزشک نمیتواند خانواده تشکیل دهد.
عضو شورای عالی نظام پزشکی اظهار کرد: از سوی دیگر، یک دندانپزشک جوان برای راهاندازی مطب حداقل به یک میلیارد تومان پول نیاز دارد و برای این یک میلیارد تومان حداقل باید هر ماه ۲۶ میلیون تومان قسط پرداخت کند، در حالی که با تعرفههای بخش خصوصی این میزان درآمد به تازگی بسیار کمتر از این است.
وی ادامه داد: دندانپزشک برای تأمین هزینههای خود و اجاره مطب و کفایت از نظر معاش باید حداقل ماهیانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد. امیدوارم مسئولان ما به این موضوعات توجه کنند و اجازه ندهند که دندانپزشکان با درآمدهای پایین به کشورهای حوزه خلیج فارس مهاجرت کنند.
دکتر عباسیون افزود: بیمهها هیچ نقشی در تأمین هزینهها ندارند. خدمات بیمه پایه که به دندانپزشکان ارائه میشود، تنها حدود ۴ تا ۵ درصد از کل خدمات دندانپزشکی را پوشش میدهد، و بیمههای تکمیلی هم تنها حدود ۸ تا ۹ درصد از خدمات را پوشش میدهند. به طور کلی، تمام خدمات دندانپزشکی به بخش خصوصی واگذار شده است.