به گزارش آیمد ۳۶۰، سرپرست سازمان غذا و دارو اعلام نمود: به منظور ایجاد ذخیره استراتژیک داروها با دامنه زمانی ۳ تا ۶ ماه در کشور، نیازمندی به اختصاص اعتبار اضافی از سوی سازمان برنامه و بودجه داریم.
حیدر محمدی افزود: یکی از درخواستهای ما این است که سازمان برنامه و بودجه به ما امکان اختصاص اعتبار را بدهد تا بتوانیم طرح ذخیره استراتژیک داروها را عملی سازی کنیم.
وی به تفصیل ادامه داد: اهداف ما از ایجاد این ذخیره استراتژیک داروها، به دست آوردن توانایی تأمین داروهای مختلف در داخل کشور برای بازه زمانی ۳ تا ۶ ماه میباشد. برای دستیابی به این هدف، نیازمندی به اختصاص اعتبارات اضافی داریم که باید سازمان برنامه و بودجه آن را ممکن سازد.
سرپرست سازمان غذا و دارو بیان نمود: به منظور ارتقاء این طرح، ما تولید برخی اقلام دارویی که از وضعیت کمبود خارج میشوند، به صورت پیوسته ادامه میدهیم. این اقدام به منظور ایجاد یک ذخیره کامل و کارآمد است تا به هدف تولید ذخیره استراتژیک داروها با تداوم و تلاش پیوسته دست یابیم.
به گزارش آیمد ۳۶۰، حیدر محمدی، به تفصیل ادامه داد: در واقع تا زمانی که مشکلات و کمبودهای موجود رفع نشوند، امکان ایجاد ذخیره استراتژیک وجود ندارد. برای تأمین یک ذخیره استراتژیک، ابتدا باید موانع و کاستیهای موجود را برطرف نمود. به عنوان نمونه، در سال گذشته در مواجهه با کمبود داروی بیهوشی، ما مجبور به واردات این دارو شدیم. با انجام این واردات و رفع کمبود داروی بیهوشی، اکنون توانستهایم یک ذخیره استراتژیک از این دارو ایجاد نماییم.
وی اضافه کرد: به عبارت دیگر، تعداد واردات داروی بیهوشی را افزایش دادیم تا این ذخیره استراتژیک تشکیل شود. در این مرحله، با ایجاد یک ذخیره قابلیت تأمین محصول داخلی را بهبود میبخشیم و به نوعی نیاز به واردات آن را کاهش میدهیم. البته خوشبختانه در حال حاضر داروهای بیهوشی در داخل کشور نیز تولید میشوند.
در ارتباط با همکاری با مدیر کل تجهیزات پزشکی هلال احمر در زمینه واردات داروها برای ایجاد ذخیره استراتژیک، سرپرست سازمان غذا و دارو تصریح نمود: ما این همکاری را به صورت صددرصدی ادامه خواهیم داد. هلال احمر به عنوان یکی از نهادهایی که به طور قابل توجهی در این حوزه فعالیت دارد، ما را به شدت در این مسیر یاری میکند.