معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که به منظور رصد دقیق وضعیت بیماریها در کشور، تا به این لحظه زیرسویه EG.۵.۱ کرونای اُمیکرون هنوز در ایران دیده نشده است.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط آیمد ۳۶۰ و به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر حسین فرشیدی نیز به این موضوع افزود که از زمان اوج شیوع ویروس کرونا تاکنون، واحد رصد بیماریهای وزارت بهداشت و تحت نظر آن به صورت کاملاً فعال و مداوم، تمامی بیماریهایی که ممکن است باعث مشکلات جدی برای جامعه و کشور شوند، مانند ویروس کرونا، تب دنگی و سایر بیماریها، را مورد بررسی و رصد قرار داده است.
وی اظهار داشت: در رابطه با بیماری کرونا، اقدامات ویژهای برای مراقبت و کنترل این بیماری انجام شده است. به منظور کنترل دقیقتر و پیشگیری از گسترش بیماری، نمونهگیری از موارد مشکوک و محتمل که علائم متفاوتی از عفونت کرونا ارائه میدهند، به صورت دورهای انجام میشود. این تلاشها به منظور اطمینان از بهبود وضعیت عمومی جامعه و کاهش انتشار ویروس انجام میشود.
در پایان، اعلام شد که تا تاریخ اعلامی این گزارش، هیچ سویه جدیدی از کرونا، به ویژه زیرسویه EG.۵.۱ از زیرشاخههای سویه امیکرون، در کشور شناسایی نشده است. تاکنون تدابیر و تحقیقات لازم برای پیشگیری و مقابله با احتمال انتشار ویروسهای جدید، توسط مسئولین بهداشتی و پزشکی انجام گرفته است.
در پی گزارشات جدیدی از سوی سازمان بهداشت جهانی، دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به موضوع سویه جدید کرونا پرداخته و اطلاعات جدیدی را درباره آن ارائه داد.
وی بیان کرد: بهداشت جهانی، در اطلاعرسانی در مورد بروز سویه جدید کرونا از گزارشات کشورهای مختلف بهرهبرداری میکند. در رابطه با ویژگیهای این سویه جدید، طبق اعلام مراجع رسمی، گفته شده است که این سویه نسبت به سویههای قبلی، قابلیت انتقال بیشتری دارد. علیرغم اینکه علائم آن به شدت شبیه به علائم کرونای اولیه است، اما در عین حال با علائم کرونای اولیه تفاوتهای قابل توجهی دارد. همچنین این نکته قابل اهمیت است که بیشتر افراد به ویژه افرادی که واکسنهای مختلفی را تزریق کردهاند، در برابر این سویه به مقداری از ایمنی برخوردار هستند.
وی افزود: در خصوص وضعیت کرونا در جهان، به تازگی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که این بیماری از وضعیت اضطراری خارج شده است. با این حال، این اعلام به هیچوجه نشاندهنده نابودی کامل کرونا نیست. به عبارت دیگر، هرچند از وضعیت اضطراری خارج شده، اما هنوز هم در سراسر دنیا افرادی با این بیماری دستخوش آلودگی میشوند. این امر نه تنها در کشور ما بلکه در سایر کشورها نیز به چشم میخورد.
همچنین تاکید شد که این اطلاعات نشاندهنده اهمیت برقراری تدابیر پیشگیری و مراقبت بهینه از سلامتی عمومی جامعه میباشد، زیرا این بیماری همچنان با چالشهای خود برای جوامع جهانی همراه است.
پیشنهاد وزیر بهداشت در خصوص الزام مردم به استفاده از ماسک
به گزارش آیمد ۳۶۰، پدرام پاک آیین، سخنگوی وزیر بهداشت، اطلاعات مهمی را در مورد موضوعات مختلف مرتبط با کرونا و زیرسویه EG5 ارائه داد.
در ابتدا، به توصیهی یکی از دانشگاههای تهران مبنی بر الزام مردم به استفاده از ماسک پرداخته و اعلام کرد که وزارت بهداشت این توصیه را تأیید نمیکند و تا کنون چنین توصیهای از سوی وزارت بهداشت ارائه نشده است.
در ادامه، به کشف زیرسویههای جدید کرونا و ابعاد آن در جهان و ایران پرداخته و آمده است که کشف زیرسویههای جدید در جهان به معنای شیوع آنها در ایران و سایر کشورها نیست. در این بخش، اشاره به شناسایی زیرسویههای متعددی دیگر در جهان به غیر از زیرسویه EG5 شده است و بیان شده که تاکنون هیچ یک از این زیرسویهها در ایران شناسایی نشدهاند.
در ادامه، تاریخ و شیوه کشف زیرسویه EG5 توسط پدرام پاک آیین ارائه شده و آمده است که این زیرسویه نخستین بار در ماههای پیش حدود ۱۷ فوریه یا ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ در جهان شناسایی شده است.
وی بیان میکند: زیرسویه EG5 به عنوان مشتقی از زیرسویه XBB1, 9.1 از سوی سازمان جهانی بهداشت تحت رصد قرار گرفته و هنوز هیچ تغییری در بیماریزایی آن مشاهده نشده است.
در بخش نهایی گزارش، به روشهای تست و شناسایی زیرسویهها در ایران پرداخته میشود. اشاره شده است که تعداد بیش از ۲۰۰ تست مختلف در هر ماه به ویژه برای مسافران خارجی و در مرزها انجام میشود اما تا تاریخ اعلامی این گزارش، زیرسویه EG5 در ایران شناسایی نشده است.