رئیس هیات مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اعلام کرد که پس از ۲۰ سال، بیمه خدمات روانشناسی برای اعضای این سازمان پوشش داده خواهد شد. انتخابات سازمان نظام روانشناسی در تاریخ ۲۷ مرداد برگزار خواهد شد و با همکاری گسترده اعضا، امیدوارند که مشکلات و تخلفات دوره فعلی بهبود یابد و سازمان به سرنوشت بهتری برسد.
رئیس هیات مرکزی نظارت افزود: در سالهای اخیر، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با مشکلاتی مانند سوء استفاده، رانتخواری و نقض حقوق اعضا و عموم مردم مواجه شده است و پروندههای تخلفات مرتبط در حوزهی این سازمان در حالت مسکوت قرار داشته است.
وی اظهار داشت: طبق قانون، برگزاری انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره باید هر ۴ سال یکبار صورت بگیرد، اما به دلایل مختلف در دوره چهارم، علیرغم صراحت قانون، دوره ریاست سازمان به ۷ سال امتداد یافته است که این امر بهصورت آشکاری تخلف محسوب میشود.
انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در تاریخ ۲۷ مرداد برگزار میشود
به گزارش آیمد ۳۶۰ ، رئیس هیات مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اعلام کرد که فرایند ثبتنام نامزدهای انتخابات پنجمین دوره سازمان نظام روانشناسی و مشاوره از روز گذشته، ششم تیر ماه آغاز شده و تا تاریخ ۱۳ تیر ماه ادامه خواهد داشت. همچنین، انتخابات شورای مرکزی و هیئت بازرسان این سازمان نیز در روز جمعه، ۲۷ مرداد ماه برگزار خواهد شد.
وی افزود: با حضور فعال و گسترده جامعه روانشناسی و مشاوره کشور، امیدواریم که ۴ سال آینده این صنف به خوبی شکوفا شود؛ زیرا حضور بیشترین تعداد روانشناسان و مشاوران کشور در این انتخابات ضروری است.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با انتقاد از عدم برگزاری مجمع عمومی تاکنون، اظهار کرد: از زمان تشکیل این سازمان، هیچ مجمع عمومیای برگزار نشده است و در نهایت در سال ۱۴۰۰، با پیگیریهای نمایندگان وزرا، برای نخستین بار در تاریخ این سازمان، مجمع عمومی برگزار شد که به عنوان رکن مهمترین قانونی سازمان نظام روانشناسی محسوب میشود.
وی اقرار کرد: تیم مسئول بر سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هیچیک از تصمیمات مورد تصویب در این زمینه را عملی نکرده است و این امر به عنوان یک تخلف جدی شناخته میشود. هیئت نظارت نیز به این عدم همکاریها حتماً پاسخ خواهد داد.
عباس مسجدیآرانی افزود: در این سازمان از زمان تأسیس تاکنون، هیچ انتخابات شورای منطقهای تهران برگزار نشده است، اما هیئت نظارت و اجرایی در این دوره با تصمیم هیئت نظارت بر برگزاری انتخابات در پنجمین دوره، اقدام به برگزاری آن کرده است. همچنین، پیشنهادهایی نیز مبنی بر عدم برگزاری همزمان این رقابت با انتخابات شورای مرکزی و هیئت بازرسان مطرح شده است.
وی تأکید کرد: هیچ فردی قادر به مهندسی انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نمیباشد.
نماینده وزیر بهداشت در شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی تأکید کرد: توصیه ما به اعضای صنف سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، مشارکت گسترده در انتخابات است. در گذشته، به دلیل اشکالات قانونی، انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مهندسی میشد و تیم مستقر در این سازمان اعضای هیئت اجرایی و نظارت را منصوب میکرد و تسلسل ایجاد میشد.
وی اظهار کرد: در انتخابات چند سال اخیر، فرد نامزد اعضای هیئتهای نظارت و اجرایی را از بین مسئولان سازمان یا دوستان خود منصوب میکردند. با تغییرات ایجاد شده در هیئت نظارت و اجرایی با هوشمندی دولت، دیگر امکان مهندسی انتخابات وجود ندارد و انتخابات به گونهای برگزار میشود که تمامی سلایق در آن حضور داشته باشند.
مسجدی آرانی افزود: در دورههای گذشته، رئیس و شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی در حین نامزدی خود در انتخابات، اعضای هیئتهای نظارت و اجرایی را نیز منصوب میکردند، که بیشتر آنها از مسئولان سازمان و دوستانشان بودند. با تغییرات جدید، هیچکس نمیتواند انتخابات را مهندسی کند.
وی اظهار داشت: در این انتخابات، همه سلایق باید حضور داشته باشند. همچنین، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نماینده وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به جز خودم، نیز در ترکیب رقابتی هیئت اجرایی حضور خواهند داشت. هیچ تعارض منافعی رخ نداده است و برخی از معاونان فعلی سازمان نیز در این انتخابات شرکت خواهند کرد تا تمهیدات لازم برای برگزاری آن صورت گیرد.
مسجدیآرانی ادامه داد: در ترکیب هیئت نظارت نیز نماینده وزارتخانههای بهداشت و علوم، نماینده دادستانی کل کشور، نماینده وزارت کشور و یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور دارند.
آغاز جنگ زرگری در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در حال حاضر برخی گروهها به جنگ زرگری پرداختهاند و ادعا میکنند انتخابات باید دولتیسازی شود.
وی بیان کرد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در برگزاری این انتخابات با تأخیر ۳ ساله مواجه است. اعضای صنف برای انتخاب مدیران خود مدت ۴ سال را در نظر میگیرند، اما در حال حاضر این فرایند رقابتی بیش از ۷ سال طول کشیده و هیچ تدابیری برای برگزاری انتخابات انجام نشده است و هیئت نظارت این گروه را غیرقانونی میداند بعد از گذشت ۴ سال.
وی افزود: برخی از افراد در این عملیات روانی به دنبال ایجاد دوقطبی هستند. باید از عملکرد خود مدافعت کنیم و در واقع کارنامه خود را به سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ارائه داده و از هرگونه حاشیهسازی دوری کنیم.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روانشناسی گفت: هم اکنون شما ابلاغ خود را از سوی رئیس دولت دریافت میکنید، بنابراین اگر اعتراضی درباره دولتیسازی رقابتها وجود دارد، ابلاغ شما نیز غیررسمی است.
وی اظهار کرد: غیاب رئیس در این سازمان در طی ۶ ماه، با وجود بیش از ۴۰ هزار عضو در این مجموعه، انتقاداتی را به دنبال دارد. در دوره چهارم، برای اعضای سازمان نظام روانشناسی به مدت ۶ ماه رئیسی انتخاب نشده است و گزینههای پیشنهادی از سوی رئیسجمهوری پیشین، حسن روحانی، تأیید صلاحیت نشده و حکم مربوطه نیز صادر نشده است.
حکم رئیس نظام روانشناسی با تأثیرگذاری لابیگری در دولت روحانی صادر شد
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اظهار داشت: با تأثیرگذاری برخی افراد لابیگر، رئیس فعلی این سازمان در نهایت حکمی از سوی رئیسجمهوری دریافت کرد که در واقع در پایان سال گذشته به انجام رسید. اکنون نماینده وزرا از ابتدای سال ۱۴۰۰ تمام تلاش خود را برای برگزاری انتخابات میکنند و هرگز اجازه مداخله در فرآیند انتخابات را نخواهند داد.
مسجدیآرانی بیان کرد: برخی از اعضای نمایندگان وزرا ادعا میکنند، این جمعیت باید مستندی ارائه دهند. تصمیمات اخیر دیوان عدالت اداری و گزارشهای مستند نشان میدهد که تنها ۵ هزار عضو از بیش از ۴۰ هزار عضو این سازمان صلاحیت شغلی خود را تأیید کردهاند؛ فارغالتحصیلان این حوزه نباید به تعلل بیفتند، بلکه باید بر مبنای علمی عمل کنند. همچنین اعتراضهایی از سوی صنف به دولت مطرح شده است.
تخلفات گسترده در سازمان نظام روانشناسی
وی افزود: مردم نباید برای دریافت خدمات روانشناسی و مشاوره تعرفههای سنگینی پرداخت کنند. در سالهای اخیر، این سازمان متأسفانه به تخلفاتی مانند سوءاستفاده، رانتخواری و تضییع حقوق اعضاء صنف و مردم دچار شده است و پروندههای مربوطه نیز تاکنون بیپاسخ ماندهاند.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به برخی تخلفات این سازمان، گفت: برخی از اعضای شورای مرکزی این سازمان نقص در مدارک تحصیلی مرتبط دارند؛ به این معنی که مدرک روانشناسی یا مشاوره ندارند.
وی توضیح داد: آیا این افراد صلاحیت تصمیمگیری در مورد فارغالتحصیلان این حرفه را دارند؟ همچنین صدور پروانه فعالیت حرفهای برای اشخاص و مراکز حقیقی و حقوقی بدون رعایت اصول و قوانین سازمان، بهعنوان یکی از تخلفات سازمان نظام روانشناسی محسوب میشود.
مسجدی بیان کرد: بهعنوان مثال، برخی اشخاص که هیچ تحصیلات مرتبط با روانشناسی یا مشاوره ندارند، مجوز دفتر یا مراکز حقیقی و حقوقی دریافت میکنند. در حالی که برخی فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد یا دکتری برای سالها در انتظار عضویت در کمیتههای تخصصی میمانند.
او با تأکید بر تخلفات برخی اعضای شورای مرکزی، اظهار داشت: بررسی هیئت نظارت نشان داده است که ۴ نفر از اعضای شورای مرکزی سازمان بدون داشتن مدرک روانشناسی یا مشاوره و با مدارکی مانند دکتری علوم تربیتی، برنامهریزی درسی و دکتری آموزش و پرورش در این سمت فعالیت میکنند.