در بیانیهای اخیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به مشکل کمبود متقاضیان در برخی رشتههای پزشکی اشاره کرد. وی تاکید کرد که رشتههایی مانند جراحی قلب و عروق، جراحی قلب کودکان، جراحی کودکان و طب اورژانس با کمبود علاقهمندان روبرو هستند. به منظور جذب بیشترین تعداد داوطلبان، دانشگاه در حال ارائه تسهیلات و روشهایی مانند بورس و حذف دورههای طرح در برخی رشتهها میباشد.
در گزارشی از آی مد ۳۶۰ که به نقل از ایلنا منتشر شده است، دکتر حسن قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره کمبود متقاضیان در برخی رشتههای پزشکی توضیحاتی ارائه داده است. وی بیان کرد که این مشکل نیازمند راهکارهایی است که در حوزه مسئولیت وزارت بهداشت قرار دارد و تاکنون برخی اقدامات صورت گرفته است.
قناعتی افزود: برای ایجاد جذابیت برای ورود به رشتههای پزشکی، باید اقداماتی انجام شود. برخی رشتهها میتوانند بدون گذراندن طرح و با شرکت در آزمون ورودی وارد شوند. همچنین، امکان بورسیهدهی در برخی رشتهها وجود دارد تا تعداد علاقهمندان برای ورود به آنها افزایش یابد.
همانطور که گفته شد در حال حاضر، دانشگاه علوم پزشکی تهران با کمبود متقاضیان در برخی رشتهها همچون جراحی قلب و عروق، جراحی قلب کودکان، جراحی کودکان و طب اورژانس مواجه است که نیاز به افزایش تعداد دانشجو دارند. هرچند وضعیت کنونی بد نیست، اما نیاز به تحصیل در این رشتهها احساس میشود.
همچنین در بخش دیگری از گزارش آی مد ۳۶۰ آمده است که هزینه تاسیس شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق بالغ بر یک میلیارد دلار عراقی بوده است. این شعبه توسط عراقیها تأسیس شده و مدیریت آن برای ۵۰ سال به دانشگاه علوم پزشکی تهران واگذار شده است. در طی این مدت، شعبه دانشگاه در عراق پیشرفت چشمگیری داشته است و درخواستهای فراوانی از سوی مردم عراق وجود دارد. همکاران عراقی و وزارت علوم عراق نیز در تلاش برای ایجاد همکاریهای گستردهتر با دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند.
در همین راستا، قناعتی اظهار داشته است که تازهترین مذاکرات با سه دانشگاه صنعتی شریف، تهران و شهید بهشتی برای انتقال فناوریهای آموزشی و تشکیل رشتههای دکتری و پسادکتری در حوزههای مختلف پزشکی همچون هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی در عراق صورت گرفته است. این تلاشها با هدف تسهیل انتقال و تبادل دانش بین دو کشور انجام میشود.
همچنین، بر اساس گزارش، دانشگاه علوم پزشکی تهران قصد توسعه شعبههای خود در کشورهای دیگر را دارد. به عنوان مثال، مذاکراتی با کشورهای روسیه، امارات، تاجیکستان و قزاقستان انجام شده است و بسترهای همکاری با این کشورها در لیست اهداف دانشگاه قرار دارد. همچنین، کشور اندونزی نیز به تهیه ۱۲ دستگاه روباتیک تولید شده توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران علاقهمند است.
در پایان، او تاکید کرد که باید تحصیل در این رشتهها را آسان کرد تا افراد بیشتری به این رشتهها علاقهمند شوند و متوجه نفع خود در این رشتهها شوند.