معاون دادستان کل کشور در زمینه امور فضای مجازی، فهرست مصادیق محتوای مجرمانه را با عنوان “محتوای مجرمانه مرتبط با مصادیق علیه بهداشت و سلامت عمومی” اعلام نمود. به گزارش ساعت سلامت، در صد و چهلمین جلسه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، این موارد به بند “ی” فهرست مصادیق محتوای علیه بهداشت و سلامت عمومی افزوده شدند.
ی-۱: هرگونه انتشار، ترویج، و آموزش مرتبط با سقط جنین و همچنین خرید و فروش داروها، مواد و وسایل مرتبط با آن در فضای مجازی، مشمول تبصره ۲ ماده ۶۱ قانون جمعیت جوان، و ماده ۶۲۳ قانون مجازات اسلامی میشود. (این بند پیشتر در جلسه ۱۳۵ توسط کارگروه تعیین مصادیق تصویب شده است.)
ی-۲: فعالیت در حوزه حرفه پزشکی، درخواست مجوز یا اخذ پروانه برای تأسیس و ایجاد مؤسسات پزشکی در فضای مجازی بدون مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، موضوع ماده ۳ قانون مرتبط با مقررات امور پزشکی و دارویی و مصوبات مرتبط با مصرف مواد غذایی و آبمیوه در سال ۱۳۹۷ تحت پوشش قرار میگیرد.
ی-۳: عرضه و فروش داروها، مکملها، لوازم و تجهیزات پزشکی، و قطعات مرتبط، مواد و محصولات خوراکی، نوشیدنی، و محصولات آرایشی و بهداشتی که به صورت قاچاق و بدون انجام تشریفات قانونی به کشور وارد شدهاند، از طریق فضای مجازی (مطابق ماده ۲۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز: اصلاحی۱۰/۱۱/۱۴۰۰) ممنوع میباشد.
ی-۴: انتشار اطلاعات نادرست و تبلیغ خلاف واقع که ممکن است باعث گمراهی و فریب مخاطب در مورد اثرات مصرف داروها، مواد دارویی، محصولات خوراکی، نوشیدنی، محصولات آرایشی، گیاهی، طبیعی، مکملها، و همچنین تجهیزات و لوازم پزشکی و دندانپزشکی و آزمایشگاهی، و هرگونه خدمات سلامت در فضای مجازی میشود (بر اساس ماده ۱ قانون ممنوعیت تبلیغ اقدامات و کالاهای آسیبرسان به سلامت جامعه).