به گزارش آیمد ۳۶۰ محمدی در خصوص نمایشگاه ایرانساخت اظهار کرد: این نمایشگاه از جمله رویدادهایی است که شرکتهای دانشبنیان به نمایش گذاشتن دستاوردهای علمی خود میپردازند. یکی از دستاوردهای مهم این نمایشگاه، معرفی دستگاه آنالیتیکال است. این دستگاه که برای نخستین بار در کشور تولید شده، پیش از این با هزینه هنگفت از کشورهای خارجی خریداری میشد.، حیدر محمدی در حاشیه بازدید از یازدهمین نمایشگاه ایرانساخت اعلام کرد: سازمان غذا و دارو، با استناد به قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، تسهیلات گوناگونی را برای حمایت از این شرکتها فراهم کرده است.
وی اظهار کرد: از اولویتهای اساسی سازمان غذا و دارو، صدور مجوز برای شرکتهای دانشبنیان و حمایت از محصولات داخلی است. در این راستا، خرید محصولات دانشبنیان و ایرانساخت از جمله اولویتهای ما محسوب میشود.
محمدی در خصوص نمایشگاه ایرانساخت اظهار کرد: این نمایشگاه از جمله رویدادهایی است که شرکتهای دانشبنیان به نمایش گذاشتن دستاوردهای علمی خود میپردازند. یکی از دستاوردهای مهم این نمایشگاه، معرفی دستگاه آنالیتیکال است. این دستگاه که برای نخستین بار در کشور تولید شده، پیش از این با هزینه هنگفت از کشورهای خارجی خریداری میشد.
وی اظهار کرد: علاوه بر هزینههای بالا، واردات این محصول نیز با مشکلات زیادی مواجه بود. بسیاری از این دستگاهها در ایران قابلیت ریجستری شدن را نداشتند. طبیعی است که تولید چنین دستگاههایی میتواند به تقویت و بهبود روشهای تشخیصی سازمان غذا و دارو و نیز روشهای تشخیصی در زمینه سلامت و بررسی کیفیت محصولات باعث بهبود عملکرد و سرعت در انجام این فرآیندها گردد. رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در بسیاری از مواقع، سازمان غذا و دارو با مشکلات زیادی در تأمین این تجهیزات مواجه بوده است. در حال حاضر، این دستگاهها به دست متخصصان داخلی تولید میشوند، که میتواند به توسعه تجهیزات اندازهگیری این سازمان در محدوده دانشگاههای علوم پزشکی و آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو کمک کند.
وی درباره توافقات سازمان غذا و دارو با نمایشگاه ایرانساخت اظهار کرد: در حال حاضر، یک شبکه آزمایشگاهی در کشور به وجود آمده است که شامل بیش از ۶۰ آزمایشگاه در حوزه غذا و دارو میشود. تقریباً ۵۰۰ آزمایشگاه تحت نظارت سازمان غذا و دارو فعالیت میکنند و برای آنالیز محصولات دارویی و غذایی مجوز فعالیت دارند. این دستاوردها به مجموعههای مرتبط اطلاعرسانی شدهاند تا از ظرفیت بالای تولید داخلی بهرهمند شوند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: مجلس شورای اسلامی در سابق برای خرید محصولات دانشبنیان بودجه محدودی اختصاص داده بود، اما در قانون بودجه امسال، پیشنهاد افزایش بودجه خرید اقلام داخلی و دانشبنیان به مجلس ارائه شده است.
یازدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست آزمون پیشرفته ایرانساخت، از روز سهشنبه (۱۲ دی) در سالنهای ۳۱، ۴۰ و ۴۴ نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز شده و تا جمعه (۱۵ دی) ادامه خواهد داشت.
مهلت ثبت نام حضور برای شرکتهای دانشبنیان و فناور از ابتدای مهر تا اول آبان امسال اعلام شده بود و تعداد ۳۳۰ شرکت در یازدهمین نمایشگاه ایرانساخت حاضر خواهند بود. بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ محصول در این رویداد به نمایش گذاشته خواهند شد و در اختیار علاقمندان قرار خواهند گرفت.
دوره یازدهم نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی “ایرانساخت” در ۱۴ بخش موضوعی برگزار میشود به منظور ارائه محصولات و خدمات فناورانه ایرانساخت. این بخشها شامل “نفت و پتروشیمی”، “برق”، “الکترونیک و نرمافزار”، “عمران و ساختمان”، “مکانیک”، “شیمی و متالورژی”، “کشاورزی و محیطزیست”، “فیزیک پایه”، “تجهیزات عمومی آزمایشگاهی”، “مواد آزمایشگاهی”، “مهندسی پزشکی و زیست مواد”، “تجهیزات آزمون صنعتی”، “خدمات کالیبراسیون” و “تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی مدارس” هستند و در حال حاضر در حال برگزاری میباشند.
آزمایشگاههای سازمان غذا و دارو با تولیدات ایرانساخت تجهیز میشوند
جعفر نیکزاد، در حاشیه بازدید از یازدهمین نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ایرانساخت، اظهار کرد که ارزیابی شرکتهای دانشبنیان توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان انجام میشود. وی افزود: بر اساس ضوابطی که از سوی سازمان غذا و دارو ابلاغ شده، تسهیلاتی برای شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور در نظر گرفته شده است و میتوان به عنوان یکی از این تسهیلات اعطای پروانه بهرهبرداری در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی اشاره کرد.
وی اظهار کرد: شاید شرکتهایی که در پارکهای علم و فناوری مستقر هستند این پروانه را در اختیار نداشته باشند، اما میتوانند به جای آن گواهی دانشبنیانی خود را در سایت سازمان غذا و دارو بارگزاری کنند.
نیکزاد تأکید کرد: اگر این شرکتها گواهی دانشبنیانی خود را بارگزاری کنند، رسیدگی به پروندههای آنها سریعتر انجام خواهد شد. وی در خصوص چالشهای برخی از شرکتها در اخذ مجوزها از سازمان غذا و دارو و قدیمی شدن فناوری به دلیل زمانبر بودن ارزیابیها، با تأکید بر اینکه زمان ارزیابیها در این حد طولانی نمیشود، افزود: به دلیل کمبود نیروی کارشناسی، ممکن است در برخی موارد ارزیابیها طولانی شود، اما در تلاش هستیم با افزایش تعداد کارشناسان فنی در ادارات کل، فرآیند بررسی پروندهها را تسریع دهیم.
نیکزاد درباره اختصاص مجوز برای گسترش محصولات و عرضه نسلهای جدید تجهیزات توضیح داد: این مسئله به میزان تفاوتی که در نسلهای توسعهای یک تجهیز یا دستگاه ایجاد میشود، وابسته است. در صورتی که نوآوریهای اعمال شده به فناوری، ویژگیهای جدیدی را به دستگاه اضافه کند که نیاز به بررسیهای بالینی داشته باشد، اخذ مجوزهای جدید ضروری خواهد بود.
مشاور رییس سازمان غذا و دارو در زمینه فعالیتهای دانشبنیان سلامتمحور، با اشاره به اینکه فرآیند صدور مجوزهای جدید برای تجهیزات تغییر یافته همانند گذشته است، اظهار نمود: ما تایید میکنیم که این فرآیند زمانبر است، اما این یک قاعده است و در سطح جهان هم این روش به کار میرود؛ زیرا هنگامی که ویژگیهای جدید به یک دستگاه در زمینه سلامت افزوده میشود و تغییراتی در فناوری قبلی اعمال میشود، ضروری است که کارایی و ایمنی آن مجدداً ارزیابی شود. وی، اعتبار مجوزهای بهرهبرداری که توسط این سازمان صادر میشود، را به مدت سه سال اعلام کرد و اظهار کرد: در برخی موارد، بسته به نوع محصول، ممکن است مجوزهای موقت به مدت ۶ ماه یا یک سال نیز اختصاص داده شود.