ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد که وضعیت شاخصهای سلامت در تهران ناپسند است. بر اساس اظهارات ایشان، ۱۵ درصد از شهروندان تهران دارای میزان قند خون بالا هستند، ۳۲.۶ درصد دچار فشار خون بالا میشوند و بیش از ۵۲ درصد از مردم این شهر کم تحرک هستند.
به گزارش منابع خبری آیمد ۳۶۰، علیرضا زالی در جلسه تقدیر از داوطلبان سلامت اظهار داشت که بخش گستردهای از خدمات بهداشتی و مراقبت از سلامت به صورت داوطلبانه توسط نگهبانان سلامت انجام میشود. ایشان افزود که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز برنامههای خاصی برای تقویت، ارتقاء دانش و افزایش مشارکت در این حوزه را در دستور کار قرار داده است.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد که فعالیت داوطلبان سلامت به طور قابل توجهی به ریشهکنی بیماریهایی همچون مالاریا، سرخک و سرخچه، تکمیل روند واکسیناسیون، و اجرا و ارتقای برنامههای محیطی از جمله بهداشت آب، تاثیربخش بوده است. او اظهار کرد که در برخی مناطق کشور، با فعالیت داوطلبان سلامت، شاخصهای بهداشتی به نسبت ۲۵ تا ۳۰ درصد ارتقا یافتهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به اطلاعات نگرانکننده مبتلایان به قند خون و شهروندان استان تهران اشاره کرد و اظهار کرد: اگر مرز ۱۲۶ میلیلیتر را برای میزان قند خون در نظر بگیریم، ۱۵ درصد از ساکنان تهران به مشکل قند خون مبتلا هستند، و این آمار در افراد پیش دیابتی به شدت بیشتر است.
زالی افزود: وضعیت فشار خون در میان شهروندان تهران، به ویژه در مناطق شرقی و جنوبی، به مراتب از نظر بهداشت مطلوب نیست و به ۳۲.۶ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که بسیاری از افراد مبتلا به افزایش فشار خون به علت نداشتن علائم بیماری از وضعیت خود آگاه نیستند.
وی تأکید کرد: کاهش فعالیت و تحرک در میان شهروندان تهران به بیش از ۵۲ درصد ارتقا یافته است و اضافه وزن، سندرمهای متابولیک، و چربیهای مضر نتیجه ناشی از کمبود فعالیت فیزیکی هستند.
ارتقای شاخص های سلامت در تهران به وسیله خانههای بهداشت
ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: ایجاد خانههای مشارکت بهداشت در دانشگاه به یک نقطه مطلوب پیش رفته است، که بیش از ۱۳ سازمان و نهاد بهداشتی و درمانی در این خانههای بهداشت شرکت میکنند. دانشگاه قصد دارد از پلتفرم خانههای مشارکت بهداشت برای افزایش همکاری مراقبان سلامت بهرهمند شود.
او ادامه داد: اجرای برنامههایی مانند غربالگری برای شناسایی سرطانها و دیابت، و همچنین راهاندازی اپلیکیشنهای خودمراقبتی از جمله اقداماتی است که در این خانهها به اجرا درآمده و نیازمند همکاری فعال مراقبان سلامت میباشد.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: اوج شکوفایی داوطلبان سلامت در دوران پیچیده کرونا بود. بدون شک، بدون همکاری ایشان، طرحهای پیشگیری، واکسیناسیون، و بسیاری از دستاوردهای حوزه سلامت به دست نیامدنی بود.
وی افزود: حضور ۲۵۰۰ داوطلب سلامت متخصص و ۱۲ هزار داوطلب مستمر و پایدار، نشان از اراده و همت بلند داوطلبان در تهران است. این افراد انسانهای با استعدادی هستند که همیشه در تلاش برای پیشرفت و بهروزرسانی اطلاعات خود هستند.