رهاد عبدی، بازنشستهای که سالهاست با بیماری دیابت دست و پنجه نرم میکند، میگوید: ماهانه دو میلیون تومان برای خرید دارو و اقلام مصرفی دیابت هزینه میکنم. با این حقوق بازنشستگی، چطور میتوانم این هزینهها را تأمین کنم؟
مدیرعامل بیمه سلامت ایران، محمدمهدی ناصحی، در پاسخ به این نگرانی بیماران دیابتی، اعلام کرد: هزینه درمان بیماران دیابتی که در مراکز درمانی بستری میشوند، با ۹۰ درصد تعرفههای دولتی توسط بیمه سلامت پوشش داده میشود. این خدمات شامل بستری بیمار برای کنترل عوارض دیابت مانند کتواسیدوز دیابتی، کمای هایپر اسمولار، زخم پای دیابتی و کنترل ناپایداری قند خون میشود. این خبر برای بیماران دیابتی، امیدبخش است. با این پوشش بیمهای، هزینههای درمان این بیماران تا حد زیادی کاهش مییابد.
بیمه سلامت، علاوه بر پوشش هزینههای بستری بیماران دیابتی، خدمات درمانی سرپایی متعددی را نیز برای این بیماران تحت پوشش قرار داده است. این خدمات شامل داروهای درمان دیابت، آزمایشات گوناگون و سایر خدمات پزشکی و پاراکلینیکی است.
دیابت یک بیماری شایع است که در ایران حدود ۷.۵ میلیون نفر به آن مبتلا هستند. از این تعداد، حدود ۲۵ درصد از بیماری خود اطلاع ندارند. دیابت یک بیماری مادامالعمر است که میتواند عوارض جدی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی، کوری و قطع عضو داشته باشد.
پوشش بیمهای خدمات درمانی دیابتیها میتواند نقش مهمی در کنترل این بیماری و کاهش عوارض آن داشته باشد. این پوشش بیمهای، هزینههای درمان این بیماران را کاهش میدهد و دسترسی آنها به خدمات درمانی را آسانتر میکند.
مدیرعامل بیمه سلامت اعلام کرد که علاوه بر پوشش بیمه پایه، بخشی از هزینه داروها، لوازم و خدمات مورد نیاز بیماران دیابتی از طریق صندوقهای بیماریهای خاص و صعبالعلاج پرداخت میشود.
این پوشش بیمهای شامل موارد زیر است:
دستگاه اندازهگیری قند خون تا سقف ۴۰۰.۰۰۰ تومان هر ۵ سال
نوار قند خون تا سقف ۱۴۰.۰۰۰ تومان در ماه
سوزن تا سقف ۵۰.۰۰۰ تومان در ماه
این پوشش بیمهای میتواند کمک زیادی به بیماران دیابتی کند. به عنوان مثال، هزینه دستگاه اندازهگیری قند خون میتواند تا حد زیادی کاهش یابد.
بیمه سلامت در تلاش است تا خدمات بیمهای خود را برای بیماران دیابتی گسترش دهد. این امر میتواند نقش مهمی در کنترل بیماری دیابت و کاهش عوارض آن داشته باشد.