در جلسه مشترک تیم ارزیاب شبکه آزمایشگاهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد اشعاری، رئیس شبکه آزمایشگاهی، به گفته آیمد ۳۶۰، بیان کرد هدف از ایجاد شبکه آزمایشگاهی، ارتقای همافزایی به جای رقابت، بهرهوری از اقتصاد مقیاس، تامین و تدارک مرکزی، فراهم کردن دسترسی و استمراریت خدمات، رعایت استانداردهای بینالمللی با کمترین هزینه، جلوگیری از تجمع غیرضروری منابع آزمایشگاهی از قبیل تجهیزات، نیروی انسانی، فضا و تأسیسات است.
به گفته محمد اشعاری، رئیس شبکه آزمایشگاهی، با استناد به بند هشت سیاستهای کلی سلامت که مقام معظم رهبری ابلاغ کرده، افزایش کیفیت و ایمنی خدمات سلامت با تأکید بر عدالت و پاسخگویی، اطلاعرسانی شفاف، اثربخشی و بهرهوری باید از طریق شبکه بهداشتی و درمانی به منظور ارتقای سطح خدمات مراقبتی یکپارچه شود. همچنین، ایجاد شبکههای آزمایشگاهی باید منجر به عدالت در حوزه سلامت (افزایش دسترسی به خدمات آزمایشگاهی) و بهبود کارآیی و بهرهوری در ارائه خدمات آزمایشگاهی شود.
وی افزود: در چارچوب طرح عدالت و تعالی نظام سلامت، هدف اصلی باید تقویت و توسعه خدمات درمانی و ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت، به همراه دستیابی به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت اقتصادی و مناسب در بخش دولتی با در نظر گرفتن ۸۵ درصد مخاطبان محقق شود.
با تأکید بر ضرورت فراهمسازی زیرساختهای مورد نیاز برای تشکیل شبکههای آزمایشگاهی دانشگاهی، اشعاری تاکید کرد: در ایجاد این زیرساختها، بخش نرمافزاری شامل پیادهسازی سیستمهای یکپارچه مدیریت دادهها و اطلاعات آزمایشگاهی و اتصال به سامانهی سپاس و بخش سختافزاری شامل تدارک و نظارت بر تجهیزات و هماهنگیهای میان بخشی برای تدوین نقشهی خدمات آزمایشگاهی و ارتقاء سیستم ارجاع بین آزمایشگاههای وابسته به دانشگاه باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین، تجمیع منابع و ظرفیتهای موجود در سطح دانشگاه از طریق بهرهگیری از انسانی، تجهیزات، مالی و فیزیکی و هماهنگیهای لازم، امری حیاتی و ضروری است.
با اشاره به اقدامات انجام شده برای تشکیل شبکههای آزمایشگاهی در آزمایشگاه مرجع سلامت، اشعاری اظهار کرد: اقداماتی از قبیل تهیه شیوهنامه اجرایی، انتخاب دانشگاههای برتر و حمایت از دانشگاههای علاقهمند به تأسیس شبکه آزمایشگاهی، ابلاغ دستورالعملهای تاسیس شبکه آزمایشگاهی به دانشگاههای مرتبط، بازدیدهای میدانی از دانشگاههای علوم پزشکی از آبانماه ۱۴۰۲ شامل دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، اردبیل، گلستان، آذربایجانشرقی، نیشابور و… تاکنون صورت گرفته است.
او بیان امیدواری کرد که با همکاری وزارت بهداشت و درمان، طرح تجمیع شبکه آزمایشگاهی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، میتواند خدماتی با دسترسی آسان، کیفیت بالا و هزینههای کمتر را در کمترین زمان ممکن به مردم ارائه دهد.
در این جلسه، معاونتهای درمان و بهداشت و مدیران مراکز، در خصوص عملکرد واحدهای تحت مدیریت خود در زمینه شبکه آزمایشگاهی، گزارش ارائه دادند و آمادگی مراکز بهداشتی و درمانی در حوزه تجمیع بهداشت و درمان در حیطه شبکه آزمایشگاهی را برای ارتقاء ارائه خدمات اعلام کردند.