به گزارش آیمد ۳۶۰، علی جعفریان اظهار داشت: در برخی موارد، مانند عرصه جراحی رباتیک، اختلاف بزرگی بین دانش ما و دنیا وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر در ایران دستگاههای رباتیک وجود ندارد و هیچ کسی نمیتواند به خارج از کشور برود و جراحی با استفاده از ربات را یاد بگیرد، به طور عملی ما در این زمینه حداقل ۲۰ سال عقب تر از دنیا هستیم.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: ممکن است ما توانایی ساخت دستگاههای جراحی رباتیک را داشته باشیم، اما رسیدن به مرحله کاربرد عملی و بالینی این تکنولوژی سالها طول میکشد.
وی افزود: در کشور ما، استفاده از پیشرفتهای فناوری رباتیک به محدوده آموزشی محدود شده است، در حالی که در دنیا، جراحی رباتیک از حدود ۲۰ سال پیش به صورت روزمره انجام میشود.
جعفریان تصریح کرد: در هر صورت، وضعیت مطالعاتی در محیط دانشگاهی، به ویژه در دانشکده پزشکی، در زمینه ارتباطات بینالمللی، به حالت مطلوبی نمیرسد.
وی افزود: حتی پزشکانی که در محیط دانشگاهی فعالیت نمیکنند، میتوانستند با شرکت در کنگرهها از فرصتهای آموزشی در خارج از کشور بهرهبرداری کنند، اما این فرصت متاسفانه در دسترس نیست و محیط دانشگاه نیز به گونهای ساخته نشده که این فرآیند را تسهیل کند. این مسئله ممکن است منجر به کاهش کیفیت آموزشی شود.
عضو سابق هیئت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ، توضیح داد که در حال حاضر، اعضای هیئت علمی جوان در دانشگاههای علوم پزشکی کشور تقریباً امکان شرکت در کنگرهها و گذراندن دورههای مطالعاتی در خارج از کشور را ندارند. وی افزود: این افراد قادر به تامین هزینههای این گونه فعالیتها نیستند و همچنین دانشگاهها نیز به دلیل مشکلات مالی، نمیتوانند حمایت کافی ارائه دهند.
او تاکید کرد: نبود حمایت کافی از دانشگاههای علوم پزشکی و مشکلات مالی، دو عامل مهمی هستند که باعث میشود هیئتعلمیهای جوان نتوانند در کنگرهها و دورههای فرصت مطالعاتی بینالمللی شرکت کنند.