با تأکید به این موضوع که پروتز حلزون شنوایی دو بخش ایمپلنت داخلی و پردازشگر خارجی دارد، سید حسین صفوی، رئیس هیئت امناء صرفهجویی ارزی، اظهار کرد که برای جاگذاری ایمپلنت داخلی به داخل گوش بیمار نیاز به عمل جراحی دارد و پردازشگر خارجی در پشت سر بیمار روی پوست سر نصب میشود. وی افزود: عمر معمولی پردازشگر خارجی تقریباً ۱۰ تا ۱۵ سال است، و بعد از این مدت به دلیل احتمال خرابی و قطع ارتباط با دنیای بیرون، نیاز به تعویض دارد.
به گزارش آیمد ۳۶۰ ، صفوی اعلام کرد که توزیع پردازشگرهای شنوایی برای ۲۶۰۰ بیمار نیازمند آغاز شده است و تحت پوشش بیمههای درمانی قرار دارد. وی همچنین افزود: این توزیع پردازشگرها با همکاری مراکز کاشت حلزون در سراسر کشور انجام میشود.
رئیس هیئت امناء صرفهجویی ارزی درباره مسئله تعویض پردازشگرهای پیشین بیماران با کاشت حلزون شنوایی اظهار کرد که یکی از دلایل نارضایتی خانوادههای بیماران در این موضوع، عدم امکان تعویض پردازشگرهای کهنه به دلیل عدم موجودی پردازشگر در داخل کشور بوده است. وی ادامه داد که با بررسی دقیق و همکاری با مراکز کاشت حلزون در سراسر کشور و نمایندگیهای شرکتهای سازنده پروتز حلزون شنوایی، تعداد ۲۶۰۰ بیمار نیازمند تعویض پردازشگر که بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال از زمان عمل کاشت حلزون آنها میگذرد، شناسایی شده و پردازشگرهای مورد نیاز این بیماران از ترکیب محصولات سه برند اصلی تأمین شده است.
سید حسین صفوی به شرح زیر اظهار نمود: با دقت و پیگیریهایی که توسط هیئت امناء صرفهجویی ارزی صورت گرفت و با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت ایرانیان، جهت تسهیل در خدمات به بیماران و جلوگیری از واردآوردن مشکلات مالی برای خانوادههای بیماران برای تأمین هزینههای پردازشگرهای جدید، تامین هزینههای بیمهای این پردازشگرها توسط سازمان بیمه سلامت انجام گرفته و در حال حاضر با همکاری مراکز کاشت حلزون در سراسر کشور، فرآیند توزیع این پردازشگرها توسط هیئت امناء صرفهجویی ارزی آغاز شده است.