وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرده است که مخالف افزایش تعداد داروخانهها نیستند. او بیان کرده که در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار داروخانه در کشور وجود دارد و هر افزایشی در تأسیس داروخانهها باید با تولید داروها هماهنگ باشد.
به گزارش آیمد ۳۶۰ ، بهرام عیناللهی افزوده است که در زمینه تولید انواع داروهای شیمیایی، بیولوژیک و واکسن، وضعیت مطلوبی دارند. اما افزایش ظرفیت تولید دارو در کشور و همچنین توجه به افزایش صادرات بسیار حیاتی است.
وی همچنین تأکید کرده که آنها مخالف فساد هستند و هیچگونه فسادی را قابل قبول نمیدانند. واحد بازرسی سازمان غذا و دارو باید به طور فعال عمل کند و اجازه نمیدهند که یک داروی ضد سرطان با قیمت چند برابری به بیماران عرضه شود.
بهرام عیناللهی تأکید کرده است که ظرفیت تولید دارو در کشور بسیار بیشتر از وضعیت فعلی است و نباید از توان تولیدی غافل بمانند. او اشاره کرده که باید تحقیقات و پژوهشهای لازم را انجام دهند و محصولات دارویی تولیدی در دنیا را نیز بررسی کنند.
عیناللهی بیان کرده که در زمینه تولید مواد اولیه دارویی، مسیرهای طولانی وجود دارد و ارزش تا حدود ۱۵۰ میلیون دلار از معاملات ارزی از طریق تولیدات دارویی کشور نگه داشته شده است.
وزیر بهداشت افزوده است که داروی استامینوفن (پاراستامول) بیشترین مصرف را دارد و باید توانایی تولید داروهای سنتی را داشته باشند تا از وابستگی به واردات این دارو جلوگیری کنند.
وی همچنین تأکید کرده که پخش دارو باید به صورت الکترونیکی انجام شود و توزیع دارو باید به طور دقیقتر و کنترلشدهتری صورت گیرد.
بهرام عیناللهی افزود: ما تنها داروهای دانشبنیان را حمایت میکنیم که کیفیت تولیدات آنها معادل داروهای مشابه خارجی باشد. کشورهای مختلف در سراسر جهان از ما درخواست دارو دارند و ما میتوانیم در زمینه صادرات داروها به خارج از کشور عملکرد بسیار موفقی داشته باشیم.
افزایش ناگهانی تعداد داروخانهها و ورشکستگی تعداد بیشتری از آنها
به گزارش آیمد ۳۶۰، در حالی که انجمن داروسازان ایران در روزهای اخیر، افزایش تعداد داروخانهها را یکی از عوامل تاثیرگذار در ورشکستگی این مراکز اعلام کرده و با آن مخالفت کرده اند،با این حال وزارت بهداشت ،از افزایش تعداد داروخانهها حمایت میکند.
شهرام کلانتری خاندانی، رئیس هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران در تاریخ دوم شهریور در یک نشست خبری اعلام کرده بود: اجرای آییننامه جدید داروخانهها و افزایش ناگهانی تعداد داروخانهها بر خلاف نظام سطحبندی موجب ایجاد ۳ هزار داروخانه جدید و رقابت کاذب بین داروخانهها، کمبود ذخیره دارویی در آنها و ورشکستگی تعداد بیشتری از داروخانهها شده است.
وی افزود: در این شرایط حدود ۱۵ درصد داروخانههای کشور ورشکسته مطلق و حدود ۳۰ درصد نیز ورشکسته یا در معرض ورشکستگی هستند و به این معناست که درآمدهای آنها جوابگوی هزینههایشان نیست و با فداکاری خود را سرپا نگه داشتهاند.
بانک مرکزی مجموعهای تأثیرگذار برای تأمین دارو
حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، در این مراسم اظهار داشته است که وضعیت دارو در کشور در حال حاضر پایدار است و امیدوارند این ثبات پایدار باقی بماند.
وی افزوده که در اوایل پاییز سال گذشته به دلیل مشکلات بوجود آمده بیرون از وزارت بهداشت، به ویژه در زمینه تأمین ارز، زنجیره تأمین دارو دچار اختلال شد. سال گذشته مشکلاتی در تأمین دارو به وجود آمد و تحریمها هم تأثیرگذار نبودهاند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزوده که امسال بخش زیادی از این مشکلات در خرداد ماه مرتفع شده و بالغ بر ۷۰۰ میلیارد دلار تخصیص اعتبار صورت گرفته است.
وی توضیح داده که در تأمین مطلوب دارو، دستگاههای مختلفی درگیر هستند که بانک مرکزی یکی از مجموعههای تأثیرگذار است. برای جلوگیری از مشکلات در تأمین دارو، همه دستگاهها باید نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
محمدی همچنین اظهار داشته که در حال حاضر شرایط بازار دارویی پایدار است و امیدوارند با توجه به وعدهها و درخواستهای موجود، این ثبات حفظ شود. وی افزوده که در سال جاری، رشد صادرات دارو به چهار برابر افزایش یافته و امسال قصد دارند تا به ۲۰۰ میلیون دلار صادرات دارو دست یابند.