تحقیقات انجام شده توسط متخصصان نشان می دهد که تجربیات نامطلوب در دوران کودکی می تواند به مشکلات پزشکی در طول عمر افراد منجر شود.
به گزارش آیمد ۳۶۰ و به گزارش ایسنا، برای اولین بار، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در «سانفرانسیسکو» تأثیر تجارب نامطلوب در دوران کودکی بر مشکلات پزشکی در طول عمر را تأیید کردهاند.
با توجه به مطالعه انجام شده که در نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس» منتشر شده است، تجربیات نامطلوب در دوران کودکی، به خصوص برای افرادی که با خشونت روبرو شدهاند، تأثیرات منفی جسمی و روانی بلندمدت دارد.
همچنین، پژوهشگران مشاهده کردهاند که بزرگسالانی که مشکلات استرسزا یا آسیبزا را در دوران کودکی تچربه کرده اند ، این تجربیات میتوانند به اختلالات جسمی و روحی و مشکلات شناختی در سالهای پایانی زندگی منجر شوند.
پژوهشگران نیز تأکید دارند که تجربیات استرسزا در دوران کودکی میتوانند شامل مواردی چون آزار روانی و جسمی، خشونت در جامعه یا مدرسه، تجربه خشونت خانگی، از دست دادن ناگهانی یکی از اعضای خانواده، تجربه پناهندگی یا جنگ، بیماری شدید، استرس مالی در خانواده یا طلاق والدین باشند.
خشونت در دوران کودکی و ۴۰ درصد احتمال بیشتر ابتلا به زوال عقل
گزارش دویچه وله از تاریخ دوم اوت سال ۲۰۲۳ اشاره کرده است که یک مطالعه جدید که در ژورنال “General Internal Medicine” منتشر شده، نشان میدهد افرادی که در دوران کودکی با خشونت مواجه شدهاند، در سنین ۶۰، ۷۰، ۸۰ یا بیشتر، ۴۰ درصد بیشتر از افرادی که تجربه خشونت نکردهاند، به مشکلات حرکتی دچار میشوند. همچنین، احتمال دارد که ۸۰ درصد بیشتر از این افراد به مشکلات جدی در فعالیتهای روزانه دچار شوند و در نهایت، ۴۰ درصد بیشتر احتمال ابتلا به اختلالات شناختی مانند زوال عقل وجود دارد.
یک مطالعه جدید با مشارکت نزدیک به ۳۴۰۰ شرکتکننده را بررسی کرده است. این شرکتکنندگان بیشتر از نیمی از آنها از جنس زن بوده و سن بالای ۵۰ سال داشتهاند. نتایج نشان دادهاند که حدود ۴۴ درصد از این افراد حداقل یک تجربه تروماتیک را در دوران کودکی، میان شش تا ۱۶ سالگی، داشتهاند.
با توجه به اظهارات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، احساس ناامنی در دوران کودکی با مشکلات مزمن در حوزه سلامت جسمی و روانی مرتبط است. این مشکلات شامل بیماریهای قلبیعروقی، دیابت، بیماریهای خودایمنی و افسردگی میشوند.
از طرف دیگر، متخصصان بیان کردهاند که مراقبت از تروماهای دوران کودکی در مراحل ابتدایی میتواند بهبود کیفیت زندگی افراد سالمند را تسهیل کند و باعث کاهش بار مشکلات سلامتی در سالهای بزرگتر شود.