در گزارش جدید منتشر شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است که سیاست اصلی این وزارتخانه، ساخت بیمارستانهای بزرگ و مجهز در مراکز استانها و ارجاع بیماران از شهرهای کوچک به این مراکز میباشد.
به گزارش منبع خبری مهر، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر بهرام عین اللهی، در یک نشست خبری با رسانههای داخلی و خارجی اظهار داشت: در تمامی نقاط جهان، توجه به ایجاد مراکز درمانی بزرگ و با تمامی امکانات از اهمیت زیادی برخوردار است. این وزارتخانه نیز به همین منظور، برنامهریزی برای احداث بیمارستانهای بزرگ و مجهز در مراکز استانی را به عمل آورده است.
وزیر بهداشت افزود: بیمارستانهای کوچک اغلب قادر به تأمین نیازهای بیماران نمیباشند و حتی ممکن است باعث ضرر به روند درمان شوند. به همین دلیل، سیاست این وزارتخانه به سمت ساخت بیمارستانهای هزار تختخوابی در شهرهای تبریز، اردبیل، شیراز، مشهد و همدان تمرکز دارد. همچنین، در حال حاضر چند بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی نیز در یکی یا دو مرکز استانی در حال احداث قرار دارند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که برنامهای را در نظر گرفتهاند که به منظور بهبود خدمات بهداشتی، بیماران در شهرهای کوچک و دور از مراکز استانها، از طریق ارجاع به مراکز جامع درمان در مراکز استانها هدایت میشوند و در صورت نیاز به بستری شدن و یا انجام عمل جراحی، به بیمارستانهای مجهز اعزام میگردند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: احداث بیمارستانهای بزرگ به منظور رفع نابرابریها در دسترسی به خدمات سلامت در پایتخت انجام میشود.
وی اضافه کرد: در طول ۲۲ ماه گذشته، بیش از ۱۵ هزار و ۳۹۹ تخت بیمارستانی به ظرفیت تختهای قبلی اضافه شده است.
حذف سقف کارانه پزشکان در مناطق محروم
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که در راستای بهبود وضعیت مناطق محروم و کم برخوردار، سقف کارانه پزشکان از این مناطق برداشته شده است.وی افزود: اجرای طرح دارویاری و همچنین اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، دیگر بخشی از دستاوردهای وزارت بهداشت محسوب میشوند.
وزیر بهداشت به طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع نیز اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح با اولویت در مناطق محروم آغاز شده است که هدف اصلی آن، فراهم کردن دسترسی عادلانه به خدمات سلامت برای اهالی این مناطق است.
طرح سلامت خانواده اختیاری است
طبق گزارشها، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که پیوستن به طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع برای افراد کاملاً اختیاری است و افرادی که از این طرح استفاده کنند، هزینههای آنها کاهش یافته و در برخی موارد حتی خدمات به صورت رایگان ارائه میشود.
دکتر عین اللهی ادامه داد: در جهت اجرای قانون جوانی جمعیت، وزارت بهداشت اقدامات گستردهای را آغاز کرده است، از جمله این اقدامات زایمان طبیعی رایگان است.
وزیر بهداشت به برنامه حمایت از بیماران صعب العلاج از طریق ایجاد یک صندوق اشاره کرد و اعلام کرد: امسال برای این صندوق، ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی همچنین اعلام کرد که ۵۳ مرکز دندانپزشکی دولتی در سراسر کشور تاسیس خواهند شد. به سوالی درباره علت تأخیر در آزمون استخدامی پاسخ داد و گفت: ما پیشبینی میکنیم که آزمون استخدامی در طول دو ماه آینده برگزار خواهد شد.
طبق گزارشها، دکتر عین اللهی به موضوع کمبود دارو نیز اشاره کرد و اعلام کرد که مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار ارز به نرخ ۴۲۰۰ تومانی با همکاری سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی تصویب شده است که به منظور تامین داروها مصرف خواهد شد. همچنین، سازمان برنامه و بودجه تازهترین اقدامات خود را برای اختصاص ۱۲ هزار میلیارد تومان به صنعت دارو انجام داده است و همچنین بانک مرکزی قصد دارد ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات را به شرکتهای دارویی ارائه دهد.
وزیر بهداشت در خصوص توسعه گردشگری سلامت اظهار داشت: تعداد ۲۴۰ بیمارستان در سراسر کشور مجوز پذیرش بیماران خارجی را دارا هستند و با هماهنگی وزارت امور خارجه، قرار شده است که در کشورهایی که بیشترین بیمار خارجی به ایران مراجعه میکنند، رایزن سلامت داشته باشیم.
هزینه ۵۰۰ دلاری ایران برای هر بیمار افغان
وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار رسانه افغانستان درباره خدمات سلامت به اتباع افغانستان در ایران، اظهار کرد: کمیساریای عالی پناهندگان هر یک از اتباع افغانستانی ۱۰ دلار هزینه به دولت ایران میدهد، در حالی که هزینه واقعی برای ارائه خدمات به این افراد حداقل ۵۰۰ دلار است.
عین اللهی تأکید کرد که هماهنگی بیشتر بین وزارت بهداشت دولت امارات اسلامی و وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات سلامت به اتباع افغانستان ضروری است و افزود: متأسفانه در حال حاضر این هماهنگی به اندازه کافی وجود ندارد و ما انتظار داریم دولت امارات اسلامی تلاش کند تا با تکمیل مراکز درمانی در افغانستان، مشکلات در این حوزه کاهش یابد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار رسانه سوریه در خصوص طولانی شدن روند درمان سوری در ایران و تمدید روادید، اظهار داشت: در حال حاضر، برای بیماران عراقی و ترکیه ویزا را برداشتهایم و انتظار میرود همین روند برای کشور سوریه نیز اجرا شود. اما در حال حاضر، تمدید روادید برای بیماران سوری امکانپذیر است.
همچنین، براساس گزارش ایسنا، وزیر بهداشت، بودجه مورد نیاز برای تکمیل طرحهای بهداشتی و درمانی کشور را تقریباً ۱۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) تخمین زد.
ارائه بیمه رایگان به پنج دهک اول جامعه
به گزارش منابع خبری، دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم ما، ارائه پوشش بیمه به پنج دهک اول جامعه بوده که تعدادی از این افراد حدود ۱۲ میلیون نفر را شامل میشود و به آنها بیمه رایگان ارائه شد. این اقدام جدا از بیمهنامههای مناطق روستایی برای ۲۰ میلیون نفری است که پوشش بیمهای دریافت کردند. اما حدود ۱۰ میلیون نفر نیاز به پرداخت حق بیمه دارند، اما ما در اولویتهای خود قرار دادهایم که مبلغ حق بیمه را به حداقل برسانیم.
وی همچنین درباره پروژههای بهداشتی و درمانی نیمه کاره و تامین نیرو برای آنها توضیح داد: برای پروژههای خود دو دسته تعریف کردیم؛ اولی شامل پروژههایی است که پیشرفت آنها کمتر از ۵۰ درصد است و دیگری پروژههایی که پیشرفت آنها بالاتر از ۵۰ درصد میباشد.
وزارت بهداشت با بیش از ۵۴۰۰ پروژه نیمه کاره
وزیر بهداشت اعلام کرد که اولویت وزارت بهداشت برای اجرای پروژهها، به پروژههایی اختصاص دارد که بیش از ۵۰ درصد آنها تکمیل شده باشند. از میان تعداد حدود ۵۴۰۰ پروژه نیمه کاره، حدود ۱۴۰۰ پروژه در حال تکمیل و افتتاح هستند.
وی اضافه کرد: در این راستا، معاونت اجرایی ریاست جمهوری نیز کمکهایی انجام داده است و وزارت بهداشت تنها از منابع خود استفاده نکرده است. برخی از منابع از سفرهای استانی گرفته شده و حدود ۳۰ همت سال قبل خارج از اعتبارات برای پروژهها به کار گرفته شده است.
وزیر بهداشت افزود: برای تأمین بودجههای مورد نیاز برای تکمیل طرحها، یک درصد از ارزش افزوده، حدود ۲ همت از سود سرمایهگذاری قبلی که در پالایشگاه (نفت) صورت گرفته بود و برخی از امکانات دیگر بهره گرفته شده است. بعضی از این پروژهها میتوانند فرسودگی را جبران کنند. همچنین، بودجه مورد نیاز برای تکمیل طرحها تقریباً ۱۵۰ همت تخمین زده شده است، البته این بودجه یکساله نیست و برای دورههای بیشتری لحاظ میشود.
پرستاران با سهم ۵۰ درصدی در استخدامهای جدید وزارت بهداشت
وزیر بهداشت درباره استخدام پرستاران اظهار کرد: با توجه به جذب مجوز اخیر، سهم پرستاران در استخدام نیروی پرستاری وزارت بهداشت حدود ۵۰ درصد است. همچنین، طبق قانون طرح نیروی انسانی، نیروها موظف هستند تا مدتی طرح داشته باشند و این نیز یکی از منابع تامین نیروی ماست. از تعداد ۷۰ هزار نیروی تبدیل وضعیت شده، تعداد زیادی از آنها پرستاران هستند.