به گزارش آیمد ۳۶۰، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد که در فصل تابستان طرح تشدید نظارتهای بهداشتی آغاز شده است. نیروهای بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند.
محسن فرهادی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، افزود: با توجه به گرمای شدید در تابستان و خطر انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا و بیماریهای گوارشی ناشی از مسمومیت غذایی و آب آلوده، ابلاغیهای در خصوص تشدید نظارتهای بهداشتی به دانشگاههای علوم پزشکی ارسال شده است.
وی اظهار داشت: از ابتدای تیرماه، آمادگیهای لازم فراهم شده است و تیمهای سیار بازرسی برای بررسیهای میدانی شکل گرفتهاند. این فعالیتها تا پایان فصل گرما ادامه خواهند داشت.
فرهادی بیان کرد: هدف اصلی از طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، کنترل آب و غذا است. مراکزی همچون مراکز خرید، مجتمعهای تجاری، رستورانها، مجتمعهای بین راهی، قنادیها، اغذیهفروشیها و سایر اماکنی که مواد غذایی عرضه میکنند، توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاهها مورد بازرسی قرار میگیرند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به یادآوری کرد: در این طرح، کیفیت آب شرب از نظر میکروبی و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی روزانه کنترل میشود و علاوه بر آن کدورت و وضعیت موجودیت کلر آزاد باقیمانده در آب نیز بررسی میشود.
به گزارش آیمد ۳۶۰، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد که در طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، کنترل استخرها و مراکز تفریحی آبی در نظر گرفته شده است. با توجه به افزایش گرما و علاقه بیشتر به فعالیتهای ورزشی و تفریحی آبی در فصل تابستان، نیروهای بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی بازدید و بازرسیهای لازم را انجام میدهند.
وی ادامه داد: هدف دیگر از طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، کنترل مصرف یخ است. با افزایش مصرف یخ در فصل گرما، نظارت بر مراکز تولید و عرضه یخ انجام میشود و به مردم توصیه میشود که در خنک کردن نوشیدنیها و مواد غذایی، از یخ قالبی استفاده نکنند.
وی اظهار داشت: برای خنک کردن آب و سایر نوشیدنیها، بهتر است از یخ سازهای متصل به شبکه آب استفاده شود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت توضیح داد: در این طرح، کنترل پارکها و مکانهای تفرجگاهی نیز مورد توجه قرار میگیرد. با توجه به تعطیلی مدارس در فصل تابستان و افزایش سفرها، کنترل مسیرهای گردشگری و بین راهی نیز در دستور کار نیروهای بهداشت وزارت بهداشت قرار دارد.
به گفته وی، نیروهای بهداشت محیط با استفاده از دستگاههای سنجش پرتابل مجهز، در طول بازدیدها کنترل میکروبی غذا و سطوح را انجام میدهند و در صورت لزوم، نمونهها را به آزمایشگاه ارسال میکنند.
هر سال با شروع فصل تابستان، وزارت بهداشت اعلام میکند که بازرسیهای بهداشتی از اماکن عمومی افزایش مییابد. با این حال، به دلیل تعداد محدود بازرسان در دانشگاههای علوم پزشکی که کمتر از ۴ هزار نفر هستند و نسبت به بیش از یک میلیون اغذیه فروشی و اماکن عمومی، تعداد اماکن بازرسی شده توسط آنها بسیار کم است.