به گزارش آیمد ۳۶۰ بهرام عیناللهی در نشستی که در سازمان غذا و دارو برگزار شد، حضور رییس و مدیران این سازمان و اظهارات وی درباره مسائل حوزه دارو و تجهیزات پزشکی مورد بحث قرار گرفت. عیناللهی اعلام کرد که رئیس جمهور و معاون اول به این حوزه اهتمام ویژهای دارند و در سال گذشته، خدمات سلامت به نسبت سال قبل ۱.۷ برابر افزایش یافته است که نیاز به منابع بیشتری دارد.
وی به کاهش تعرفه مالیات ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی از گمرک اشاره کرد و اظهار داشت که هدف آن این است که با کمک بانک مرکزی، ارز مورد نیاز برای دارو و تجهیزات پزشکی تامین شود.
به گفته عیناللهی، مصرف سرم در سالهای اخیر بیشترین میزان را تجربه کرده است و سازمان غذا و دارو با مدیریت مصرف سرم، موفق به جلوگیری از کمبود آن در کشور شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد که همزمان با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، باید کیفیت تولید دارو و تجهیزات نیز بهبود یابد و علاوه بر تامین نیاز داخلی، باید زمینههای رشد صادرات این محصولات نیز فراهم شود.
او با تأکید بر ضرورت تسهیل شرایط حضور سرمایهگذاران خارجی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، اظهار داشت که ضعفهای صنایع داروسازی از جمله ناکافی بودن صادرات است. رئیس جمهور در مذاکرات دوجانبه و چندجانبه و در دیدار با مقامات برخی کشورها، زمینه افزایش صادرات دارو و تجهیزات پزشکی را فراهم کرده است و با این امکان لازم است که همزمان با رشد تولید، صادرات نیز افزایش یابد.
عیناللهی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات حوزه دارو به طور مستقیم ناشی از تحریم و عدم امکان انتقال منابع ارزی است، افزود که با تعامل و همکاری شرکتهای دارویی، شرکتهای پخش و بیمهها و سایر سازمانهای مرتبط، مشکلات این حوزه کاهش یافته است.
به گزارش این نشست، اعضای هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی و انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی نیز درباره موضوعات مربوط به تامین دارو و تجهیزات پزشکی به بحث و گفتگو پرداختند.
به گزارش آیمد ۳۶۰، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که ۱۲ هزار میلیارد تومان برای پرداخت معوقات دارویی و حمایت از صنایع دارویی اختصاص یافته است. این مبلغ از سوی سازمان برنامه و بودجه به شرکتهای دارویی پرداخت خواهد شد.
عیناللهی، در جلسه با هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی و انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، درباره تامین ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی اظهاراتی داشت. بنابراین تاکنون ۷۰۰ میلیون دلار پروفورما ثبت شده و ۵۰۰ میلیون دلار نیز در مراحل نهایی قرار دارد و به سرعت در حال انجام است.
وزیر بهداشت بیان کرد که تفاهمی بین وزارت بهداشت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برای اختصاص ارز مورد نیاز در تامین دارو و تجهیزات پزشکی به وجود آمده است. در پایان سال، ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی با نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای دارو، تجهیزات، ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک اختصاص داده خواهد شد که با تامین به موقع ارز، مشکل خاصی در این حوزه ایجاد نخواهد شد.
وی اشاره کرد که نقدینگی نیاز اصلی شرکتهای دارویی برای واردات دارو و مواد اولیه است. بانک مرکزی تصمیم گرفته است که ۳۰ هزار میلیارد تومان از طریق بانکهای عامل به شرکتهای دارویی تسهیلات پرداخت شود تا بتوانند ارز مورد نیاز خود را تامین کنند و این اقدام میتواند برخی از مشکلات صنایع داروسازی را حل کند.
عیناللهی اعلام کرد که کاهش عوارض گمرکی برای دارو، تجهیزات پزشکی، شیرخشک و لوازم مصرفی پزشکی از چهار به یک درصد در جلسه سران قوا تصویب شده است. وی همچنین در مورد مالیات بر ارزش افزوده حاصل از واردات دارو و تجهیزاتی که مشابه داخلی ندارند، اعلام کرد که با معافیت این اقلام از مالیات بر ارزش افزوده، واردات و تامین نیازهای دارویی تسهیل خواهد شد.