به گزارش آیمد ۳۶۰، رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد که برخی داروخانهها به بهانه تاخیر در پرداخت بیمهها، به آزاد فروشی روی آوردهاند. اما برای پرداخت بدهی داروخانهها و شرکتهای تجهیزات پزشکی، یک مبلغ ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تأمین شده است که به صورت فوری تسویه خواهد شد.
سید حیدر محمدی، در همایش بازرسان معاونتهای غذا و دارو، اعلام کرد که برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری یک میلیارد دلار اعتبار اختصاص یافته است که از آن ۵۰۰ میلیون دلار تامین شده است.
وی افزود: با این حال، برای تأمین ۵۰۰ میلیون دلار دیگر با تاخیر روبرو هستیم و تا دو هفته پیش فقط ۶۰ میلیون دلار از آن پرداخت شده بود. اما با اقداماتی که در روزهای گذشته انجام شده است، امیدواریم که به زودی بقیه این اعتبار نیز پرداخت شود.
به گزارش آیمد ۳۶۰، رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد که تحریمها تأثیری در حوزه سلامت ندارند. اما این تحریمها به طور کامل بر شرکتهای دارویی اثر دارند، زیرا بسیاری از آنها به دلیل تحریمهای بانکی دارو، مواد دارویی و تجهیزات پزشکی را به ایران صادر نمیکنند.
وی اظهار داشت: این مسئله یکی از عوامل اصلی کمبود دارو در کشور است. حتی تأمین دارو از شرکتهایی که تحریمها را نادیده میگیرند نیز به دلیل مشکلات انتقال ارز عملی نیست و به همین دلیل فقط میتوانیم داروها و تجهیزات مورد نیاز را از منابع خارجی تأمین کنیم که یک مسیر بسیار پیچیده و دشوار است.
محمدی افزود: بخش عمدهای از داروهای مورد نیاز توسط صنایع داروسازی داخلی تأمین میشود و این باعث شده است تحریمها کمترین تأثیر را در این حوزه داشته باشند، در غیر این صورت با کمبودهای جدیتری در حوزه دارو مواجه میشویم.
معاون غذا و دارو وزیر بهداشت با اشاره به تأمین نقدینگی حوزه دارو نیز گفت: طبق برنامه، ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بیشتر از سال گذشته به حوزه دارو تخصیص داده میشود که در حال حاضر در حال پیگیری از سوی بانک مرکزی است.
وی به بدهی سازمان تأمین اجتماعی به داروخانهها و شرکتهای تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: در دو هفته گذشته، ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای تسویه بدهیهای دارویی و شرکتهای تجهیزات پزشکی بخش بیمارستانی از سازمان تأمین اجتماعی اختصاص یافته است و در حال حاضر در حال تسویه است.
به گزارش آیمد ۳۶۰، محمدی اعلام کرد که با داروخانههای متخلف در حال برخورد است. وی تأکید کرد که اگر بازوهای نظارتی در حوزه بازرسی ضعیف شود، هیچ گونه آسیبی از این تخلفات جلوگیری نخواهد شد. او اظهار داشت که ریشه اصلی مشکلات تأمین در حوزه سلامت، ضعف در نظارت است و در جریان بازرسیهای مختلف پس از اجرای طرح دارویاری، مشاهده شده است که برخی از داروخانهها با بهانه تأخیر در پرداخت بیمه، به صورت آزاد داروها را عرضه میکنند. این اقدامات باعث افزایش هزینههای بیماران میشود و باید با برخورد قاطع با این تخلفات مقابله شود.
در همان گزارش، ذکر شد که در سال گذشته، حدود ۴ میلیون قلم کالای سلامت غیرمجاز و تقلبی با ارزش تقریبی ۱۸۰ میلیارد تومان در کشور کشف شده است. شریفی، مدیرکل دفتر بازرسی، رسیدگی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو نیز اعلام کرد که با همکاری پلیس فتا، ۴۱۴۵ سایت و صفحه مجازی مسدود شدهاند. همچنین، در طول سال ۱۴۰۲، ۱۲۰۰ وب سایت متخلف شناسایی و به مراجع قضایی ارجاع داده شده و تاکنون با ۱۵۰ مورد از آنها برخورد صورت گرفته است. اقدامات لازم نیز در مورد سایر سایتها در دست اقدام است.
شریفی اعلام کرد که از این تعداد سایتها، ۴۰۰ مورد سایت با آدرسهای مختلف که شیرخشک را خارج از زنجیره توزیع میکردند و ۶ مورد عرضه کننده بوتاکس غیرمجاز، به مراجع قضایی معرفی شدهاند.