به گزارش آیمد ۳۶۰ و به نقل از وبدا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که سازمان برنامه و بودجه به منظور تامین منابع طرح دارویار و داروهای مورد نیاز، ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت معوقات شرکتها اختصاص یافته است. این اعتبار در حال حاضر در حال توزیع در داروخانهها، دانشگاههای علوم پزشکی، شرکتهای توزیع کننده و تولید کننده دارو است و با این اقدام، مطالبات دارویی به صورت قابل توجهی تسویه خواهد شد.
همچنین، بهرام عیناللهی، در ادامه افزود: نیاز به نقدینگی در شرکتهای واردکننده مواد اولیه یا داروهایی که در کشور تولید نمیشوند، وجود دارد. برای تأمین نقدینگی این شرکتها، بانک مرکزی تسهیلات مالی به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان را به بانکهای عامل ابلاغ کرده است. به این ترتیب، شرکتها به تدریج میتوانند این تسهیلات را دریافت کرده و مواد اولیه و داروهای مورد نیاز خود را تأمین نمایند.
کاهش عوارض گمرکی تجهیزات پزشکی با تصمیم سران قوا
به گزارش آیمد ۳۶۰ و به نقل از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تصویب کاهش عوارض گمرکی برای واردات دارو به میزان یک درصد در مجلس اعلام شد. وزیر بهداشت اظهار کرد که در سال جاری، عوارض گمرکی برای تجهیزات پزشکی و مصرفی به میزان ۴ درصد بوده است، اما در جلسه سران قوا، تصمیمی برای کاهش عوارض گمرکی تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی به تصویب رسید و در نتیجه، عوارض گمرکی این کالاها به یک درصد کاهش یافت.
در ادامه، بهرام عیناللهی از اقدام مجلس برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده برای داروهای ضروری و تجهیزات مصرفی پزشکی که در داخل تولید مشابه ندارند خبر داد. وی اظهار کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبهای واردات داروهای ضروری و تجهیزات پزشکی بدون مشابه تولید داخل را از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف کردهاند.
علاوه بر این، عیناللهی تصریح کرد که پیش از این دو درصد سود بازرگانی برای واردات منظور شده بود، اما در هیات دولت تصمیم گرفته شد که برای داروها، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی از این دو درصد معافیت داده شود. این مقررات نشان از حمایت دولت از صنعت دارو و تجهیزات پزشکی دارد.
اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات تجهیزات پزشکی و دارو
به گزارش آیمد ۳۶۰ و به نقل از وزیر بهداشت، برای تأمین داروها و تجهیزات پزشکی، یک تفاهم بین وزارت بهداشت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه به وجود آمده است. وزیر بهداشت یادآور شد که طبق این تفاهم، ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی با نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای واردات داروها، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک اختصاص داده شود که میتواند بسیاری از نیازهای این حوزه را پوشش دهد.
بهرام عیناللهی اظهار کرد: تاکنون یک میلیارد دلار از نیازهای شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی به بانک مرکزی اعلام شده است. بخش عمدهای از این درخواستها توسط بانک مرکزی برای تأمین ارز و تعیین تکلیف و تأمین نیازهای ارزی مرتبط، رفع شده است.
۳۳ درصد داروها در هلدینگ تیپیکو تولید میشود
به گزارش آیمد ۳۶۰ و به نقل از وزیر بهداشت، درباره تولید برخی اقلام دارویی در هلدینگهای وابسته به نهادهای مختلف، وی اشاره کرد و اعلام کرد که هلدینگ تیپیکو به طور مثال، ۳۳ درصد از داروها را تولید میکند و این تولیدات به صورت دو شیفت و سه شیفت در حال انجام است. با افزایش تولید در این مجموعهها، نیازهای دارویی، تجهیزات پزشکی و مصرفی کشور تامین میشود.
وزیر بهداشت از حمایت جدی دولت مردمی از شرکتهای دانشبنیان نیز خبر داد و گفت که ۴۰ درصد از نیازهای حوزه سلامت توسط این شرکتها تولید میشود.
دکتر عیناللهی نیز اعلام کرد که حدود ۹۸ درصد از داروهای مورد نیاز کشور به داخل تولید میشوند و با توجه به تصمیمات اخیر دولت در حوزه تولید و تأمین دارو، مواد اولیه، تجهیزات پزشکی و مصرفی، نگرانی خاصی وجود ندارد.