در این گزارش مطرح میشود که در دولت سیزدهم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تلاشهای چشمگیری را برای بهبود و توسعه سیستم بهداشتی کشور انجام داده است. بهرام عین اللهی، وزیر این وزارتخانه، در جلسه هیات دولت و در حضور خبرنگاران اعلام کرد که از ابتدای آغاز فعالیت دولت سیزدهم، اجرای ساخت بیمارستانهای مختلف را به عنوان یک اولویت مطرح کردهاند. طبق اعلام وی، یکی از این بیمارستانها که تجهیزات کاملی دارد و دارای پد بالگرد برای انتقال مصدومان است، به زودی افتتاح خواهد شد.
اصلاح و بهبود سامانه اورژانس و خدمات اورژانسی در کشور
عین اللهی اعلام کرد که در حال حاضر حدود سه هزار آمبولانس در کشور وجود دارد که به دلیل فرسودگی نیاز به تعویض دارند. به منظور جایگزینی این آمبولانسها، وزارتخانه بهداشت اقدام به برنامهریزی و تامین حدود ۵۰۰ آمبولانس جدید نموده است. تا دو ماه آینده، این تعداد از طریق مناقصه به ناوگان آمبولانسهای کشور اضافه خواهد شد. عین اللهی ابراز امیدواری کرد که با انجام این اقدام، کمبودهای موجود در این بخش تامین اعتبار خواهد شد.
وضعیت کرونا در کشور
وزیر بهداشت تأکید کرد که در بخشهای آلوده مانند اورژانس و بیمارستانها هنوز کرونا به صورت کامل پایان نیافته است و افراد مشغول در این بخشها باید همچنان به مسائل بهداشتی توجه کنند. اما در سطح جامعه، تا این لحظه نیازی به استفاده از ماسک وجود ندارد.
با توجه به برخی ادعاها و تردیدهای مطرح شده درباره کمبود دارو در کشور، عین اللهی توضیح داد که احتمالاً در این مورد ابهامی به وجود آمده است. وی بیان کرد که در بحث داروها، افزایش ذخایر داروهای استراتژیک به عنوان یک راهکار جلوگیری از کمبود دارو مطرح شده است. همچنین، وی به خبر خوبی اشاره کرد و اظهار داشت که در دو هفته گذشته، اقدامات موثری در مورد تامین داروها انجام شده است. به عنوان مثال، سازمان برنامه و بودجه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان به طرح دارویار و شرکتهای دارو یار اختصاص داده است. همچنین، بانک مرکزی نیز تسهیلاتی در ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان در این زمینه فراهم کرده است و حدود ۱.۵ میلیارد تومان ارز ترجیحی ۴۲۰۰ برای تامین داروها به کشور وارد خواهد شد.
در ادامه، عین اللهی به مشارکت مجلس شورای اسلامی و سایر نهادها در تسهیل تامین داروها اشاره کرد. طبق اعلام وی، مجلس شورای اسلامی در لایحه دولت معافیت داروها و تجهیزات پزشکی از مالیات بر ارزش افزوده را تصویب کرده است. همچنین، سران قوا نیز مصوب کردهاند که عوارض گمرکی داروها و تجهیزات پزشکی از چهار درصد به یک درصد کاهش یابد. این تصمیمات باعث تأمین کافی داروها خواهد شد و تضمینی برای تامین دارو به میزان کافی در کشور فراهم خواهد شد.
در پایان گزارش، بیان شده است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدامات جدی و موثری را برای بهبود سیستم بهداشتی کشور انجام داده است. تلاشهای انجام شده شامل ساخت بیمارستانها، تجهیز آمبولانسها و تامین داروها بوده است. این اقدامات منجر به بهبود وضعیت سلامت و بهبود خدمات بهداشتی در کشور خواهد شد.