مدیرکل اداره فرآوردههای آشامیدنی و غذایی سازمان غذا و دارو در ارتباط با موضوع انتقال، بیش از ۲۰۰ بیماری از طریق غذا و ۶۰۰ میلیون نفر در سال در سراسر جهان به همین دلیل بیمار می شوند که ۴۲۰ هزار نفر آنها می میرند. ۴۰ درصد کودکان جهان نیز به علت غذا بیمار می شوند. به گزارش آیمد ۳۶۰ به نقل از وبدا، دکتر فرامرز خداییان در همایش روز جهانی ایمنی غذا در سالن همایشهای بیمارستان قلب شهید رجایی تهران، اعلام کرد: ایمنی غذا خیلی مهم بوده، به طوری که سالانه غذای ناایمن باعث مرگ و میر ۲۵۰ هزار نفر در جهان می گردد. وی ادامه داد: “هر شب ۸۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان با گرسنگی به خواب میروند. تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به بیش از ۹ میلیارد نفر خواهد رسید و برای تأمین نیازهای غذایی این افراد، به مقداری غذا نیاز خواهیم بود که با میزان غذایی که در ده هزار سال گذشته به اندازه آن مصرف میشده، مقابله کنیم.” او همچنین اعلام کرد: “امنیت غذایی یک چالش برای آینده ی جهان است. در سال ۲۰۰۴ بیش از ۱۶۰ کشور در دنیا این را تصویب کردند که غذا کالا نیست و به عنوان یکی از حقوق مردم به شمار میرود.” مدیرکل اداره فرآوردههای آشامیدنی و غذایی سازمان غذا و دارو گفت: یکی از پایه های حکمرانی خوب در دنیا تامین غذاست. سازمان ملل روز هفتم ژوئن را روز ایمنی غذا اعلام کرده است، چون امنیت غذا وابسته به ایمنی غذاست. وی افزود: با اقدامات وزارت بهداشت میزان اسیدهای چرب ترانس در موادغذایی از ۴۰ درصد در دهه ۸۰ به ۲ درصد رسیده است. خداییان در ادامه اضافه کرد: شعار امسال روز جهانی ایمنی غذا «ـمعیارهای غذایی می تواند نجات بخش جان ها باشد» است. به همین دلیل سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار در جهان صرف ایمنی غذا می گردد، بطوری که سال گذشته از لحاظ تعیین ضوابط سال کم سابقه ای برای سازمان غذا و دارو بود. در مورد تعیین حد مجاز سموم کشاورزی در کشور، مدیرکل اداره فرآوردههای آشامیدنی و غذایی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: “برای اولین بار، تمامی سموم کشاورزی در کشور ثبت شده و حد مجاز آنها تعیین شده است. بیش از ۱۷ هزار ماده ام آر ال تعیین و ابلاغ شده و شیوه نامهها و ضوابط زیادی تدوین و به روزرسانی شده است.” دکتر خداییان اضافه کرد: “ما ۶ کالای استراتژیک غذایی داریم که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷ هزار و ۳۸ مجوز ترخیص کالاهای اساسی صادر شد. این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۲۵۱ مجوز بود.” نمونهبرداری و اخذ مجوز ترخیص به طور میانگین در یک روز انجام میشود. پایش سموم کشاورزی، آفتکشها و فلزات سنگین برای ۱۲ گروه محصول غذایی با تعداد بیش از ۱۸ هزار مورد صورت میپذیرد. مدیرکل اداره فرآوردههای آشامیدنی و غذایی سازمان غذا و دارو بیان کرد: نظارت و بازرسی، ایمنی غذایی را تضمین میکند. در سال ۱۴۰۱، بیش از ۵۴ هزار بررسی و بازدید انجام شد که این آمار در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ هزار بود. دکتر خداییان اضافه کرد: پایش و ارزیابی در سطح عرضه از ۸۰۳۸ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۲۳۵۱۱ مورد در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. وی درباره نظارت و پایش صدور مجوز مصرف در سامانه تی تک ابراز توضیح داد: تعداد مجوزهای صادر شده از ۷ هزار مورد در سال ۹۷ به بیش از ۱۴۵۰۰ مورد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. همچنین، تعداد مجوزهای ارزیابی صادر شده در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۳۶۰۰ مورد بوده است. مدیرکل اداره فرآوردههای آشامیدنی و غذایی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: تعداد شناسهگذاری فرآوردهها از ۲۰ میلیون و ۱۱۶ هزار مورد در سال گذشته به ۲۸ میلیون و ۲۲۲ هزار مورد افزایش یافته است. دکتر خداییان اقدامات ویژه سازمان غذا و دارو را در سال گذشته در زمینه ایمنی غذایی اعلام کرد که شامل تهیه پیشنویس سند مدیریت تأمین زنجیره غذایی برای شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، تعیین و توسعه عملیات قابل برونسپاری، توسعه فرآیند واگذاری امور و تمرکز، بازنگری ضوابط و دستورالعملهای اجرایی و همکاری با تشکلهای صنفی است.