به گزارش آیمد ۳۶۰ ، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: در کل کشور، تعداد ۱۵۵ هزار تخت بیمارستانی وجود دارد. اگر میزان اشغال این تختها به طور متوسط ۷۰ درصد باشد، در واقعیت ۳۰ درصد از تختهای بیمارستانی کشور خالی هستند که این وضعیت قابلیت جذب گردشگران سلامت را فراهم میکند.
سعید کریمی در “نشست هماندیشی توسعه خدمات بینالمللی سلامت” در دبیرستان وزارت بهداشت افزود: در سال ۱۴۰۱، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت به کشور وارد شدند.
وی اظهار کرد: در مقایسه با دوران پیش از انقلاب، امروز دیگر نیازی به ارسال بیماران به خارج از کشور جهت درمان نداریم. در آغاز دوران انقلاب، پزشکان خارجی استخدام می کردیم و همچنین برخی بیماران را برای درمان به کشورهای دیگر می فرستادیم.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: در ایران، ظرفیتهای زیادی برای توسعه گردشگری سلامت وجود دارد. اگر ما به جز بهرهگیری از ۳۰ درصد موجودیت تختهای بیمارستانی که تعداد آنها به ۴۵ هزار تخت میرسد، هیچ اقدام دیگری ننماییم، با هزینه کمی میتوانیم تعداد زیادی گردشگر را به کشور جذب کنیم.
تعداد زیاد پزشکان و مراکز درمانی در ایران
وی تأکید نمود: در کل کشور، بیش از ۳۰ هزار مرکز درمانی به جز مطبها وجود دارد که در تمام نقاط کشور منتشر شده و آماده ارائه خدمات به مراجعین هستند. به علاوه، ۲۵۰ مرکز درمانی و بیمارستان در کشور، مجوز IPD یا گردشگری سلامت را دارند و با برخورداری از آخرین استانداردها، آماده به جذب گردشگران سلامت هستند.
معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: در ایران، حدود ۶۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص با کیفیت بالا مشغول به فعالیت هستند، که تعدادی بسیار قابل توجه است و تقریباً هیچ کشوری به این مقدار از تخصصها بهرهمند نیست. پزشکان متخصص ایران به دلیل تعداد زیاد بیمارانی که مورد مراقبت قرار میگیرند و عملهای جراحی فراوانی که انجام میدهند، دارای مهارتها و توانمندیهای ویژهای هستند.
وی افزود: به همین دلیل، نتایج درمانی ارائه شده توسط پزشکان ایرانی بسیار برجسته و مورد اعتماد در کشورهای منطقه و حتی جهانی هستند. این توانمندیها ما را واجب می کند تا برای بهرهبرداری بیشتر از این ظرفیتها تلاش کنیم.
پتانسیل بالای ارزآوری از طریق گردشگری سلامت
وی اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت به کشور وارد شدند. این آمار شامل افراد خارجی مقیم و دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در ایران نمیشود. این آمار مربوط به گردشگرانی است که به ایران سفر کرده، درمان دریافت کرده و سپس از کشور خارج شدهاند.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر هر یک از این گردشگران سلامت حداقل هزار دلار هم هزینه داشته باشند، مجموعاً بیش از یک میلیارد دلار درآمد ارزی به کشور منتقل شده است. این نشان میدهد که پتانسیل ارزآوری از طریق گردشگری سلامت بسیار بالا و قابل توجهی دارد و باید به آن به طور ویژه توجه شود.
دکتر کریمی در مصاحبه اخیر با ایلنا به اشتباه تعداد تختهای بیمارستانی فرسوده کشور را ۱۵۵ هزار تخت اعلام کرده بود، اما در نشست اخیر این آمار را اصلاح کرد و اعلام کرد: ۱۵۵ هزار تخت، تعداد تختهای بیمارستانی فعال در کشور است. وی در این نشست آمار تختهای بیمارستانی فرسوده را اعلام ننمود.