دستیار ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که ۲۰۰ هزار دوز واکسن کرونا ایرانی به ونزوئلا صادر شده است و درباره این موضوع خبر داد. وی اشاره کرد که این اقدام به عنوان یک تحقق خوب در سال قبل شناخته میشود. در آن زمان، گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل مسئول تهیه گزارشی درباره تأثیر ضررآور تحریمهای ناعادلانه بر ایران بود و در این راستا با انجمنها، بیماران و مسئولان ملاقاتهایی داشت.
به گزارش آیمد ۳۶۰ و به نقل از وبدا، دکتر محمد حسین نیکنام در جلسهای که به منظور بررسی دستاوردهای حوزه دیپلماسی سلامت و در آستانه هفته دولت برگزار شد، اضافه کرد: ۲۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به همراه ۲۰۰ هزار دوز واکسن هپاتیت به ونزوئلا ارسال شده است. همچنین واکسنهایی به نیکاراگوئه اهدا شده است.
دکتر نیکنام تأکید کرد: تعمیق همکاری با سازمانهای بینالمللی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ به گونهای که سال گذشته گزارشگر حقوق بشر در ارتباط با تأثیر مخرب تحریمها دیداری با ایران داشت و در پایان یک بیانیه به عنوان گزارش رسمی در سازمان ملل منتشر کرد که به آثار ضررزا از تحریمها بر سلامت اشاره داشت.
وضعیت سلامت ایران نسبت به کشورهای همسایه بهبود یافته است
وی به فعالیت گروه ۵ که از کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و سازمان بهداشت جهانی تشکیل شده است، اشاره کرد و اظهار کرد: وضعیت سلامت ما نسبت به کشورهای همسایه بهبود یافته است. در دولت سیزدهم، سه اجلاس بین اعضای گروه ۵ برگزار شده و مسائل مرتبط با بهداشت و تجمعات مذهبی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفته است. همکاری درون گروه ۵ به عنوان یک نمومه عالی در دنیا شناخته میشود و در آینده نزدیک، یک اجلاس دیگر با موضوع غذا و دارو برگزار میشود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو دائمی شانگهای درآمده و در جریان اجلاس شانگهای، اعلام آمادگی برای ایجاد دبیرخانه دائمی در زمینه سلامت را اعلام کرده است.
ایران در رتبه شانزدهم جهان در زمینه آموزش پزشکی قرار دارد
نیکنام با اشاره به موضوع توریسم سلامت در ایران اعلام کرد: بیش از یک میلیون بیمار از خارج از کشور برای درمان به ایران مراجعه میکنند و ۷ هزار دانشجوی پزشکی از ۴۰ کشور مختلف در ایران در حال تحصیل هستند.
وی افزود: ایران در رتبه شانزدهم جهان در زمینه آموزش پزشکی قرار دارد. به علاوه، ایجاد شعبه بینالمللی اولین دانشگاه علوم پزشکی در کربلا با نام سبطین (که شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران است) با مشارکت ۱۶۰ دانشجوی پزشکی و ۶۰ دانشجوی پرستاری از داخل و خارج کشور انجام شده و تمامی هزینههای تشکیل و اداره این دانشگاه توسط عتبه حسینیه(ع) تامین شده است.
مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت اعلام کرد: همچنین، شعبههای دانشگاه علوم پزشکی ایران در غنا، تاجیکستان و لبنان نیز به زودی ایجاد میشوند.
وی اظهار کرد: اخذ گواهینامههای بینالمللی اعتبار برای بیمارستانها در حوزه گردشگری سلامت بسیار حیاتی است و در حال حاضر ۲۵۰ مرکز درمانی در کشور گواهینامه آی پی دی دارند.
تا کنون شش واکسن کرونا توسط کشور تولید شده است
وی اعلام کرد: بیش از هفتاد درصد از حجم مالی در حوزه سلامت به داروها و تجهیزات پزشکی اختصاص دارد. در کشور ما، ۱۸۰ شرکت تولید دارو، ۶۵ مرکز تولید مواد اولیه دارویی، و ۵۶ شرکت توزیع دارویی وجود دارد. به علاوه، تا ۹۸ درصد از داروهای مورد نیاز کشور داخلی تولید میشوند.
وی افزود: قیمتگذاری مناسب و کیفیت بالای داروهای ایران در مقایسه با سایر کشورها در سطح بینالمللی شناخته شده است، که این امر ظرفیت مناسبی برای صادرات دارو و تجهیزات پزشکی از کشور ما را ایجاد کرده است.
نیکنام بیان کرد: سومین بخش مالی بزرگ در دنیا پس از نفت و اسلحه، حوزه داروها و تجهیزات پزشکی است. این حوزه بیش از هفتاد درصد از جریان مالی سلامت در جهان را به خود اختصاص داده است. همچنین، در زمینه داروهای تکمولکولی، کشور ما دارای تواناییهای بسیار پیشرفتهای است و تا کنون شش واکسن کرونا توسط کشور تولید شده است، با این حال برخی مشکلات و کمبودها نیز وجود دارد.
ایجاد کارخانه تولید دارو و تجهیزات پزشکی در کشورهای دیگر
وی اظهار کرد: ما در زمینه داروهای تکنولوژی نوین و واکسنها نیز دارای توانمندی هستیم. در کشور ما بیش از پنج هزار شرکت فعال در صنعت تجهیزات پزشکی وجود دارد و تجهیزات پیشرفتهای مثل رباتهای جراحی از راه دور در دسترس هستند.
نیکنام به یادآوری افزود: هدایت صاحبان سرمایه به منظور توسعه فعالیتها در حوزه سلامت از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین، تولید مشترک نیز یکی از فعالیتهای بینالمللی مهم این بخش محسوب میشود.
وی ساخت تختهای بیمارستانی با استفاده از سرمایهگذاری خارجی و ایجاد واحدهای تولید دارو و تجهیزات پزشکی در دیگر کشورها را به عنوان بخشی از برنامههای اصلی وزارت بهداشت برشمرد.