به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، دومین پالایشگاه خون در ایران در سال جاری آغاز به کار خواهد کرد و ایران به زودی تولید واکسن های پنوموکوک و روتاویروس را در داخل کشور خواهد داشت.
طبق گزارش آیمد ۳۶۰ از ایفدانا، حیدر محمدی در جلسه با وزیر بهداشت عراق اظهار داشت: در کشور شش پلتفرم تولید واکسن ایجاد شده است و در حال حاضر ۱۸۰ کارخانه تولید داروی نهایی و ۶۵ کارخانه تولید کننده ماده اولیه و موثره برای تولید دارو در ایران وجود دارد.
وی تصریح کرد: پخش دارو نیز توسط ۶۲ شرکت پخش در سراسر کشور و در دسترس ۱۴ هزار داروخانه انجام میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: ارزش بازار دارویی ایران در سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است و ارزش صادرات داروها از ایران به سایر کشورها ۲ میلیارد دلار است. تولید ۹۹ درصد داروهای مورد نیاز نیز در داخل کشور انجام میشود.
محمدی بیان کرد: امکان انتقال فناوری تولید دارو و تجهیزات پزشکی تولیدکنندگان داخلی به عراق فراهم است. وی پیشنهاد داد: داروهایی که در ایران ثبت شده اند و در عراق تولید داخلی ندارند یا تولید کفایت تامین بازار را ندارند، در عراق مورد ثبت قرار گیرند.
رئیس سازمان غذا و دارو توضیح داد: یکی از قابلیتهای صنعت داروسازی در ایران تولید تجهیزات پزشکی در داخل کشور است. حدود ۴۰ درصد بازار تجهیزات پزشکی توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین میشود.
وی افزود: تولید در این حوزه به صورت هدفمند و استراتژیک صورت میگیرد، به طوری که اقلامی مانند دستگاههای الکتروشوک، ونتیلاتور، همودیالیز، شتابدهنده و بسیاری از ملزومات موردنیاز تولید داخلی شده و برخی از آنها نیز صادر میشوند.
در ایران، به عنوان یکی از تولیدکنندگان داروهای با فناوری بالا در جهان، توانستهایم در زمینه تولید واکسنها نیز پیشرفتهای قابل توجهی را به خود اختصاص دهیم. در حوزه تولید داروهای با فناوری بالا، تعداد کمی کشور در جهان وجود دارند که بتوانند به این موضوع پرداخته و عملیات تولید را انجام دهند. ایران به عنوان یکی از این کشورها محسوب میشود و در تولید برخی از داروها به عنوان یکی از ۱۰ کشور تولیدکننده این محصولات حائز اهمیت قرار میگیرد. علاوه بر این، ایران توانایی تولید داروهای بیوسمیلار و بایوتک را نیز داراست.
در این راستا، رئیس سازمان غذا و دارو نیز اعلام کرد که دومین پالایشگاه خون ایران در سال جاری راهاندازی خواهد شد. در سال گذشته، پالایشگاه اولین بار توانست تولید فاکتورهای خونی را به صورت کامل آغاز کند. همچنین، در زمینه سلولدرمانی و بافت نیز موفقیتهای قابل توجهی به دست آوردهایم.
وی افزود که علاوه بر واکسنهای HPV و آنفلوانزا که قبلاً در کشور تولید شدهاند، واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس نیز در حال حاضر در مرحله تولید و آمادهسازی برای ورود به بازار هستند.