به گزارش آیمد ۳۶۰ سعید کریمی، در دیدار صالح مهدی الحسناوی وزیر بهداشت کشور عراق، اعلام شد که ۲۴۷ مرکز درمانی در ایران، با استانداردهای پذیرش بیماران خارجی هماهنگی دارند. این مراکز، با ارائه اطلاعات و اعلان ها به زبان انگلیسی و عربی، به منظور احترام به حقوق بیمار و سهولت در تعامل و دریافت خدمات، آماده پذیرش بیماران خارجی میباشند.
از این ۲۴۷ مرکز درمانی، ۲۲۶ مرکز بیمارستان و ۱۸ مرکز به صورت Day care یا بستری کوتاه مدت عمل میکنند و ۳ مرکز نیز خدمات دندانپزشکی ارائه میدهند.
بیان شده است که ۳۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در ۲۸ استان کشور، قادر به پذیرش و ارائه خدمات درمانی به بیماران خارجی هستند.
معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرده است که بیش از یک میلیون بیمار غیر ایرانی در سال گذشته به ایران مراجعه کردهاند و بیشترین تعداد مراجعه کنندگان از کشورهای افغانستان و عراق بودهاند. کشورهای پاکستان، آذربایجان، عمان، ارمنستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه و بحرین نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.
از بین کشورهایی که به ایران سفر کردهاند، بیماران در زمینههای ناباروری و خدمات زنان و زایمان، چشم پزشکی، ارتوپدی، جراحیهای پلاستیک، عروق و اورولوژی خدمات دریافت کردهاند.
همچنین، همکاریهای در حوزه انتقال تجارب موفق در زمینه آموزش بالینی در مراکز درمانی با کشور عراق و تدوین استانداردهای خدمات و راهنماهای بالینی از جمله اقداماتی هستند که در بهبود کیفیت خدمات به بیماران تأثیرگذار میباشند.
سعید کریمی درباره آزمایشگاهها و پیوند اعضا در کشور اطلاعاتی ارائه کرده است. او بیان کرده است که تستها بر اساس تخصص و توانمندی آزمایشگاهها انجام میشوند و آزمایشگاه مرجع ایران تأیید شده است و در زمینه اعتبارسنجی آزمایشگاهها جزو مراکز مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی محسوب میشود. همچنین، آزمایشهای تخصصی نیز در آزمایشگاههای مرجع ایران انجام میشوند.
کریمی اعلام کرده است که تاکنون در کشور ۱۶۴ پیوند عضو انجام شده است. وی افزوده است که در کشور، ۳۰ مرکز پیوند کلیه، ۱۱ مرکز پیوند کبد، ۱۱ مرکز پیوند قلب، ۴ مرکز پیوند ریه و ۴ مرکز پیوند پانکراس وجود دارد. همچنین، کریمی بیان کرده است که پیوند قلب به سطح بالایی از دانش و تخصص نیاز دارد و کشورمان در این زمینه به بالاترین سطح رسیده است.
معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرده است که در اهدا از فرد مرگ مغزی، ایران در رتبه ۳۰ جهان قرار دارد و در اهدا از فرد زنده مانند پیوند کلیه در رتبه ۲۱ قرار دارد. او تأکید کرده است که این کاهش مربوط به دوران کرونا بوده و پس از آن، روند صعودی به روال سابق برگشته است.
کریمی به همکاری بین وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه و وزارت گردشگری ایران در گسترش خدمات به بیماران خارجی اشاره کرده است و بیان کرده است که بیماران خارجی باید از مسیرهای مشخص و کنترل شده مراجعه کنند و بیمارستان مقصد از قبل تعیین شده باشد. او اعلام کرده است که برای تحقق این امر، سازوکارهای مشخصی در وزارت بهداشت ایجاد شده است تا در روند درمان بیماران تسهیلاتی ایجاد شود و بیماران با آگاهی از خدمات مراکز و هزینههای مرتبط، به صورت صحیح درمان ببینند.
وی همچنین بیان کرده است که برخی از خدمات درمانی ایران میتواند در داخل کشور عراق نیز ارائه شود و این موضوع نیز در جلسات تخصصی با مسئولان وزارت بهداشت کشور عراق مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.