چیذری، رئیس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی گفت: هر دستگاه تصویرداری که زیمنس میسازد، شرکتهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی هم آن را میسازند. یکی از شرکتهای آمریکایی ما را تحریم نکرده و هنوز هم در ایران حضور دارد اما جالب اینجاست که زیمنس زودتر از این شرکت آمریکایی، دفتر مرکزی خود را نه فقط در حوزه تجهیزات پزشکی در ایران بست و از کشورمان خارج شد.
زیمنس ۴۵ سال است که که به ما آسیب رسانده و میرساند
علیرضا چیذری در ارتباط با اهداف کارزاری که اخیرا برای اخراج شرکت زیمنس از ایران به راه افتاده است، توضیح داد: ما هیچ جا از ایستادگی، از ایرانی بودن و از داشتن غرور ملی ضرر نکردهایم. شاهد بودیم که رژیم جعلی اسرائیل تا زمانی که پاسخ کوبنده ما را نگرفت، چه ظلمی در حق فلسطین کرد و چه نعرههایی زد و چه رجزهایی خواند اما با اولین هواپیما و موشک ما، بساط تهدید خود را جمع کرد.
وی گفت: شرکتی مانند زیمنس از اول انقلاب اسلامی تاکنون به ایران و ایرانی ضربه زده است. این شرکت صنعت اتمی، صنعت نیروگاهی، صنعت لوکوموتیو و صنعت مخابرات ما را ترک کرده و ضررهای میلیارد دلاری به ما زده و با اینکه این شرکت این همه آسیب و ضرر به ما زده است، باز هم برای آن فرش قرمز پهن میکنیم و بیشترین خرید تجهیزات تصویرداری کشور طی سالهای اخیر از این شرکت بوده است، این یعنی ما با دست خودمان، دشمن خودمان، شرکتی که بارها در زمان صلح ما را سرکیسه کرده و در زمان تحریم زودتر از آمریکاییها دفترش را در ایران بسته و خارج شده است، تقویت کردهایم و تبدیل به بزرگترین واردکننده تجهیزات پزشکی کشور شده است.
رئیس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی افزود: در صورتی که زیمنس دهها شرکت رقیب و همسطح در دنیا و ایران دارد. بحث من فقط درباره صنعت تجهیزات پزشکی نیست، بلکه بحثم درباره کلیت این شرکت به واسطه آسیبهای ۴۵ سالهای که به ما زده است و از این به بعد هم دارد میزند، است. من به عنوان یک ایرانی که غرور ملی دارد، فارغ از هر عنوان صنفی که دارم خواستار این هستم که جلوی این شرکت گرفته شود. خوشبختانه کارزاری فعلا در صنف ما راه افتاده که رسانهها هم از آن حمایت کردهاند و کانال تلگرامی سپاه هم از آن حمایت کرده است و امیدواریم این کارزار بیشتر از این رواج پیدا کند. امیدوارم رئیسجمهوری (این مصاحبه قبل از شهادت آیت الله رئیسی انجام شده است) هم که نامه خطاب به ایشان بوده، از این کارزار حمایت کنند و جلوی بزرگ شدن و منافع بیش از حدی که این شرکت منحوس از ایران میبرد، گرفته شود.
چیذری در پاسخ به اینکه آیا با اخراج زیمنس از ایران، کشورمان در زمینه دسترسی به تجهیزات پزشکی پیشرفته به ویژه در حوزه تصویربرداری دچار مشکل نخواهد شد؟ توضیح داد: هر دستگاه تصویرداری که زیمنس میسازد، شرکتهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی هم آن را میسازند. یکی از شرکتهای آمریکایی ما را تحریم نکرده و هنوز هم در ایران حضور دارد اما جالب اینجاست که زیمنس زودتر از این شرکت آمریکایی، دفتر مرکزی خود را نه فقط در حوزه تجهیزات پزشکی در ایران بست و از کشورمان خارج شد. در صنعت مخابرات، وقتی زیمنس رفت شرکتهای دانشبنیان داخلی تجلی بیشتری پیدا کردند و حتی شرکتی مانند هواوی یا شرکتهای دیگر از صنعت مخابرات ایران قویتر حمایت کردند و علم بهروزتر و نه علم کهنه را به ما دادند. یکی از دلایل کمبود برق در صنعت نیروگاهی ما خلف وعده این شرکت از پشت خنجر زدن یعنی زیمنس بود که قطعات توربین ما را نداد و باعث شد ما در سالهای اخیر با ناترازی برق مواجه شویم که خوشبختانه دانشمندان ما آنقدر جلو رفتند که امید هست دیگر این اتفاقات رخ ندهند.
محمدجواد بهآبادی، درمانا