رئیس اورژانس کشور اعلام کرد: تعداد حدود ۵۵۰۰ دستگاه آمبولانس در دسترس داریم، که ۳ هزار دستگاه از آنها فرسوده هستند. البته، ۵۰۰ دستگاه دیگر را قرارداد بستهایم و انشاءالله به ناوگان آمبولانسی اضافه خواهند شد.
به گزارش آیمد ۳۶۰ ، جعفر معیادفر در جلسهای خبری اظهار داشت: در آغاز انقلاب، با جمعیت ۳۶ میلیون نفر، ۲۰ پایگاه اورژانس در کشور داشتیم، و در حال حاضر بیش از ۳۳۰۰ پایگاه اورژانس در سراسر کشور فعال هستند.
او تأکید کرد: در کشور، تعداد قابل توجهی جزیره وجود دارد که پیش از این از دریافت برخی خدمات در ساعات شب محروم بودند. در استان هرمزگان، برای بهبود خدمات در ساعات شب، هواپیمای بال ثابت به کار گرفته شده است. به علاوه، برای جزیره ابوموسی، راه حلی در نظر گرفته شده است که شامل راهاندازی آمبولانس دریایی است که تا پایان سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
معیادفر با اشاره به اورژانس هوایی، اظهار کرد: سالانه بیش از ۴ هزار پرواز اورژانس هوایی در کشور صورت میگیرد. ۵۳ درصد از این ماموریتها مربوط به انتقال بیماران از بیمارستانهای مناطق غیربرخوردار به برخوردار است. همچنین، حدود ۱۱ درصد از این ماموریتها مربوط به انتقال مادران باردار میباشد. همچنین، اورژانس دریایی در مناطق هرمز و قشم فعال است.
وجود اورژانس از طریق موقعیت مکانی بیماران
درباره سیستم الکترونیک اورژانس، او توضیح داد: با فعالسازی قابلیت لوکیشن که با همکاری وزارت ارتباطات اجرا شده است، مکان بیمار و نیروهای اورژانس در محل حضورشان شناسایی میشود.
او درباره نقش زنان در اورژانس افزود: زنان دو جایگاه اصلی در این حوزه دارند؛ اولین جایگاه حضور در دیسپچری است و بیش از ۱۵۰۰ نفر از زنان به پاسخگویی به شماره ۱۱۵ مشغول هستند. درباره عملیات اورژانس در تهران، ۶ پایگاه و در کل کشور ۱۴ پایگاه فعال وجود دارد که از زنان استفاده میکنند. در حال حاضر، حدود ۴۰۰ دانشجوی زن در حوزه فوریتهای پزشکی در حال تحصیل میباشند.
معیادفر اظهار کرد: خدمات اورژانس بانوان از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب فعال بوده و تیم آن از سه نفر تشکیل شده است.
وی در مورد پارکهای اورژانس کشور اظهار نمود: تقریباً ۵۵۰۰ دستگاه آمبولانس در دسترس داریم، که ۳ هزار دستگاه از آنها فرسوده هستند. البته، ۵۰۰ دستگاه دیگر را در حال بستهبندی قراردادی هستیم و امیدواریم به زودی به ناوگان آمبولانسی اضافه شوند. در بودجه سال ۱۴۰۳، تصویب شده است که یک درصد از درآمد فروش خودروهای داخلی و خارجی و موتورسیکلتها برای خرید آمبولانس اختصاص یابد.
تغییر در یونیفرم پرسنل اورژانس
او ادامه داد: در آزمون استخدامی وزارت بهداشت، ۳۵۰۰ نفر از افرادی که جذب شدند، از فارغالتحصیلان حوزه فوریت پزشکی و اورژانس پیش بیمارستانی انتخاب شدند.
رئیس اورژانس کشور درباره تغییر لباس بیان کرد: ما در تهران این تغییرات را به صورت پایلوت اجرا کردیم و تصمیم گرفتیم تا اشکالات و معایب آن مشخص شود. پس از آن، این تغییرات در سراسر کشور به کار گرفته خواهد شد.
امکان و راه اندازی سیستم تماس بیماران اوتیسم با ۱۱۵
رئیس اورژانس استان تهران، اسماعیل توکلی، نیز اظهار کرد: به زودی در استان تهران، در چارچوب طرح ۷۲۴، برنامههایی برای بیماریابی بیماران سکته حاد مغزی راهاندازی خواهیم کرد. همچنین، زیرساختهایی در مرکز فرماندهی برای افراد ناشنوا ایجاد نمودهایم و شرایطی نیز برای بیماران اوتیسم در نظر گرفتهایم که در صورت نیاز، با سامانه ۱۱۵ تماس بگیرند.
وی افزود: در حال حاضر، ۲۹۵ پایگاه فعال داریم. همچنین، تعداد ۲۶۰ دستگاه موتورلانس نیز در دسترس است و ما اولین پایگاه ویژه و عملیاتی آموزشی موتورلانس را ایجاد کردهایم.
توکلی اظهار کرد: زمان رسیدن موتورلانس به بیمار بر روی بالین، بیش از سه دقیقه و زمان رسیدن آمبولانس حدود یک دقیقه کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: در طی ماه گذشته، ۲ میلیون و ۷۳۰ شهروند با سامانه اورژانس تماس برقرار کردند، که از این تعداد ۹۰۵ هزار ماموریت اجرا شد. توکلی ادامه داد: ۱۵۳ هزار ماموریت از این میان مربوط به حوادث ترافیکی بوده است، و بیش از ۹۳ درصد از مردم از عملکرد سامانه اورژانس راضی بودند، که منجر به کاهش ۱۰ درصدی تعداد شکایتهای مردمی شده است. درباره نیروی انسانی کمبودی، توکلی اظهار کرد: در آزمون اخیر وزارت بهداشت، ۳۰۱ نفر جذب نیرو شدند. کمبود اعتبار که سالیانه ما را درگیر میکند، باعث مشکلاتی شده است که با تلاشهای فراوان سعی در حل آنها داریم. همچنین، آموزش رایگان در حوزه کمکهای اولیه برای تمامی خبرنگاران در نظر گرفته شده است.
راه اندازی سیستم آمبولانس دوستدار کودک
او با اشاره به آغاز اجرای اولین آمبولانس با محیط دوستدار کودک، توضیح داد: برخی از کودکان ممکن است از ورود به مراکز درمانی و آمبولانسها ترسیده و از این رو، برنامهای برای راهاندازی یک آمبولانس با محیطی متفاوت نسبت به سایر آمبولانسها و با فضایی شبیه به مهدکودک در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس اورژانس استان تهران در مورد برنامه اقدامات اورژانس استان تهران برای کاهش ساعات کاری پرسنل عملیاتی اورژانس بیان کرد: در راستای کاهش ساعات کاری همکاران، موردنظر استفاده از قانون بهبود بهرهوری است، که در آن تأکید شده است که کارکنان اورژانس باید شیفتهای ۱۲ ساعته داشته باشند؛ اما در شهر بزرگ تهران، ادامه کار با شیفتهای ۲۴ ساعته بسیار خستهکننده است زیرا تعداد ماموریتها بسیار زیاد است.
او اظهار کرد: ما سعی میکنیم در صورت امکان و بدون تأثیر منفی بر خدمات، در یکی از مناطق پرجمعیت تهران، شیفتها را به صورت ۱۲ ساعته آزمایشی اجرا کنیم؛ و اگر اثبات شود که این اقدام موثر است، این کاهش ساعات شیفت را به سراسر شهر تهران گسترش دهیم. هدف ما این است که با اجرای شیفتهای ۱۲ ساعته در تهران، همکاران عملیاتی از خستگی زیاد درگیر نشوند و این خستگی بر خدمات ارائه شده به مددجویان تأثیر منفی نگذارد.
در رابطه با برخورد با ضاربان نیروهای اورژانس به هیچ عنوان کوتاه نمیآییم
رئیس اورژانس استان تهران درباره رفتار با افرادی که به نیروهای اورژانس حمله میکنند، بیان کرد: در مورد درگیری و حمله، یکی از دلایل این موضوع این است که زمان واکنش همیشه برای تماسگیرنده به نظر بسیار طولانی میآید. ما با دستگاه قضایی، کمیسیون قضایی مجلس، و مقامات قضایی دیگر در ارتباط و تعامل بودهایم و پیگیریهای قانونی را به صورت جدی دنبال کردهایم.
وی افزود: در چندین مورد، افراد حملهکننده دستگیر شده و حکم قضایی صادر شده است، و ما سعی میکنیم تا اقداماتی که انجام میدهیم، به شدت جلوی وقوع حوادث مشابه را بگیرد. در این زمینه، ما از مواقفمان کوتاهانگیزه نمیشویم و توجه داشتهایم که همه افراد مسئولیت خود را در حفظ امنیت و رعایت قانون انجام دهند.