معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: با تصویب هیات دولت، خدمات سرپایی و بستری برای شیرخواران و کودکان زیر ۷ سال در کل کشور رایگان شده و به زودی این تصمیم به تمام دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز درمان دولتی ابلاغ خواهد شد.
به گزارش آیمد ۳۶۰، سعید کریمی در جلسه خبری دهه فجر در ستاد وزارت بهداشت افزود: درمان ۳۳ میلیون نفر نیز به صورت رایگان در قالب نظام ارجاع در مناطقی با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر، روستاها و مناطق عشایری انجام میشود.
او درباره آمار زخمیهای ناشی از حوادث رانندگی نیز اعلام کرد: در سال، ۸۷۰ هزار نفر مصدوم ترافیکی داریم. این آمار توسط پلیس راهور به دلایل مختلف کمتر اعلام میشود. از مجموع این مصدومان، حدود ۲۰ هزار نفر (نیمی از آنها) در محل حادثه جان باخته و این نشاندهنده شدت بالای حادثه است. همچنین، هشت هزار نفر از این مصدومان در بیمارستان جان خود را از دست میدهند.
معاون درمان وزیر بهداشت بیان کرد: عامل اصلی مرگ در مصدومان ترافیکی، شدت حادثه است و به همین دلیل بیشتر آنها در محل واقعه جان باخته و برای پیشگیری، باید تمرکز بر روی درمان اورژانس باشد و فرهنگ ترافیکی را ترویج و جا انداخت.
وی توضیح داد: ۵۷ بسته درمانی، شامل داروها، خدمات توانبخشی و ویزیت برای بیماران تحت پوشش صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج تعریف شده است.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: در ۲ سال گذشته، ۱۶ هزار تخت بیمارستان بهروز شده و تجهیز شدهاند، و بیش از دو هزار تخت ICU نیز به تجهیزات این دولت افزوده شده است.
۱۶۰ هزار بیمار مبتلا به هپاتیت سی
کریمی اظهار کرد: ۲۶ هزار بیمار مبتلا به هپاتیت سی درمان قطعی یافتند. پیشبینی میشود که ۱۶۰ هزار نفر دیگر نیز در کشور ممکن است به این بیماری مبتلا باشند. افراد معتاد، زندانیان، و کسانی که در کارتنخوابها زندگی میکنند، احتمالاً بیشتر به این بیماری عرضه دارند. بنابراین، تلاش در حال انجام است تا این افراد شناسایی شوند و به صورت رایگان درمان شوند. هزینه هر دوره درمان برای آنها ۱۵ میلیون تومان است که توسط وزارت بهداشت تامین میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: درمان ۲ هزار کودک ناشنوا که به کاشت حلزون نیاز داشتند، به صورت رایگان انجام شد و صف انتظار برای کاشت حلزون به صفر رسید. اگر کودکان زیر ۴ سال به موقع حلزون کاشته شوند، گویش آنها کامل میشود و خوشبختانه مشکلی برای درمان این افراد وجود ندارد.
شیوع بحرانی بیماری تنفسی در ایران نداریم
کریمی با اشاره به انتشار بیماریهای تنفسی در کشور، اظهار کرد: ما مشکل بحرانی در خصوص گسترش بیماریها در کشور نداریم و توصیه میشود که افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی از حضور در مراکز تجمع مانند مدارس و مکانهای عمومی و غیره خودداری کنند.
ورود یک میلیارد دلار توسط توریست های درمانی
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: در دو سال اخیر، یک میلیارد دلار ارزی از مراجعه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار خارجی برای درمان به کشور جذب شده است. صنعت پزشکی ایران به طور چشمگیری پیشرفت کرده و در حال حاضر ۲۹۰ مرکز درمانی مجوز ارائه خدمات به افراد خارجی را دارند.
وی، دلایل اصلی مراجعه بیماران خارجی به ایران را در زمینههای درمان ناباروری، چشمپزشکی، ارتوپدی و زیبایی عنوان کرد و اظهار کرد: بیشترین تعداد مراجعین از کشورهای عراق، افغانستان و ترکیه به دلیل این دلایل مراجعه میکنند.
کریمی ادامه داد: خدمات مراقبت در منزل از حوزه پرستاری به حوزههای دیگر از جمله توانبخشی و غیره توسعه مییابد.
پروانه بیمارستان گاندی تمدید نشده بود
معاون درمان افزود: در حادثه بیمارستان گاندی، حدود ۹۳ بیمار در کمتر از ۲ ساعت به سایر مراکز درمانی منتقل شدند. وظیفه تمامی نهادها حل خطر است. در حال حاضر، ۳۵۰ بیمارستان با بیش از ۳۵ سال سابقه فعالیت داریم که به عنوان فرسوده محسوب نمیشوند، اما نیاز به نوسازی دارند.
کریمی توضیح داد: برای تقریباً ۳۰۰ بیمارستان با استانداردهای بهداشتی، ایمنی، و آتشنشانی، ما پروانه صادر نکردهایم. از این تعداد، ۲۰۰ بیمارستان مشکلات خود را حل کرده و مجوز دریافت کردهاند. همچنین، بیمارستان گاندی یکی از مراکزی بود که پروانهاش تمدید نشده بود.
وی افزود: مسئولان بیمارستانها موظف هستند تا در خصوص ایمنی و دیگر مسائل مراکز اقدام نمایند و همچنین قراردادی با سازمان آتشنشانی برای حل خطرات این مراکز به انجام رسیده است. همچنین، تلاش میشود تا بودجهای برای نوسازی این بیمارستانها در سال آینده تخصیص یابد.
۶ ماه فرصت برای بیمارستانهای غیر ایمن
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: وزارت بهداشت به بیمارستانها مهلت ۶ ماه داده است تا مشکلات خود را به سرعت حل کنند. از سازمان آتشنشانی خواستهایم که در تدابیری که برای رفع خطرات مراکز درمانی اتخاذ میکنیم، ما را درگیر تفاوتهای شرکتهای خصوصی نکند و استاندارد یکپارچهای در این زمینه در نظر گرفته شود. کریمی ادامه داد: طبق قوانین، در مواردی که پروانه وجود نداشته باشد، باید مکان مربوطه مهر و پلمب شود؛ اما برای بیمارستانها این اقدام امکانپذیر نیست و دادستانی برای بیمارستان گاندی پرونده تشکیل داده است. وی اضافه کرد: سیاست برداشتن سقف کارانه در مناطق محروم بهمنظور حفظ پزشکان و افزایش سرانه درمان در این نواحی به اجرا درآمده است.
معاون درمان وزیر بهداشت در خصوص برخورد با پزشکنماها اظهار کرد: قوانین موجود برای برخورد با پزشکنماها و جریمه پنج میلیون تومانی آنها کافی نیست. باید قوانینی با اثربخشی بالا معرفی شوند، زیرا در غیر این صورت احتمال ایجاد رشد ناپذیری از این مراکز وجود دارد.
اچ پی وی(HPV) و ابتلا به سرطان دهانه رحم
وی اظهار کرد: سرطان دهانه رحم جزء ده سرطان پرکاربرد کشور نمیباشد. باید بررسی شود که افراد مبتلا به ویروس اچپیوی چه تعداد از این نوع سرطان را به خود میآورند و این موضوع در حال حاضر تحت پوشش بیمه قرار ندارد.
وی تأکید کرد: بیشترین موارد ابتلا به سرطان در منطقه اروپا رخ میدهد و این مسئله به صورت سونامی در ایران رخ نمیدهد. آمار پنج ساله سرطان در کشور حدود ۴۰۰ هزار مورد است که نسبت به منطقه اروپا به مقدار زیادی کمتر است.
کریمی تأکید کرد: داروی اسامآی با دستور رئیسجمهوری برای گروههای یک و دو تأمین شده و در مراحل تحقیقاتی قرار دارد.
برای درمان اتباع خارجی هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد
معاون درمان اظهار کرد: درمان اتباع در کشور سالانه به مبلغ هزار میلیارد تومان میانجامد. این موضوع یک چالش انسانی است و برای درمان بیماران، باید آنها را به مراکز درمانی معرفی کرد. امیدواریم که این مسئله در قانون بودجه مد نظر قرار گیرد.
بیمهها اسناد مربوط به وزارت بهداشت را تحویل نمیگیرند
کریمی اظهار داشت: ما به میزان ۱۳ هزار میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی و حدود ۶ هزار میلیارد تومان از سازمان بیمه سلامت مطالبه داریم. اخیراً بیمهها اسناد ما را تحویل نمیگیرند و این مسیر اشتباه است. وی بیان کرد: بر اساس قوانین بیمه، باید ظرف سه ماه ۶۰ درصد از مطالبات را به مراکز درمانی پرداخت کنند، اما این پرداختها با تاخیر انجام میشود و منجر به اختلال در خرید دارو و تجهیزات پزشکی میشود، که در نتیجه کادر درمان نیز با مشکلاتی روبهرو میشود.
برخورد با زنان باردار ممنوع
او در خصوص برخورد ناپسند با زنان باردار در بیمارستانهای دولتی اظهار کرد: هیچکس نباید در زمان زایمان به مادر باردار برخورد ناپسند داشته باشد. این موارد در مراکز درمانی به طور گسترده ای رخ نمیدهد، اما از دیدگاه ما، حتی یک اتفاق ناپسند هم قابل قبول نیست.
معاون وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: استانداردهای خدمات دوراپزشکی تدوین شدهاند و ۳۷ مرکز مجوز دوراپزشکی دریافت کردهاند.