وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: ۴۰ درصد از تأمین نیازهای کشور به تجهیزات پزشکی به شرکتهای دانشبنیان اختصاص یافته است.
به گزارش آیمد ۳۶۰، بهرام عین اللهی در مراسم تجدید میثاق با آرمانهای امام (ره) افزود: حدود ۹۹ درصد از داروها در داخل کشور تولید میشود و در مقایسه با ابتدای انقلاب که این عدد ۲۰ درصد بود، تحول قابل توجهی را نشان میدهد. حدود ۵۰ درصد مواد اولیه دارویی نیز در داخل کشور تولید میشود. البته، میتوانیم با اقدامات مناسب، بقیه ۵۰ درصد مواد اولیه را نیز در داخل تولید کنیم.
قبلاً، حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرده بودند: ۶۰ درصد از بازار تجهیزات پزشکی کشور توسط تولید داخل تامین میشود، به گونهای که از کل تعداد ۱۰۵ هزار کد IRC (ایران کد) فعال برای تجهیزات و ملزومات پزشکی کشور، ۲۲ هزار کد به صورت کاملاً داخلی تولید میشوند و سایرین خارجی یا به صورت تولید مشترک هستند.
او افزود: در کل، ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور وجود دارد و در این مراکز، ۲۲ هزار هیات علمی و ۲۷۰ هزار دانشجو حضور دارند. ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی و پارکهای علمی فناوری نیز در کشور فعالیت میکنند که در حوزه دانشبنیان نیز توانستهاند به عنوان مراکز افتخارآفرین معتبر شناخته شوند.
سهم واکسن کرونای ایرانی در واکسیناسیون مردم
عین اللهی افزود: ما تنها کشوری بودیم که توانستیم ۶ نوع واکسن را تولید کنیم و در سال گذشته، در سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک کشور موفق در پیشگیری و درمان کرونا شناخته شدیم.
به گزارش ساعت سلامت، اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر تولید ۶ نوع واکسن به شدت مبهم است و او به جزئیات و نوع واکسنهای تولید شده اشاره نکرده است. با این حال، از زمان شیوع پاندمی کرونا، اعلام شده است که کشور توانسته است واکسنهای مختلفی را تولید کند، اما میزان مشارکت این واکسنها در برنامه واکسیناسیون عمومی مردم کشورمان مشخص نشده است.