عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص نقاظ از ایمنی ناکافی در تعداد زیادی از مراکز درمانی و بیمارستانهای کشور هشدار داده و اظهار کرد: در ارتباط با بیمارستان گاندی، بدون شک اهمالی از جانب مسئولان این بیمارستان روی داده است و باید ایشان در مورد این مسئله حسابوکتاب بدهند. به گزارش خبرگزاری آیمد۳۶۰ ، همایون سامهیح درباره نادیده گرفتن ایمنسازی توسط بیمارستان گاندی و وقوع حادثه حریق در هفته گذشته در این بیمارستان اظهار داشت: چند سال پیش حادثه آتشسوزی دیگری نیز در مرکز درمانی با نام مرکز درمانی سینا اتفاق افتاد و تعدادی از افراد جان خود را از دست دادند.
او اظهار کرد: به اسفزا، ما تجربه حوادث آتشسوزی در مراکز درمانی را داشتهایم و در آن زمان، کمیسیون بهداشت یک تیم تحقیقی را تشکیل داد و این تیم مامور شد تا مسئله را پیگیری کند. نتیجه تحقیق نشان داد که آن مرکز نیز مقررات ایمنی را رعایت نکرده بود و متأسفانه انفجارهایی در کپسولهای اکسیژن اتفاق افتاده بود و چند نفر در این حادثه جان خود را از دست دادند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: بهجز بیمارستان گاندی، تعداد زیادی از مراکز درمانی و بیمارستانهای ما برخوردار از استانداردهای لازم برای مراکز درمانی نیستند و به همگی این مراکز اخطار شده است. برخی از این بیمارستانها به دلیل فرسودگی امکانات لازم برای انجام تغییرات را ندارند. اگر تصمیم به تعطیلی این بیمارستانها گرفته شود، به وضوح مشکلات جدی در ارائه خدمات درمانی به بیماران به وجود خواهد آمد.
او افزود: اما باید توجه داشت که بیمارستانی همچون بیمارستان گاندی، که یکی از گرانترین و ثروتمندترین مراکز درمانی کشور محسوب میشود، با توجه به هشدارهایی که به آن ارائه شده بود، به راحتی میتوانست تسهیلات خود را بهروز کند و تطابق با استانداردهای تعیینشده توسط آتشنشانی یا وزارت بهداشت را اجرا کند، چرا که درآمد این بیمارستان بسیار بالاست.
اهمال از مسئولان بیمارستان گاندی است
سامهیح اظهار کرد: بدون شک، اهمالی از سوی مسئولان این بیمارستان به وقوع پیوسته است و وظیفهی آنها است که در مورد این موضوع پاسخگو باشند. این بیمارستان با دریافت مبالغ بسیار بالا از مردم، به خصوص از افراد متمول که به آنجا مراجعه میکنند و توانایی پرداخت هزینههای گزاف را دارند، به عنوان یکی از گرانترین مراکز درمانی کشور شناخته میشود. من نمیتوانم تعیین کنم چقدر هزینه یک اتاق یا به عبارت دیگر یک سوئیت در این هتل بیمارستان است. اما اینکه بیمارستان توانایی رفع مشکلات ایمنی خود را داشته است ولی اقدام به انجام نکرده است، از آنچه به نظر میرسد، نادرست است.
او افزود: البته گفتههای من بر پایه حدسها است و در نهایت، یک هیات تحقیق باید وارد این زمینه شده و تحقیقات جامعی را انجام دهد تا این مسئله مورد بررسی قرار گیرد. اما حداقل اقدامی که در مورد این حادثه انجام میشود، این است که این تجربه برای سایر مراکز درمانی باید یک درس باشد و آنها باید با رفع نقائص امنیتی، احتمال وقوع حوادث را کاهش دهند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سوال که چون برخی از مراکز درمانی ناایمن هستند، آیا کمیسیون بهداشت و درمان از وزارت بهداشت درخواست میکند که سریعتر به ایمنسازی بیمارستانهای دارای مشکلات ایمنی اقدام نماید، اظهار کرد: اگرچه برخی از بیمارستانها در سراسر کشور جدیدالتاسیس هستند و در این مراکز استانداردهای لازم رعایت شده است، اما بسیاری از بیمارستانهای دولتی در سراسر کشور به دلیل سابقههای طولانیتر خود با مشکلات ایمنی مواجه هستند. او افزود: تلاش برای بهبود ایمنی در بیمارستانها از طریق هماهنگی با وزارت بهداشت و اقدامات سریعتر میتواند در جلوگیری از وقوع حوادث و تضمین ایمنی بیشتر برای بیماران مؤثر باشد.
وی اظهار کرد: این بیمارستانها گاهاً در مناطق محروم واقع شده و برخی از آنها به بودجههای ایمنسازی نیاز دارند. اما با این وجود، معتقدم که وزارت بهداشت باید به آرامی فکر کند و حداقل چند بیمارستان ناایمن را در سال ایمنسازی کرده و به استاندارد مرتبط برساند.
بیمارستانهای قدیمیتر استانداردهای آتشنشانی امروز را ندارند
سامهیح اظهار کرد: به دلیل قدمت برخی از این بیمارستانها، نقشه ساختار آنها به گونهای است که با استانداردهای آتشنشانی هماهنگی ندارد. به عبارت دیگر، نقشه این بیمارستانها به تاریخ ۴۰ الی ۵۰ سال پیش باز میگردد و در آن زمان مجوز ساخت به آنها داده شده است. با این حال، خوشبختانه در حال حاضر، برای ساخت هر بیمارستان، چه از نظر دولتی و چه غیردولتی، آتشنشانی مشارکت دارد و مشخصاتی را مطرح میکند که باید به طور اجباری رعایت شود، تا در پایان ساخت و صدور مجوز به این مراکز درمانی انجام شود.
او افزود: برخی از این بیمارستانهای قدیمی شاید شرایط لازم برای ایمنی را داشته باشند، اما این شرایط در بعضی از موارد وجود ندارد. با این وجود، تکرار میکنم که اگر تصمیم به تعطیلی این بیمارستانها به دلیل عدم وجود شرایط ایمنی گرفته شود، مشکلات جدی در مناطق محروم کشور به وجود خواهد آمد. با این حال، میتوان با هماهنگی با وزارت بهداشت و با اختصاص بودجههای لازم، سالانه چند بیمارستان را ایمنسازی کرد و مشکلات ایمنی در سطح کلان کشور را حل کرد.