رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: بیمارستانهای خصوصی به دلیل پذیرش فوریت بیماران اتفاقی مواجه میشوند، اما در نهایت با کاستی از بودجه مواجه میشوند. این امر ارتباط مستقیمی با وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ندارد، اما با تدابیری میتوان به مراکز درمانی خصوصی در مسیر حل این مشکل کمک کرد.
به گزارش آیمد ۳۶۰، دکتر علیرضا زالی در جلسهای با نمایندگان بیمارستانهای خصوصی، غیردولتی، خیریه، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح افزود: پرداخت سریع هزینههای بیماران اتفاقی یکی از مسائل مهمی است که بیمارستانهای بخش خصوصی با آن روبهرو هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: با توجه به افزایش چشمگیر قراردادهای مراکز درمانی خصوصی با بیمههای بازرگانی و خصوصی، اهمیت حاصل کردن مطالبات از بیمههای دولتی و تکمیلی روز به روز بیشتر میشود.
وی با تأکید بر ضرورت جهانیشدن مراکز درمانی به منظور ارائه خدمات به بیماران بینالمللی، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی برای همکاری با مراکز درمانی بخش خصوصی به منظور درخواست گواهی IPD را دارد.
دکتر زالی به یادآوری کرد: مراکز درمانی باید در نظر داشته باشند که پیگیری بیماران پس از ارائه خدمات درمانی میتواند بهبودی بیشتری به گواهی IPD مراکز بخشد. وی بیان کرد: بخش خصوصی، مراکز وابسته به نهادها و بیمارستانهای عمومی غیردولتی، بار زیادی از خدمات درمانی استان تهران را بر دوش دارند و ۱۲۰ هزار نیروی حرفهای تخصصی در بخش خصوصی حوزه درمان در کشور به فعالیت مشغول هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: چالش جدی در بخشهای درمانی، به ویژه مراکز متعلق به تامین اجتماعی، خیریهها و بخش خصوصی، مرتبط با مطالبات معوقه است.
وی افزود: افراد فعال در حوزه اقتصاد درمان در دانشگاه یک طرح فنی مؤثر را براساس شواهد ارائه کردهاند که این طرح توسط سازمان برنامه و بودجه نیز تأیید شده و فرایند گفتمانسازی آن برای پیشبرد به سمت واقعی سازی اجرا شده است.
تمدید پروانه مراکز درمانی خصوصی مانعی ندارد
دکتر زالی در ادامه به ضرورت حذف موانع تمدید پروانه مراکز درمانی تأکید کرد و یادآور شد: برای درک اهمیت این مسئله، کافی است به واقعه کلینیک سینا اطهر اشاره کنیم. آن حادثه نشان داد که اختصاص دادن توجه به اعتبار پروانه مراکز باید در اولویتهای ما باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیشنهاد داد به منظور حصول از استانداردها و تمدید پروانه، و همچنین بازنگری و بهروزرسانی سامانه الکترونیکی صدور پروانهها به منظور تسهیل در دسترسی کاربران، اعطای وامهای با نرخ بهره کم و تسهیلات با بازده سریع به بخش خصوصی انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان ضرورت توسعه بخش خصوصی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تلاش است تا این فرآیندها را بهبود بخشد.
دکتر زالی همچنین بر اهمیت توجه به اقدامات نوآورانه و نقاط قوت نوین و برجسته در بخش خصوصی در ارزیابیها تأکید کرد و بر افزایش انگیزه برای تعریف و ترویج این نوآوریها تاکید نمود.
وی در ادامه به چالشهایی که مراکز بخش خصوصی با آن مواجه هستند، اشاره کرد، از جمله آنها میتوان به افزایش سالانه نرخ دستمزد وزارت کار، جذب نیروهای جدید، مسائل مالیاتی، و عدم اختصاص تسهیلات زودبازده با بهرهکم اشاره نمود. او همچنین یکی از راهحلها را در اختیار بخش خصوصی گذاشت و طراحی بستهی کمک هزینهای را بهعنوان راهی برای رفع این چالشها معرفی کرد. دکتر زالی با اشاره به اقدامات اخیر دانشگاه، به ایجاد کمیتهای جهت رفع موانع تمدید پروانهها اشاره کرد و از رؤسای مراکز درمانی بخش خصوصی درخواست کرد که نمایندگانی را برای عضویت در این کمیته معرفی کنند. رئیس دانشگاه همچنین اطلاع داد که در پی همکاری با شرکتهای بزرگ، قصد ایجاد یک مرکز فنی جهت تعمیر و بازسازی تجهیزات بیمارستانی را دارند.