سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: در سال گذشته، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت وارد کشور شدند و مجموعاً بیش از یک میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور تولید کردند. به گزارش منابع آیمد ۳۶۰، پدرام پاک آیین افزود: حوزه علوم پزشکی ایران در حال حاضر در طرف جلوی دانش قرار دارد و بر خلاف دوران پیش از انقلاب، اکنون نیازی به ارسال هیچ بیمار به خارج برای درمان وجود ندارد. در اوایل دوران انقلاب، از دیگر کشورها پزشکان را به کشور جلب میکردیم و همچنین برخی از بیماران را برای درمان به خارج میفرستادیم، اما اکنون خدمات درمانی در داخل کشور بهبود یافته است.
او با رد اظهارات رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: پزشکان اهل فیلیپین، بنگلادش، و پاکستان دیگر جایی در ساختار سلامت ایران ندارند، اما همچنان از این کشورها و بیش از ۵۰ کشور دیگر دانشجویان پزشکی را به عنوان داوطلبان میپذیریم تا پس از تحصیل به کشور خود بازگردند و به خدمت به مردم خود بپردازند.
سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به اظهارات رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران، که در مورد ۸۰۰ صندلی خالی در آزمون دستیاری اظهار نظر کرده بود، اظهار کرد: پیش از حکومت سیزدهم، ۸۰۰ صندلی از ۳۶۰۰ ظرفیت باقی میماند و امروز نیز ۸۰۰ صندلی از ۴۶۰۰ ظرفیت باقی مانده است که هیچکدام از آنها شامل رشتههای لوکس نیست.
چرا دورههای دستیاری نیروی فعال ندارد؟
پدرام پاک آیین اظهار کرد: عدم پر شدن صندلیها در آزمون دستیاری ناشی از نقصان گذشته است که امروز با اعمال راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت در حال تلاش برای رفع آن هستیم. وی افزود: یکی از این راهکارها، جذب مستقیم دستیاران از دوره کارآموزی است، که تنها برای مناطقی که نیاز به آن دارند و در سه رشته خاص اعمال میشود که در آنها کمبود وجود دارد. پاک آیین توضیح داد: جذب دستیاران از طریق انجام انتخابهای محلی، راه حل دیگری است که موجب بقای دستیاران و پزشکان تخصصی در محل زندگی خود و توزیع متوازن خدمات درمانی میشود.
او اظهار کرد: در سال گذشته، برای اولین بار در تاریخ وزارت بهداشت، ۴ هزار نفر در چهل و نهمین آزمون دستیاری پذیرفته شدند. این تعداد در مقایسه با سال قبل و ظرفیت مشابه، حدود ۵۰۰ دستیار تخصصی بیشتر جذب و پذیرفته شدند و به عبارت دیگر، صندلیهای خالی در آزمون، به ویژه در رشتههای مورد نیاز، به طور چشمگیری پُر شدند.
پدرام پاک آیین افزود: به عنوان یک نمونه، در رشته بیهوشی، حدود ۵۰ درصد از صندلیهای خالی پر شدند و با وجود این استقبال چشمگیر، تعداد قابل توجهی از دستیاران در مرحله تکمیل ظرفیت و پذیرش بومی پذیرفته شدند.