با تصویب وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، فردین بلوچی به عنوان مدیرعامل شرکت مادر تخصصی پالایش و پژوهش خون منصوب گردید. به گزارش آیمد ۳۶، دکتر بهرام عین اللهی در حکم انتصاب فردین بلوچی ذکر کرد: طبق تصمیم جلسهای مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۱۳ و پیشنهاد هیات مدیره شرکت مادر تخصصی پالایش و پژوهش خون، شما به عنوان “مدیرعامل شرکت مادر تخصصی پالایش و پژوهش خون” منصوب میشوید. امیدواریم با استفاده از توفیق الهی و با حمایت دولت مردمی، ایستایی در مقابل فساد، توجه به عدالت و با همکاری تمام صاحبنظران، وظیفههای ارتفاعی که به عهده گرفتهاید را به خوبی انجام دهید و آن را به سطح بالاتری ارتقاء دهید.
پیش از این، فردین بلوچی به عنوان مشاور عالی مدیرعامل سازمان انتقال خون خدمت میکرد. شرکت پژوهش و پالایش خون، یک نهاد دولتی بود که در سال ۱۳۷۳ به منظور ایجاد پالایشگاه خون در ایران تأسیس یافته بود. با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، این شرکت در سال ۱۳۹۳ به بخش خصوصی واگذار شد. اما امسال، پس از حدود ۹ سال و به دنبال دفاعهای حقوقی، شرکت پژوهش و پالایش خون دوباره به محافل وزارت بهداشت بازگشت.
به گفته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پس از صدور رأی قطعی توسط مرجع قضایی، شرکت پالایش و پژوهش خون که در سال ۱۳۹۳ به تصمیمی که با سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مغایر بود، به بخش خصوصی واگذار شده بود، اکنون با اجرای دفاعهای مؤثر اداره کل حقوقی، املاک و تنظیم مقررات، مجدداً به محافل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بازگشت یافته است.
۲ پالایشگاه خون در ایران در حال راه اندازی است
در سال ۱۳۷۳، شرکت پژوهش و پالایش خون با ظرفیت پالایش سالانه ۸۰ هزار لیتر پلاسما تأسیس گردید تا فرآوردههای مشتق از پلاسما، آنتیسرمها و کیتهای تشخیص گروه خونی تولید کند. در ابتدا، راهاندازی پالایشگاه خون با ظرفیت سالانه ۱۵۰ هزار لیتر در دستور کار این مرکز بود. اما به دلیل تحریمهای اقتصادی و مقررات خاص سیستم دولتی، در نیمه دوم سال ۱۳۹۳، با توافق سازمان خصوصیسازی و وزارت بهداشت بهمنظور تسریع در فعالیتهای آن، به بخش خصوصی واگذار گردید.
فرآوری پلاسما از مراکز پلاسماگیری سازمان انتقال خون و تولید محصولات مشتق از آن، از جمله آلبومین، فاکتورهای انعقادی ۸ و ۹، IVIG، ایمونوگلوبین نرمال وردی، ضد هاری و دیگر مشتقات پلاسما، همچنین کیتهای تشخیصی گروههای خونی، از وظایفی است که در دستور کار مرکز پژوهش و پالایش خون قرار دارد.
پس از انتقال این شرکت به وزارت بهداشت، با احداث یک پالایشگاه خون دولتی در این مرکز، اقدام به تولید فرآوردههای خونی و داروهای مشتق از آن خواهد شد. تولید واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس نیز از میان تولیدات شرکت پژوهش و پالایش خون ایران خواهد بود، که میتواند نیاز کشور به برنامه واکسیناسیون این واکسنها را پوشش دهد.
او اظهار کرد: تولید در این زمینه با هدفهای استراتژیک انجام شده است، به گونهای که دستگاههای الکتروشوک، ونتیلاتور، همودیالیز، شتابدهنده و بسیاری از ملزومات لازم برای تولید، تأمین و حتی برخی از آنها صادر میشوند.
دکتر حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، نیز در دیدار با وزیر بهداشت عراق اظهار داشت: در سال گذشته، اولین پالایشگاه تولید فاکتورهای خونی به صورت کامل در ایران فعالیت خود را آغاز کرد و در سال جاری، با شروع فعالیت مرکز پژوهش و پالایش خون، دومین پالایشگاه خون ایران به بهرهبرداری درآمد.