رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران اعلام نمود: ارزش بازار تجهیزات پزشکی در ایران حدود سه تا چهار میلیارد دلار است و یک میلیارد دلار از این مقدار با ارز یارانهای به کشور وارد میشود. در حال حاضر، میزان صادرات تجهیزات پزشکی حدود ۲۰ میلیون دلار اعلام شده است. عبدالرضا یعقوبزاده افزود: نیاز کلان کشور به تجهیزات پزشکی در حدود سه تا چهار میلیارد دلار در سال است، و هماکنون یک میلیارد دلار از این مقدار از خارج با استفاده از ارز رایانهای به کشور وارد میشود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران در این گفتوگو به مجموع ارز مربوط به تجهیزات پزشکی که از جمله ارز نیمایی و آزاد استفاده میشود، اشاره نکرد. اما در گذشته، دکتر جلال غفارزاده، مدیرکل سابق تجهیزات پزشکی، به ساعت سلامت اعلام کرده بود: بودجه ارزی تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ حدود ۲ میلیارد دلار بود و ۱.۶ میلیارد دلار از آن تخصیص یافت.
او اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد تجهیزات پزشکی در کشور به وسیله داخلی تولید میشود. تعداد ۱۰۰ درصد از تختهای معمولی بیمارستانی، بیش از ۹۵ درصد از تختهای ویژه آی سی یو (ICU) و سی سی یو (CCU)، و بیش از ۸۵ درصد از تجهیزات پزشکی اتاق عمل، از جمله دستگاههای بیهوشی و سایر تجهیزات با عمق ساخت داخلی و بهرهگیری از دانش فنی روز توسط متخصصان داخلی تولید میشود.
یعقوبزاده اظهار کرد: به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا، مجبور هستیم خط تولید برخی تجهیزات پزشکی از جمله آمبولانس را در سایر کشورها جستجو کنیم.
۲۰ میلیون دلار صادرات تجهیزات پزشکی به ۶۰ کشور
تولیدکننده تجهیزات پزشکی افزود: با توجه به توانمندی بسیار بالای ایران در زمینه تولید تجهیزات پزشکی، ضروری است تا به این صنعت توجه ویژهای شود و حمایتهای لازم از آن اجرا گردد.
یعقوبزاده اظهار کرد: بیش از هزار شرکت فعال در حوزه تجهیزات پزشکی در کشور ثبتنام کردهاند و از این تعداد، ۳۰۰ تا ۴۰۰ شرکت به عنوان دانشبنیان شناخته میشوند.
او اظهار کرد: صادرات تجهیزات پزشکی به بیش از ۶۰ کشور جهان انجام شده و بسیاری از کشورهای اروپایی نیز در لیست مشتریان ما قرار دارند. با این حال، میزان کل صادرات ما در چند سال گذشته به حداکثر ۲۰ میلیون دلار محدود شده است.
یعقوبزاده اظهار کرد: در دوران شیوع کرونا به خوبی مشاهده کردیم که برخی از کشورهای پیشرفته قادر به تولید تجهیزات مورد نیاز در زمینه آزمایشگاهی و پزشکی خود نبودند، در حالی که در ایران چنین نقصانی وجود نداشت و هر گونه کاستی در ابتدای دوره کرونا به سرعت رفع شد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران اظهار کرد: موفقیتی که ایران در دوران کرونا به دست آورد، به دلیل سرمایهگذاریها و زیرساختهایی بود که بخش خصوصی از پیش ایجاد کرده بود و این ظرفیتها مشکلات کشور را در دوران بحران کرونا حل نمود.