به گزارش آیمد ۳۶۰، حسن واعظی، رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و ارتقاء خدمات بالینی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص اجرای طرح جهادی ساماندهی و ارتقای کیفیت خدمات در اورژانس بیمارستانها اظهار داشت: تا به حال دو بار کمیتههای راهبردی فنی ارتقای اورژانس بیمارستانی تحت ریاست معاون درمان وزارت بهداشت تشکیل شدهاند. همچنین، به همراه تشکیل این کمیتهها، جلساتی نیز در زیر مجموعه کمیتهای که در وزارت راه به عنوان دبیرخانه ایمنی راههای کشور فعالیت میکند، برگزار شده است.
وی درباره ساماندهی ارائه خدمات ادامه داد: به منظور بهبود سازماندهی خدمات، برای ارائه خدمات در بخش اورژانس بیمارستانی به عنوان درگاه اول ورود به بیمارستان، در سه ماه گذشته، دستورالعملهای مجزا به دانشگاهها و مراکز درمانی ابلاغ شده است. همچنین، در زمینه بیمارستانهایی با پذیرش بیش از ۶۰ هزار نفر در سال، که بیشتراً مراکز ترومای کشور هستند، تدابیری اندیشیده شده است که شامل ساماندهی، تجهیز و استانداردسازی از نظر تجهیزات، سازه و توانمندسازی و آموزش پرسنل برای بهبود فرآیند پذیرش بیماران است.
رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و بهبود خدمات بالینی در معاونت درمان تاکید کرد: این عرصه به کلی قابلپذیرش نیست و ارتقای فرآیند به یک شیوه پویا امکانپذیر است که باید به آرامی، پیوسته و با تدریج توسط وزارت بهداشت و دستگاههای مرتبط مد نظر قرار بگیرد. واعظی با اشاره به برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: ما امیدواریم که در چارچوب برنامه هفتم توسعه، تجهیز و خرید ناوگان آمبولانسهای بیمارستانی کشور و همچنین تخصیص منابع مالی مورد نیاز برای ارتقای بیمارستانها، از جمله بخشهای اورژانس و پذیرش، به دقت برنامهریزی و اجرا گردد.
وی در بخش دیگری از بحثهای خود درباره بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: سرانجام، کشور با محدودیتهای خاص خود در تأمین منابع روبرو است و وزارت بهداشت این وضعیت را درک میکند. این موضوع تا حد زیادی توسط وزارت بهداشت پیگیری شده و در قوه مقننه و کمیسیون تلفیق نیز تلاشهایی انجام شده است. البته با توجه به شرایط کشور، تا حد زیادی تامین منابع صورت گرفته است، اما با وجود این پیشرفتها، در زمینه سلامت نیاز به منابع بیشتری وجود دارد. چرا که مسائل بهداشتی وظیفه حاکمیت است و باید منابع لازم برای آن به صورت کامل در نظر گرفته شود.
رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و بهبود خدمات بالینی معاونت درمان در خصوص هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف آنتیبیوتیک اظهار کرد: بخش قابل توجهی از مردم به صورت خودتجویزی از آنتیبیوتیک استفاده کرده و بدون نسخه آن را خریداری میکنند. با این حال، تجویز این دارو توسط پزشکان همچنان طبق استانداردها و راهنماهای بالینی وزارت بهداشت صورت میگیرد و تا حد زیادی این مسئله تحت کنترل است.
واعظی تأکید کرد: باید به بحث آموزش عمومی در زمینه عدم مصرف بیرویه آنتیبیوتیک، به ویژه در درمان بیماریهای ویروسی توجه کنیم. در مورد آمار مصرف آنتیبیوتیک، بخشی از آن توسط معاونت درمان وزارت بهداشت اعلام میشود، و بخش دیگر که مرتبط با تولید، انبارکردن و توزیع آن است، در دامنه اختیارات سازمان غذا و دارو قرار دارد. باید توجه شود که سامانه پخش نیز در این زمینه مد نظر قرار گیرد و نظارت کاملی بر آن صورت گیرد.