به گزارش آیمد ۳۶۰، آقای استوار، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، اعلام کرده است که در ایران، تنها یکچهارم افراد مبتلا به دیابت از وجود این بیماری در خود آگاهی دارند. وی بیان کرده است که تنها کمتر از یکسوم افراد مبتلا به دیابت تحت کنترل درمانی قرار دارند. افزایش شیوع بیماری دیابت منجر به افزایش هزینههای مرتبط با تشخیص، درمان، و عوارض ناشی از این بیماری خواهد شد.
هزینههای درمان دیابت در کشور تا ۹ میلیارد دلار
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران راجع به میزان هزینههای مربوط به درمان افراد دیابتی افزود: در ایران، در سال ۲۰۰۹، هزینه تخمینی سالانه برای دیابت حدود ۳.۶۴ میلیارد دلار بوده و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۳۰ (سال ۱۴۰۸) به ۹ میلیارد دلار افزایش یابد.
هزینههای دیابت در جهان
با توجه به آمار فدراسیون بینالمللی دیابت، هزینههای بهداشتی مرتبط با دیابت در جهان در سال ۲۰۲۳، بیش از ۹۶۶ میلیارد دلار بوده است. این رقم، تا سال ۲۰۴۵، به ۱.۰۵ تریلیون دلار خواهد رسید
پیشبینی تعداد مبتلایان به دیابت تا ۹.۵ میلیون نفر
افشین استوار، رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، اعلام کرد که در سال ۱۴۰۰، بیش از ۵.۴ میلیون بزرگسال در ایران به دیابت مبتلا بودهاند. بر اساس پیشبینیها، این رقم در سال ۱۴۰۸ به ۷.۱ میلیون و در سال ۱۴۲۳ به ۹.۵ میلیون نفر خواهد رسید.در سال ۲۰۲۱، بیش از ۵۳۰ میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا بودهاند. مطالعات نشان میدهد که این بیماری در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، سریعتر از کشورهای با درآمد بالا در حال افزایش است. در سال ۲۰۲۱، بیشترین شیوع دیابت در شمال آفریقا و منطقه خاورمیانه بوده است.