با اعلام رئیس سازمان غذا و دارو که سهم تجهیزات پزشکی تولید داخل در بازار ایران ۶۰ درصد است، رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی امروز اعلام کرد که بیش از ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در حال حاضر به وسیله تولید داخل تأمین میشود
به گزارش آیمد ۳۶۰، در تاریخ ۱۷ شهریور، دکتر حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو به خبرنگار ساعت سلامت اعلام کرد: از مجموع تعداد ۱۰۵ هزار کد IRC (ایران کد) فعال برای تجهیزات و ملزومات پزشکی کشور، ۲۲ هزار کد به صورت کاملاً داخلی تولید شدهاند و بقیه از نظر تولید یا تولید مشترک خارجی هستند. با این وجود، با در نظر گرفتن اینکه بسیاری از تجهیزات وارداتی به عنوان دستگاههای سرمایهای شناخته میشوند، حداقل ۶۰ درصد از بازار تجهیزات پزشکی کشور توسط محصولات داخلی تأمین میشود.
در حال حاضر، حسین صفوی، رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی درباره مسئلهی معالجه بیماران، به ایرنا اعلام کرده است که ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در بازار ایران توسط تولید داخل تأمین میشود. او همچنین اضافه کرد که بیشتر تجهیزات مورد نیاز بیمارستانها نیز از طریق محصولات داخلی فراهم میشود و هیات امنای صرفه جویی ارزی با انجام خریدهای تجمیعی از تولیدکنندگان، به عنوان بزرگترین حامی این تولیدکنندگان شناخته میشود.
او بیان کرد: این هیات، محصولات با کیفیت تولید داخلی را از تولیدکنندگان داخلی تهیه کرده و به منظور حمایت از آنان، در صورت عرضه محصولات جدید به بازار، از روشهایی مانند پیشخرید یا خریدهای حمایتی بهره میبرد تا محصولات آنها به چرخه درمان وارد شوند.
در حال حاضر هزار شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در ایران فعالند
صفوی اظهار کرد: هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، یک نهاد عمومی غیردولتی است که به وزارت بهداشت وابسته بوده و مسئول تأمین اقلام مورد نیاز مراکز درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی است.
او اظهار داشت: همواره، در راستای خدمت رسانی به بیماران، مسئله کیفیت بسیار حائز اهمیت بوده و تشخیص بیماریها و درمان بیماران با استفاده از این تجهیزات، به همراه استانداردها، ویژگیها، و کنترلهای سختگیرانهتر، به منظور ارتقاء کیفیت خدمات به اجرا درآمده است.
صفوی در ادامه این چنین بیان کرد که ایران از سالهای قبل در زمینه تجهیزات پزشکی موفق به بومیسازی دانش فنی بسیاری از محصولات پزشکی شده اما در حال حاضر تقریباً هزار شرکت تولید کننده تجهیزات پزشکی در کشور وجود دارد. حدود ۴۰ درصد این شرکتها محصولاتی دانش بنیان را تولید کرده که به عنوان محصولات دانش بنیان ثبت شدهاند.
قطعات یدکی ایمپلنت گوش
رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی گفت که با تسریع در تامین حلزون شنوایی، صف انتظار بیماران برای دریافت این پروتز به صفر رسید. تاکنون حواله ۶۸۸ دستگاه پروتز شنوایی برای تحویل به مراکز کاشت حلزون سراسر کشور صادر شده است.
او اظهار کرد: به منظور حمایت حداکثری از بیماران، در حال کوشش هستیم تا با همکاری سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی، قطعات یدکی برای ایمپلنت گوش را تهیه کرده و این اقدام به عنوان یک کمک بزرگ به خانوادههای افراد مبتلا به مشکلات شنوایی محسوب شود.
رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران اظهار کرد: به منظور کمک به بیمارانی که برخی از خدمات آنها تحت پوشش بیمه نمیباشد، حتی با عدم وجود پوشش بیمه، از منابع داخلی هیات امنای صرفه جویی ارزی برای فراهم کردن هزینههای حقالعمل و سایر هزینهها استفاده کردیم.