نماینده تهران در مجلس به ضرورت افزایش ظرفیت در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: “متأسفانه مشاهده میشود که در این حوزه، انحصاری شکل گرفته است و محدودیتهایی در ظرفیت پذیرش دانشجویان دندانپزشکی و پزشکی ایجاد شده است. لازم است این محدودیتها را برداریم.”
همچنین، به گزارش imed360، اقبال شاکری در خصوص افزایش پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی در کشور، اظهار کرد: “چندی پیش مجلس تلاشهایی را برای اصلاح آزمون پزشکی انجام داد. ما انحصارها را برداشتیم و به افزایش ظرفیت پذیرش پرداختیم.”
وی با اشاره به بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس، افزود: “در مجلس و کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، تمرکز به سمت افزایش ظرفیت پذیرش سالانه در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در کشور است. این موضوع حتماً در صحن مجلس مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.”
عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه نیز اظهار کرد: “باید اطمینان حاصل شود که در همه نقاط کشور، تعداد کافی پزشکان متخصص وجود دارد و این موضوع نباید به مناطق شهری محدود شود، بلکه باید در تمام نواحی کشور مورد بررسی قرار گیرد.”
شاکری ادامه داد: “ضروری است که مناطق مختلف کشور از نظر تامین پزشک متخصص مورد بررسی دقیق قرار گیرند و هر نقصی در این زمینه در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرد تا در طول اجرای برنامه این مشکلات رفع شود. افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی باید به منظور حل مشکل کمبود پزشکان متخصص در مناطق محروم کشور مورد توجه قرار گیرد.”
وی با اشاره به ضرورت بازنگری در ظرفیت ورودی رشتههای پزشکی و دندانپزشکی، افزود: “باید ظرفیت پذیرش در این رشتهها افزایش یابد. متأسفانه شاهد ایجاد انحصاری در این حوزه هستیم و محدودیتهایی در ظرفیت پذیرش دانشجویان دندانپزشکی و پزشکی ایجاد شده است که باید این محدودیتها را برداشت. این محدودیتها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعمال شده است و ضروری است که آنها رفع شود.”
ظرفیت پذیرش پزشکی و دندانپزشکی تخصصی باید مشخص شود
وی ادامه داد: “ضروری است که در برنامه هفتم توسعه یک مقدار مشخص و دقیق در خصوص حجم پذیرش سالانه در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی تخصصی در نظر گرفته شود. ما باید این شاخصها و معیارها را به طور دقیق مشخص کنیم، زیرا اگر اعداد و ارقام مربوط به حجم پذیرش دانشجویان پزشکی غیر واضح و کلی باشد، به تفسیرات مختلف و ابهامات منجر خواهد شد.”
شاکری افزود: “ما حتماً در حین بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، برنامهریزی سالانه این موضوع را نیز در نظر میگیریم. به این صورت که تعیین میکنیم هر سال چه میزان افزایش در پذیرش دانشجویان پزشکی باید داشته باشیم.”