دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزیر بهداشت، درباره پرستاران این چنین اظهار کرد: هفتههای آینده، مشکلات پرداختی تعرفههای خدمات پرستاری بسیاری از پرستاران در دورههای ابتدایی برطرف خواهد شد.
وی در یک سمینار آموزشی در زمینه توسعه مهارتهای عمومی و اختصاصی در حوزه پرستاری افزود: “اعتبارات قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در سال ۱۴۰۲ به حساب سرانه وارد شد و با برطرف کردن مشکلات موجود در سامانههای ثبت بیمارستانی، برخی از نقدهایی که در اجرای آن ارائه شده است، رفع خواهد شد.”
دکتر عباس عبادی ادامه داد: “تسهیل در دسترسی به خدمات پرستاری از طریق بیمارستان به جامعه امری ضروری است. زیرا افزایش جمعیت سالمند و افزایش بیماریهای مزمن در آیندهای نزدیک میتواند بار مالی زیادی بر نظام سلامت بیاندازد.”
وی تاکید کرد: “ایجاد واحدهای آموزشی و پیگیری بیمار و توسعه و تقویت مراکز مراقبت در منزل از برنامههای معاونت پرستاری برای مقابله با این چالش است که بهرهمندی از آن هم برای مردم و هم برای نظام سلامت را فراهم میکند.”
عبادی افزود: “نظام سلامت باید تبعات و چالشهای سایر دستگاهها از جمله مشکلات ناشی از تصادفات جادهای، آلودگی هوا و موارد دیگر را نیز بر عهده داشته باشد.”
رفع کمبود نیروهای پرستاری نیازمند همکاری دستگاههای دیگر با وزارت بهداشت است. دکتر عبادی افزود: “با تمامی چالشهایی که وجود دارد و کمبود نیروی سلامت بهویژه پرستاران، این نیروها با رعایت اصول دینی، اخلاق مداری و مردممداری تلاش میکنند تا بهترین خدمات مراقبتی را به مردم ارائه دهند.”
وی توضیح داد: “کمبود پرستاران، فرسودگی شغلی، بارکاری زیاد و کاهش انگیزه و اشتیاق به خدمت، مسائلی است که در حوزه پرستاری با آن مواجه هستیم و علیرغم تلاشهای بی وقفه وزارت بهداشت برای جذب و استخدام، نیازمند همکاری ویژه سایر دستگاهها هستیم و این موضوع را پیگیری میکنیم.”
او افزود: “حق مردم این است که خدمات با کیفیت، قابل دسترس و با قیمت مناسب دریافت کنند. تأثیرات کمبود پرستاران قبل از آنکه به جامعه پرستاری برسد، بیشتر در سلامت مردم قابل مشاهده است. کفایت حرفهای پرستاران اگر دچار نقص شود، متضرر اصلی، یعنی مردم، این تبعات را به شدت احساس خواهند کرد..”