مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از بهترین مجلات علمی جهان به نام The BMJ، هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید و با انتشار این مقاله، هفتمین مقاله مرتبط با واکسن برکت به انتشار رسید.
چاپ مقالات مرتبط با تحقیقات واکسن یکی از مهمترین مراحل علمی در تولید یک محصول جدید تلقی میشود.
پژوهشگران از حوزههای مختلف به منظور به اشتراک گذاری نتایج تحقیقات خود و اطلاعرسانی به سایر محققان، گزارشی از روشها و نتایج تحقیقات خود را به صورت مقاله علمی به نشریات علمی پژوهشی ارسال میکنند.
در این نشریات، مقالات توسط افراد متخصص داوری میشوند و در صورت تأیید داوران و کمیته علمی مجله منتشر میشوند.
این مقاله به بررسی کارایی (Effectiveness)، ایمنی (Safety)، و یافتههای ایمنی زایی (Immunogenicity) واکسن در مطالعه کارآزمایی بالینی فاز ۳ در مقایسه با دارو نما میپردازد. این مطالعه در شش شهر اصفهان، بوشهر، تهران، کرج، مشهد و شیراز انجام شده است.
این تحقیق در شهرهای بوشهر، اصفهان، کرج، مشهد، شیراز و تهران اجرا شده و بر اساس این مطالعه، اولین تزریق واکسن در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ آغاز شد و آخرین تزریق در تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۰ انجام شد.
این مطالعه با در نظر گرفتن جامعه آماری به تعداد ۲۰ هزار نفر در بازه سنی ۱۸ تا ۷۵ سال انجام شد، که به طور کلی ۶۶.۷ درصد از آنها واکسن و ۳۳ / ۳ درصد دیگر دارونما دریافت کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد که واکسن برکت ایران میتواند در کاهش ۷۰.۵ درصدی موارد شدید کووید و ۸۳.۱ درصدی بستریهای واحد مراقبت ویژه به علت این بیماری مؤثر باشد.
از آنجایی که در طول انجام این مطالعه هیچ مورد مرگ و عارضه جانبی جدی گزارش نشده است و تأثیرات واکسن، به ویژه در زمان شیوع سویه دلتا که به عنوان کشندهترین سویه کووید شناخته میشود، مورد مطالعه قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که انتشار این مقاله در نشریه The BMJ بهعنوان یک دستاورد بسیار مهم شناخته میشود؛ زیرا این نشریه به عنوان یکی از معتبرترین و با قدمتترین نشریات در حوزه پزشکی جهان شناخته میشود. ضریب تأثیر این مجله نیز ۱۰۵.۷ است که نشاندهنده تأثیر بزرگ و جهانی آن در عرصه پژوهش است.