در روز گذشته در حاشیه برگزاری هفدهمین نمایشگاه ایران پلاست، یک تفاهمنامه همکاری بین سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی و سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به امضا رسید.
در این مراسم، فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی تصریح کرد که بخش عمدهای از صنعت دارویی کشور توسط پایههای نفت و گاز و صنایع پتروشیمی تولید میشود.
به گزارش آیمد ۳۶۰ ، وی به اهداف تفاهمنامه بین سندیکا و سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اشاره کرد و افزود: به موجب این تفاهمنامه، گروه بزرگی از سرمایهگذاریهای پتروشیمی ایران، منابعی از جمله زمینهای اقتصادی با هزینه کم یا حتی رایگان در مناطق مناسب برای ایجاد واحدهای تولیدی را در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد داد. همچنین، این توافق به آنها امکان استفاده از امکانات خاصی مانند سیستمهای ارتباطی و برق فراهم میکند.
اختراعی اظهار داشت که یکی از مسائل مهم دیگر این تفاهمنامه، تأمین مواد پایه است؛ زیرا بیش از ۶۲ نوع ماده پتروشیمی داخلی به عنوان خوراک در بندر ماهشهر تولید میشود. این وضعیت شرایط بسیار مساعدی برای تولیدکنندگان مواد موثره دارویی فراهم کرده است تا بتوانند به تولید مواد حد واسط و مواد موثره سرمایهگذاری نمایند.
وی تاکید کرد: یکی از نکات مهم دیگر اینکه ما به آبهای خلیج فارس دسترسی داریم که این دسترسی به ما این امکان را میدهد که به کشورهایی که در لیست اهداف ما قرار دارند، دسترسی داشته باشیم. این کشورها به عنوان هدفهای اصلی ما در صنعت داروسازی شامل کشورهای در حال توسعه هند و چین هستند. هر ساله میلیاردها دلار از محصولات دارویی در سراسر جهان مصرف میشود و این دو کشور در تولید بسیاری از این محصولات از نظر حجم تولید به مقام اول دنیا دست پیدا میکنند.
اختراعی توضیح داد: این تفاهمنامه به منظور ایجاد ارتباط بین صنایع پاییندستی صنعت پتروشیمی و صنایع تولید مواد اولیه دارویی به عنوان یک پروژه نمونه انجام میشود. اینکه مصرف مواد حد واسط فقط مختص صنعت داروسازی نیست و در زمینههایی مانند سموم کشاورزی، رنگ و رزین، صنایع نساجی، داروهای دامی و صنایع مرتبط با شیمی نیز کاربرد دارد، امری روشن و مهم است.
وی افزود: در مرحله اول این تفاهمنامه، با احداث یک شهرک صنعتی در حوزه سلامت در منطقه ویژه ماهشهر، قادر خواهیم بود پایه تولید مواد حد واسط را ایجاد کنیم. این اقدام به ما این امکان را میدهد که به همان شکلی که در زمینه تولید مواد موثره دارویی به موفقیتهای چشمگیری دست یافتیم، حالا در زمینه مواد حد واسط نیز به خودکفایی و سپس به صادرات دست پیدا کنیم.